na tej stronce wszystko widać i można sprawdzić. bardzo dobra mapa - sprawdza się jeśli chodzi o kolejne dni i pokazuje prawdę jak jest w danej chwili.
https://www.windy.com/43.381/16.916?42.924,16.916,8
manewr napisał(a):beatabm napisał(a):manewr napisał(a):Kolego - ja wciąż czekam na te Twoje przewidywania pogodowe Poproszę w terminie koniec sierpnia początek września - fajnie by wiedzieć czego się spodziewać :wink
Pisałem wczoraj dla Makarskiej. Ty nie podałeś konkretnej miescowości.
Nie mogę podać miejscowości gdyż nie wiem gdzie będę. Interesuje mnie region od Zadaru na północ myślę - może tak do KRK. Choć jeśli miałoby być źle to zmienię destynację na południe
Zadar - ostanie 10 dni sierpnia bardzo ciepłe. Od 2-3 wrzesień ochłodzenie i opady deszczu.
manewr napisał(a):beatabm napisał(a):manewr napisał(a):Kolego - ja wciąż czekam na te Twoje przewidywania pogodowe Poproszę w terminie koniec sierpnia początek września - fajnie by wiedzieć czego się spodziewać :wink
Pisałem wczoraj dla Makarskiej. Ty nie podałeś konkretnej miescowości.
Nie mogę podać miejscowości gdyż nie wiem gdzie będę. Interesuje mnie region od Zadaru na północ myślę - może tak do KRK. Choć jeśli miałoby być źle to zmienię destynację na południe
Zadar - ostanie 10 dni sierpnia bardzo ciepłe. Od 2-3 wrzesień ochłodzenie i opady deszczu.
Cayman82 napisał(a):Tak czy inaczej to mój drugi wyjazd na przełomie lipca i sierpnia do Cro. Pierwszy 14 lat temu także miał skazy pogodowe . Nigdy za to nie zawiódł mnie majowy długi weekend i przełom czerwca i lipca.
Kapitańska Baba napisał(a):Cayman82 napisał(a):Tak czy inaczej to mój drugi wyjazd na przełomie lipca i sierpnia do Cro. Pierwszy 14 lat temu także miał skazy pogodowe . Nigdy za to nie zawiódł mnie majowy długi weekend i przełom czerwca i lipca.
Majowy długi weekend???
Hmmm... kilkanaście lat temu był bardzo słoneczny ale zimny. Potem nie bywałam. Ale ostatnie dwa - w 2018 temperatury dawały radę, woda miała ok. 20 stopni ale wicher szalał, jak przyszło jugo to w Rogoźnicy miałam wody w kałuży do połowy łydki.
Rok temu - ziąb, woda 16 stopni, grad, wieczorami czuć było lodowate podmuchy, po raz pierwszy w życiu od strony morza widziałam śnieg na Biokovie - i oczywiscie na koniec również mocno powiało.
Byliśmy zachwyceni ale ciężko mi uwierzyć po tym jak narzekasz na obecną aurę ze takie temperatury i deszcze by Ci się podobały
gusia-s napisał(a):Wiem jak to jest, w słynnym 2014 r. uganialiśmy się za słońcem i było to irytujące.
W tym roku pierwszy tydzień naszego pobytu od 14.07 też nie był taki typowy dla Cro, przede wszystkim było chłodniej, poniżej 30 st. w dzień a wieczorem ubierałam bluzę żeby posiedzieć na zewnątrz, często się też chmurzyło. Kolejne 2 tyg. już było normalnie, jednak jak ktoś jedzie na tydzień to współczuję
Cayman82 napisał(a):2018r. Jeden dzień chłodny z przelotnymi opadami. Poza tym około 30st . Zagotowała mi się woda w chłodnicy 1km przed zSv Jure . Woda w Stobreć i w Omiśu bez problemu do kąpieli - może z małym skrzywieniem się przy zanurzaniu "tych" rejonów
Cały sezon i prawie wszędzie było kapryśnie choć Tobie może akurat trafiło się okno pogodowe. My nie mieliśmy tyle szczęścia, jakoś to była druga poł. lipca półwysep Peljesac ale wtedy było tak na całym wybrzeżu. Dane nam było oglądać nawet trąbę powietrzną. Wiele osób tu na forum miało podobne przygody. Taki to był rok.śląski gorol napisał(a):gusia-s napisał(a):Wiem jak to jest, w słynnym 2014 r. uganialiśmy się za słońcem i było to irytujące.
W tym roku pierwszy tydzień naszego pobytu od 14.07 też nie był taki typowy dla Cro, przede wszystkim było chłodniej, poniżej 30 st. w dzień a wieczorem ubierałam bluzę żeby posiedzieć na zewnątrz, często się też chmurzyło. Kolejne 2 tyg. już było normalnie, jednak jak ktoś jedzie na tydzień to współczuję
Gdzie i w jakim terminie w 2014 była zła pogoda jeżeli chodzi o Chorwację ?