Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka droga z Mariboru w kierunku Zagreb?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Michal S.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michal S. » 11.07.2006 06:49

Mam pytanko czy droga od Mariboru do granicy Chorwackiej i później dalej do Zagrzebia jest zrobiona. Chodzi mi szczególnie o te roboty, które w zeszłym roku widziałem i przez które stałem w korku.

Pozdrawiam

Michał
johan3
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) johan3 » 11.07.2006 10:59

Witam
Droga z Mariboru do granicy jest taka jak była tzn (cieniutko) :P od granicy też jest po staremu ale widać roboty nowej autostrady
Więc do Zagrzebia po staremu z jednym odcinkiem autostrady. :lol:
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 11.07.2006 11:38

W Słowenii można spróbować przejazd inną drogą. Np. przekroczyć granicę w Dobovac.
W zeszłym roku zostaliśmy zmuszeni do takiej drogi bowiem Policja zamknęła główne przejście w kierunku na Maribor jadąc z Hr.
I powiem szczerze, że nie żałuje bo krajobrazy Słoweni są przepiękne ( droga wąska i nie da się szybko jechać ale widoki rekompensują to , zresztą na głónej drodze jedzie się żółwim tempem lub stoi więc bez różnicy heheh)
OloK
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) OloK » 11.07.2006 12:01

Jadac w tamtym roku stalismy w korku od Mariboru do samej granicy z HR ok 3h mam nadzieje ze w tym roku tak nie bedzie :lol:
jacek_jpj
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek_jpj » 11.07.2006 13:21

Michal S. napisał(a):Mam pytanko czy droga od Mariboru do granicy Chorwackiej i później dalej do Zagrzebia jest zrobiona. Chodzi mi szczególnie o te roboty, które w zeszłym roku widziałem i przez które stałem w korku.

Pozdrawiam

Michał

dalej kopia, ciezarowki robia wyscigi itp. srednia predkosc 40-50km/h
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 11.07.2006 13:44

ally napisał(a):W Słowenii można spróbować przejazd inną drogą. Np. przekroczyć granicę w Dobovac.
W zeszłym roku zostaliśmy zmuszeni do takiej drogi bowiem Policja zamknęła główne przejście w kierunku na Maribor jadąc z Hr.
I powiem szczerze, że nie żałuje bo krajobrazy Słoweni są przepiękne ( droga wąska i nie da się szybko jechać ale widoki rekompensują to , zresztą na głónej drodze jedzie się żółwim tempem lub stoi więc bez różnicy heheh)

Gdzie jest ten Dobovac? Szukam na viamiechelin.com i nie mogę tego znaleźć... A może już wzrok mam nie ten?... Cholera, sam juz nie wiem... :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.07.2006 14:16

moondek napisał(a):
ally napisał(a):W Słowenii można spróbować przejazd inną drogą. Np. przekroczyć granicę w Dobovac.

Gdzie jest ten Dobovac? Szukam na viamiechelin.com i nie mogę tego znaleźć... A może już wzrok mam nie ten?... Cholera, sam juz nie wiem... :)

Dobovec pri Rog.????????
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 12.07.2006 10:36

FUX napisał(a):
moondek napisał(a):

Dobovec pri Rog.????????

DobovEca też nie ma na viamichelin... motyla noga... ;)
zmrol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmrol » 12.07.2006 11:46

Wracałam z Cro 24 czerwca i musze powiedziec że korki które widziałam były straszne, stania na conajmniej 3 h jak nie wiecej. Korek ciągnął sie od granicy z Austria do granicy z Chorwacją. Małe przerwy w Mariborze, straż pożarna rozdawała wode mineralna w Słowenii. Korki w Cro juz były mniejsze ale jakos jechali nie stali. Potem na autostradzie koło Zagrzebia był wypadek i znowu korek. Całe szczecie i juz wracaliśmy i było luzno na drogach. Ja poleam jeślki sie da jechac w innym terminie tz. w piatek lub niedziele, bo w sobote sa zmiany turnusów i stąd te korki.
johan3
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) johan3 » 13.07.2006 06:53

jechałem z 23 na 24 06 stałem 2h za mariborem,a potem 2 razy po 1,5 h przy 2 tunelach w chorwacji
proponuje trase starą drogą na karlowacz zyskasz :lol:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone