Koniec maja 2013 (mój pierwszy raz w CRO) to też była jakaś katastrofa. Zimno jak w Skandynawii, deszcze... w Polsce było wtedy 8 stopni.
Niestety jechałem wtedy autostopem i tak mi wymroziło dupę, że do tej pory mam uraz i nienawidze chłodu
gusia-s napisał(a):Cały sezon i prawie wszędzie było kapryśnie choć Tobie może akurat trafiło się okno pogodowe. My nie mieliśmy tyle szczęścia, jakoś to była druga poł. lipca półwysep Peljesac ale wtedy było tak na całym wybrzeżu. Dane nam było oglądać nawet trąbę powietrzną. Wiele osób tu na forum miało podobne przygody. Taki to był rok.śląski gorol napisał(a):gusia-s napisał(a):Wiem jak to jest, w słynnym 2014 r. uganialiśmy się za słońcem i było to irytujące.
W tym roku pierwszy tydzień naszego pobytu od 14.07 też nie był taki typowy dla Cro, przede wszystkim było chłodniej, poniżej 30 st. w dzień a wieczorem ubierałam bluzę żeby posiedzieć na zewnątrz, często się też chmurzyło. Kolejne 2 tyg. już było normalnie, jednak jak ktoś jedzie na tydzień to współczuję
Gdzie i w jakim terminie w 2014 była zła pogoda jeżeli chodzi o Chorwację ?
Wychodzi na to że tak, trafiłeś idealnie. W Mostarze spędziliśmy 2 h w knajpie bo burza była taka, że świata nie widać. Po drodze odpuściliśmy i Pocitelj, i wodospady bo nie dało się z auta wysiąść. Do Dubrownika pojechaliśmy też w deszczu, na szczęście nieco się wypogodzilo ale znów w Kupari lać zaczęło. Plaża Pasjaca spowita w chmurach, ależ byłam złaśląski gorol napisał(a):10-24 SIERPIEŃ 2014
Dubrovnik.
Lampusia po 34`C +- 0,5`C / woda 26-27`C
Plitvickie Jezera, Mostar, Kotor - wszędzie żar.
To było to okno ?
maslinka napisał(a):2014 - najgorszy pogodowo sezon w Chorwacji, od kiedy jeździmy, czyli od 2006 roku.
xPaTx napisał(a):Na jakich Chorwackich stronach sprawdzacie prognozę pogody, która w miarę się sprawdza?