Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaką bazę nurkową polecacie w okolicach splitu?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 30.05.2005 13:00

Cześć,
mój mąż ma zamiar nurkować. sama licencja to nie wszytsko. Wołalabym, aby trafił do jakiejś sprawdzonej bazy, w której zapewnią mu i bezpieczeństwo i cudowna atrakcje pod wodą (może tete a tete z syrenką ? ;-) ).
Dajcie znać czy ktoś ma w tym zakresie dobre doświadczenia.
Pozdrówka
mama_Kapiszonka
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 30.05.2005 13:49

Wszystko zależy od tego gdzie konkretnie będziecie spędzać urlop.
Ja w ubiegłym roku podczas pobytu na CIovo korzystałem z bazy Trogir Diving Center w Okrug Gornji - namiary na nich tu:
http://www.trogirdivingcenter.de/

Super ludzie, dobrej klasy łodzie, wypuściłem się z nimi na cały dzień - 2 nurki, można trochę o nurkowaniach poczytać na mojej stronce www.mojachorwacja.boo.pl

Darek
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 01.08.2005 07:44

Witaj toudee.

Zaraz po otrzymaniu odpowiedzi oglądałam stronki www. O ile pamietam to w tym roku też sporo ponurkowałeś.
Mój mąż się nie zdecydował. W Omisu nurkowanie kosztowało 25 euro - 1 zanurzenie na kwadrans. Jak dive-master usłyszał, że Mariusz ma CMAS'a 1, to od razu polecił atrakcje na głębokości 40 m. Hmmm.... Zaskoczyła nas ta beztroska hojność.
Miał ochotę na skorzystanie z oferty w Makarskiej, ale doszliśmy do wniosku, ze zakładamy skarbonkę nurkową i w 2006 wyjedzie na tydzień do bazy nautici na Hvarze. Zniknie bariera językowa, no i chyba ogólnie będzie czuł się pewniej.
Zrekompensowaliśmy sobie brak profesjonalnego nurkowania gonitwami z ławicami rybek i tyle.
:lol:
Pzdr
Aneta
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 01.08.2005 15:37

Nie było tego tyle ile by się chciało.
Kurde - byłem na wczasach a nie miałem czasu :lol: .
Zaliczyłem tylko 3 nurki, ale wrażenia niezapomniane.
Podczas moich pobytów w CRO jedynie raz czy dwa spotkałem się z jednoznacznym stanowiskiem prowadzącego nurkowanie dot. posiadanego stopnia wyszkolenia nurka i odpowiadającej mu głębokości nurkowania. Zwykle mówi się tylko o max. głębokości tj. 40 metrach. W innych przypadkach była to w pewnym sensie partyzantka "młodszy" nurek pod opiekę "starszego" i do wody. Ja akurat takiego "podopiecznego" nie dostawałem pod opiekę - zwykle to ja byłem podopiecznym. :D Ja mam w tej chwili AOWD PADI i teoretycznie powinieniem "nurać" do 30 metrów ale zwykle schodzę do 40 metów - nie mam problemów związanych z tą głębokością. Myśle, że z mojej strony nie jest to w tej sytuacji ryzykanctwo - na przejście pod łukiem Blue Hole w Egipcie (56 metrów - z tego co pamiętam) przy mojej konfiguracji sprzętowej jednak nie zdecydowałbym się.

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone