Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka była, jaka będzie pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaeres
Cromaniak
Re: Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 26.06.2015 14:08

Kuźwa, mój żart powyżej był nie na miejscu. Przepraszam za niego.
kaszpir
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszpir » 26.06.2015 14:28

kaeres napisał(a):edit - tutaj był mój głupi komentarza odnośnie zagrożeń w Tunezji.
Jak podano poniżej, dzisiaj zginęli turyści w Tunezji :/

Właśnie przeczytałem ...

SZOK !

My bylismy w Tunezji 3 razy. Pierwszy raz w 2008r i były to nasze wspaniałe wakacje. Wtedy Dolar był tani , wyjazd wyszedł tanio (za 4 osoby). Pogoda cudowna , plaża cudowna. Hotel mały na samej plaży , prywatna plaża , super obsługa , super mili mieszkańcy. Tak nam się spodobało że 2 raz jeszcze byliśmy w Tunezji.
Ostatni raz rok temu.
Właśnie nas pierwszy wyjazd był do Soussa i tam planowałem wrócić ...
Ale zapewne już tam nie pojadę , bo bezpieczeństwo najważniejsze ...

A szkoda bo udalo mi się niemalże całą Tunezję przejechać i zwiedzić i naprawdę mają sporo pięknych zabytków i miejsc i najgorzej "dostanie" się obywatelom którzy w większosci są pro-europejscy i bardziej "europejscy" niż muzułmańscy ...
Nie ukrywam że czuliśmy się tam bezpiecznie , ale widać niestety już tak nie jest ...

Co do nastepngo urlopu , nie wiadomo gdzie się pojedzie ;)
Spodobała mi się Brela i jej różne plaże , bardziej mi się podoba niż w Tucepi , choć Tucepi też ładne ...
DonFrogg
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) DonFrogg » 26.06.2015 15:04

Zanosi się, że Tunezja będzie kolejnym państwem upadłym, po Libii i Syrii
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 26.06.2015 15:28

Ja to w ogóle dziwię się że po ostatnich wydarzeniach ludzie się decydują na Tunezję........może i jest super ,nie byłem, ale miałbym pietra się tam wybrać.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.06.2015 16:29

kaszpir napisał(a):Co do nastepngo urlopu , nie wiadomo gdzie się pojedzie ;)
Spodobała mi się Brela i jej różne plaże ,

Wiadomo gdzie - Brela :lol: :oczko_usmiech:
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 29.06.2015 20:36

no to cały tydzień lampa prawie w całej Europie.
dzikasz
Podróżnik
Załamanie pogody od sierpnia

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzikasz » 16.07.2015 09:59

Witajcie,
przeglądam ostro pogodę od kilku dni, gdyż wybieram się na przełomie lipca i sierpnia do Cro. Niestety prognozy dla całej europu na początek sierpnia pokazuja mocne ochłodzenie. Co myślicie, troszkę jestem zdegustowany.
dids76
Koneser
Re: Załamanie pogody od sierpnia

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 16.07.2015 10:03

No ale że jak nie pojedziesz bo straszą załamaniem pogody? Przewidywania pogody na dwa tygodnie do przodu to wróżenie z fusów, jak na razie jest w CRO lampa i jak dla mnie to już są temperatury za wysokie.
dzikasz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzikasz » 16.07.2015 10:07

Oczywicie, że jadę. Może ktoś ma dobry link do pogody dłuższej niż 14 dni innej niż accuweather?
magg5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magg5 » 16.07.2015 10:21

dzikasz napisał(a):Może ktoś ma dobry link do pogody

Wydaje mi się, że nie ma czegoś takiego, pogoda zbyt szybko się zmienia i jest zbyt nieprzewidywalna, by móc cokolwiek zakładać ponad 2 tygodnie wcześniej. Rozumiem, że się tym interesujesz i chciałbyś już teraz wiedzieć czego się spodziewać, ale miej na uwadze, że to, co pokazują teraz nawet na najlepszej stronie może się zmienić jeszcze 15 razy :) Udanego wyjazdu :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 16.07.2015 10:29

dzikasz napisał(a):Witajcie,
przeglądam ostro pogodę od kilku dni, gdyż wybieram się na przełomie lipca i sierpnia do Cro. Niestety prognozy dla całej europu na początek sierpnia pokazuja mocne ochłodzenie. Co myślicie, troszkę jestem zdegustowany.

Jeśli od kilku miesięcy planuję wyjazd, opracowuję trasy, czytam o miejscach, które chcemy zwiedzić, to żadna prognoza pogody mnie od tego nie odwiedzie. Tym bardziej prognoza długoterminowa, której sprawdzalność jest bardzo niska. Jeśli tam gdzie jadę, temperatury spadną z 35 st. do 25, to tragedii nie będzie. :)
Alias21
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alias21 » 16.07.2015 10:34

dzikasz napisał(a):Oczywicie, że jadę. Może ktoś ma dobry link do pogody dłuższej niż 14 dni innej niż accuweather?

https://weather.yahoo.com/croatia/split ... au-850718/
Jak do tej pory to na tej stronie prognozy i temperatury sprawdzały się z największą dokładnością... :wink:
aiaf
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aiaf » 16.07.2015 10:51

Nazywanie "mocnym ochłodzeniem" spadku temperatury z 37 do 30 stopni Celsjusza (w przypadku Istrii) jest nadinterpretacją.
dzikasz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzikasz » 16.07.2015 12:13

aiaf napisał(a):

Nazywanie "mocnym ochłodzeniem" spadku temperatury z 37 do 30 stopni Celsjusza (w przypadku Istrii) jest nadinterpretacją.

Nie do 30 tylko do 25-26 stopni a to czyni sporą różnicę.
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 16.07.2015 12:20

dzikasz napisał(a):Nie do 30 tylko do 25-26 stopni a to czyni sporą różnicę.

f*cktycznie można się załamać. Chyba nie pojadę :mrgreen:
Ale co zrobić z winietami? :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka była, jaka będzie pogoda w Chorwacji ? - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone