Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka była, jaka będzie pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 12.12.2014 18:38

...na Korculi ostatnio było kilka dni "kiszy", non stop lało. Niestety, jak mówią znajomi Chorwaci nie wróży to słonecznego lata :wink:
Miejmy jednak nadzieję, że aura wkrótce się zmieni :D
majeczka
Cromaniak
Re: Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 12.12.2014 21:16

mervik napisał(a):
majeczka napisał(a):...na Korculi ostatnio było kilka dni "kiszy", non stop lało. Niestety, jak mówią znajomi Chorwaci nie wróży to słonecznego lata :wink:

Czyżby w 2015..... miała by się pogoda powtórzyć z tego roku :roll:

...mam skromną nadzieję, że unikniemy powtórki z ubiegłego roku, ale niestety wobec opinii Chorwatów, przynajmniej obecnej, optymizmem raczej nie wieje... :wink:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 13.12.2014 07:04

majeczka napisał(a):
mervik napisał(a):
majeczka napisał(a):...na Korculi ostatnio było kilka dni "kiszy", non stop lało. Niestety, jak mówią znajomi Chorwaci nie wróży to słonecznego lata :wink:

...mam skromną nadzieję, że unikniemy powtórki z ubiegłego roku, ale niestety wobec opinii Chorwatów, przynajmniej obecnej, optymizmem raczej nie wieje... :wink:

Najstarsi górale też podobnie mówią.
Będzie dużo śniegu i mrozu tej zimy albo nie będzie...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.12.2014 08:54

mervik napisał(a):

Ja bym założył nowy wątek.
Taki z rokowaniami. :mrgreen:
Co prawda tylko pół roku zostało, ale myślę, że z pińcet stron spokojnie pyknie. :oczko_usmiech:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 13.12.2014 12:02

anakin napisał(a):
mervik napisał(a):

Ja bym założył nowy wątek.
Taki z rokowaniami. :mrgreen:
Co prawda tylko pół roku zostało, ale myślę, że z pińcet stron spokojnie pyknie. :oczko_usmiech:

Słowo rzekłeś więc... ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.12.2014 12:12

gusia-s napisał(a):Słowo rzekłeś więc... ;)

Och, ależ to by był plagiat. :mrgreen:
Nie ja to wymyśliłem..... :wink:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 13.12.2014 13:28

anakin napisał(a):
gusia-s napisał(a):Słowo rzekłeś więc... ;)

Och, ależ to by był plagiat. :mrgreen:
Nie ja to wymyśliłem..... :wink:

Bez przesady ...tutaj nobla nie dają ...co najwyżej bananka :wink:
...teraz będzie rozmyślanie ....jaki wybrać termin , żeby mieć słoneczne wakacje :oczko_usmiech:
...w tym roku była loteria ...jednym przyfarciło ...drugim....nie :roll:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 13.12.2014 14:23

mervik napisał(a):
...w tym roku była loteria ...jednym przyfarciło ...

He he... :D to o mnie :mrgreen: :wink:

...a tak mi się najpierw nie chciało jechać w sierpniu... :wink: a tu proszę: 12 dni słońca na Hvarze :mrgreen:
loyd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) loyd » 11.01.2015 10:05

Ja odpuszczam już cro (na razie przynajmniej). Jak weszli do UE to im się pogoda zje...a i ceny poszybowały w górę. :wink: Byłem w 2013 w Breli i pogoda była taka sobie (było te 27 stopni ale jakieś takie słabe). Zeszły rok przymusowo byłem nad Bałtykiem (żona w ciąży) - ale patrząc na forum dziękowałem za to niebiosom.

Gdzie te czasy jak w cro była non-stop lampa .... ? Wychodziłem o 8 po bułki w Igrane czy w Bolu i już 32 stopnie naparzało :cry:

BTW, na razie mam nowego członka (członkinię) rodziny i dopóki nie przekroczy 2 lat mam w planie polatać na wakacje samolotem. Także w lutym kanary, w lipcu Majorka (albo Grecja) i w 2016 może uda się na Karaiby doczłapać.

Jak pogoda się w cro poprawi to w 2017 może Podgora :?: :?:
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 12.01.2015 14:43

loyd napisał(a):Ja odpuszczam już cro (na razie przynajmniej). Jak weszli do UE to im się pogoda zje...a i ceny poszybowały w górę. :wink: Byłem w 2013 w Breli i pogoda była taka sobie (było te 27 stopni ale jakieś takie słabe). Zeszły rok przymusowo byłem nad Bałtykiem (żona w ciąży) - ale patrząc na forum dziękowałem za to niebiosom.

Gdzie te czasy jak w cro była non-stop lampa .... ? Wychodziłem o 8 po bułki w Igrane czy w Bolu i już 32 stopnie naparzało :cry:

BTW, na razie mam nowego członka (członkinię) rodziny i dopóki nie przekroczy 2 lat mam w planie polatać na wakacje samolotem. Także w lutym kanary, w lipcu Majorka (albo Grecja) i w 2016 może uda się na Karaiby doczłapać.

Jak pogoda się w cro poprawi to w 2017 może Podgora :?: :?:

fajnie :papa:
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 12.01.2015 14:47

Fakt, pogoda w Chorwacji w 2014 nie rozpieszczała - byliśmy w połowie czerwca w Komižy i na 14 dni 5 było z deszczem (prawie cały dzień) a ze 3-4 pochmurne z temperaturą około 20-23 stopni. Podobnież (tak mówili miejscowi) deszczu spadło w jeden miesiąc prawie tyle, co normalnie w całym roku. Lipiec też nie był taki jak zwykle. Ja się nie łamię i jak tylko fundusze pozwolą to jedziemy w 2015 też. :D
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 12.01.2015 17:28

W 2014 byłem od 21 czerwca do 5 lipca i tylko 1 dzień z deszczem był. Teraz atakuję od 4 lipca, oby było jak w ubiegłym roku :D
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 12.01.2015 17:37

Hercklekot napisał(a): Ja się nie łamię i jak tylko fundusze pozwolą to jedziemy w 2015 też. :D

Na którą wyspę tym razem? :wink:

EDIT: Ojej, w jakim pięknym sentymentalno - fantazyjnym wątku nieoczekiwanie się znalazłam. :mrgreen: Miło tutaj. :lool:
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 12.01.2015 18:53

Tym razem tylko pół-wyspa :D. Jak się uda to Potočine na Peljeszczaku.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.01.2015 18:57

Mikromir napisał(a):EDIT: Ojej, w jakim pięknym sentymentalno - fantazyjnym wątku nieoczekiwanie się znalazłam. :mrgreen: Miło tutaj. :lool:

I prawidłowo :oczko_usmiech:
Następna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies