pipeman napisał(a):Samsung to lipna firma, w europie jego optyczne zabawki się jako Pentax sprzedaje ..... bez komentarza.
Pentax i Samsung nawiązały współpracę przez co niektóre obiektywy można stosować zamiennie. O ile Samsung jest dosc krótko na rynku to Pentax jest jedną za starszych firm w tej branży.
janniko napisał(a):Nie podoba mi się ten samsung.. przynajmniej z wyglądu, z nazwy i z dotyku.
Mały i bez wizjerka optycznego (wizjerek można dokupić za 300 zeta, co w efekcie daje cenę wyższą od g11)
Samsung - to firma, która robi wszystko...
jak sama nazwa wskazuje (samsung = trzy gwiazdy) - poziom raczej średni.. trzygwiazdkowy.. .
powracając do EX1 Samsunga ...to jeden z najbardziej zaawansowanych kompaktow ,calą metalową obudową , Swietnym wyswietlaczem i okraszonym obiektywem o parametrach przewyzszających wszystkie inne kompakty. Co do stylistyki ...no cóz o gustach sie nie dyskutuje
dostał nagrodę EISA 2010/2011 w kategorii Europejski zaawansowany aparat kompaktowy
longtom napisał(a):I tak wszyscy macie lepiej. Ja już trochę mniej kocham mojego canona sx10, zaczynam przemyśliwać o czymś innym ale bym chciał aby to nowe coś miało taki obrotowy wyświetlacz jak canon.
Wszystkie kamery mogą tak mieć a w aparatach tylko canon to robi. Dlaczego .
Co ty za herezje prawisz....obrotowy wyświetlacz spotkasz w produktach kazdej firmy...