Jeśli ktoś jako normę traktuje systematyczne, "grupowe" przekraczanie prędkości o 40 km/h, to z pewnością nie chciałbym go spotkać na trasie.
Przykre
Mariusz_M napisał(a):Rok temu: Słowacja-Węgry-Chorwacja.
Google Maps i Yanosik
Obie aplikacje ostrzegały identycznie o stacjonarnych fotoradarach.
Yanosik kilka razy o "przeszkodach" - więc też działa - ale może się okazać, że my pierwsi natkniemy się na patrol z ręcznym fotoradarem.
el_guapo napisał(a):nowotarżanin napisał(a):Wielokrotnie w drodze do Cro sprawdziłem WAZE, jest ok.
Zadziwiające jest, że WAZE sprawdza się w PL w dużych miastach i na głównych trasach, gorzej z trasami II-kategorii.
Jak za granicą? - średnio.
dids76 napisał(a):No i jednak szczerzeń o radarach i niebezpieczeństwach na trasie jest sporo więcej jak w GM.
el_guapo napisał(a):dids76 napisał(a):No i jednak szczerzeń o radarach i niebezpieczeństwach na trasie jest sporo więcej jak w GM.
Ja byłem zdziwiony jak bezużyteczny był WAZE w PL.
Jechałem z Warszawy do Kołobrzegu. Dopóki byłem na autostradzie było OK, im dalej na pn. i drogi wojewódzkie Kaszub, tym gorzej, a w zasadzie dramat: fotoradarów stacjonarnych nie miał zaznaczonych, pojazdy na poboczu/awarie - brak, na 4 mijane załogi Policji wychwycił mi jedną.
Ja wiem, że WAZE działa na zgłoszeniach użytkowników, ale tamten region to jakaś "biała plama" na mapie WAZE.
krutom napisał(a):Najwygodniejszy w celu aktualizacji danych jest współpasażer. Gmeranie w nawigacji podczas jazdy może być niebezpieczne, ale gdy sytuacja na drodze nie przeszkadza to można kliknąć np: "potwierdzam"
mchrob napisał(a):krutom napisał(a):Najwygodniejszy w celu aktualizacji danych jest współpasażer. Gmeranie w nawigacji podczas jazdy może być niebezpieczne, ale gdy sytuacja na drodze nie przeszkadza to można kliknąć np: "potwierdzam"
Niestety w moim przypadku telefon przypięty jest po mojej lewej stronie i pasażer nie ma możliwości ingerencji w komunikaty. Ale już się wielokrotnie zastanawiałem dlaczego nikt nie wpadł na pomysł głosowego zgłaszania i potwierdzania zdarzeń do nawigacji. No chyba że ja nie wiem a taka opcja już jest?
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko