Korčula, Gršćica - aktualnie przebija się słońce, minimalnie. Cały dzień pada, silnie wieje, fale są spore. Często grzmi. W Zrnowie ulewa z gradem (ok. 16)... Górne partie wyspy skąpane w chmurach - widoczność podczas jazdy na ok.10 m.
:/
Malvka napisał(a):W poniedziałek (30.06) wyruszamy z Wrocławia - Plitwickie Jeziora (2 dni) - Podgóra (3 dni) i docelowo Hvar (2 tygodnie). Mam nadzieje, że pogoda się poprawi, bo to jedyna okazja na doładowanie baterii na cały rok
pitape napisał(a):Malvka napisał(a):W poniedziałek (30.06) wyruszamy z Wrocławia - Plitwickie Jeziora (2 dni) - Podgóra (3 dni) i docelowo Hvar (2 tygodnie). Mam nadzieje, że pogoda się poprawi, bo to jedyna okazja na doładowanie baterii na cały rok
Pogoda na pewno będzie lepsza niż we Wrocku, a atmosfera dużo, duzo lepsza. Cytując za klasykiem "chooj, dupa i kamieni kupa, to trzecie to tylko w Chorwacji sprowadza sie .
.
maluszek napisał(a):my jeszcze miesiąc do wyjazdu więc na razie jestem spokojna... ale zastanawiam się czy czerwiec w CRO już taki był? czy to pierwszy raz takie ulewy przez długi czas?
sebul_r napisał(a):A jak dubrovnik? Dzis nie pojechalem ale jutro bym chcial
LFB napisał(a):maluszek napisał(a):my jeszcze miesiąc do wyjazdu więc na razie jestem spokojna... ale zastanawiam się czy czerwiec w CRO już taki był? czy to pierwszy raz takie ulewy przez długi czas?
Nazie prognoza pogody na sierpień nie wygląda dobrze http://www.accuweather.com/en/hr/makars ... r=8/1/2014
Ogólnie w wielu serwisach meteo trąbią że to lato będzie kiepskie, a w sierpniu w polsce można się już spodziewać początku jesieni. Pożyjemy zobaczymy ale puki co się sprawdza.
glapishon napisał(a):My już zapinamy listę, ostatnie zakupy. W sobotę mycie auta i pakowanko. Ruszamy w niedzielę rano z Ostrowa Wlkp na nocleg w Grazu. W poniedziałek meldujemy się w Tucepi !!!