AndrzejJ. napisał(a):maxiu2121 napisał(a):Czy drogi w czechach sa dobre oraz autostrady ?? Jaka sytuacja do brna autostrada (korki) . Moze oplaca sie jechac przez slowacje i pozniej na wieden ??
Najlepiej jechać przez Niemcy.
jimmi napisał(a):Ale mimo wszystko od strony słowackiej jest chyba lepszy przejazd przez Wiedeń
Raul73 napisał(a):To chyba nie znasz dobrze policji u naszych południowych sąsiadów albo nie dośc dokładnie czytałeś o tym na forum. Otóż tam policja potrafi (zwłaszcza Polakom) dawać mandaty za takie rzeczy jak np. za krótkie nożyczki w apteczce czy ołowiane ciężarki na kołach. Poza tym autosstrada to nie jets 130 non-stop, bo są miejsca z ograniczeniami. Ja np. dostałęm na Słowacji mandat za prędkość 73 km/h metr za znakiem ograniczającym prędkośc (na autostradzie) do 60! Ograniczenie było postawione specjalnie w celu łapania takich jak ja - czyli wszystkich, bo nie zauwżyłem, żeby kogoś nie zgarnęli na pobocze.
W tym roku bardzo się pilnowałem i się udało, ale nigdy nic nie wiadomo.
Co do wyboru: czy przez Czechy, czy przez Słowację, to ilu forumowiczów, tyle opinii. Jakość dróg porównywalna, kilometrowo też. Ty jeździsz przez Czechy, ja przez Słowację - ważne żeby dojechać szybko i bepziecznie
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi