Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualna pogoda dla Makarskiej

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sicret
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicret » 28.05.2013 09:03

No, ale na dzień dzisiejszy prognozy dla Makarskiej się pogorszyły i na początek czerwca max. 18-20 st. i deszcz 8O
W kamerkach też widać, że na plażach ani żywego ducha... - trochę zimno. 8O
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 29.05.2013 09:56

hm.. a to jakś wróżka przepowiedziała? U nas 22 w cieniu... w Makarskiej pewnie podobnie .. to aż taka tragedia?
Wczoraj byłam na lądzie i jakoś nie zmarzłam....
Co do plaż: jest środek tygodnia, maj.. dzieciaki w szkole w całe Europie. Teraz przewalają się przez kraj wycieczki objazdowe; turystów stacjonarnych jak na lekarstwo .. a jak są, to emeryci, a oni tu raczej po to, żeby pospacerować, a nie leżeć plackiem na plaży... Kiedy Ty na plażach w maju nawet w Makarskiej tłumy widziałeś?
sicret
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicret » 29.05.2013 10:00

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):hm.. a to jakś wróżka przepowiedziała? U nas 22 w cieniu... w Makarskiej pewnie podobnie .. to aż taka tragedia?
Wczoraj byłam na lądzie i jakoś nie zmarzłam....
Co do plaż: jest środek tygodnia, maj.. dzieciaki w szkole w całe Europie. Teraz przewalają się przez kraj wycieczki objazdowe; turystów stacjonarnych jak na lekarstwo .. a jak są, to emeryci, a oni tu raczej po to, żeby pospacerować, a nie leżeć plackiem na plaży... Kiedy Ty na plażach w maju nawet w Makarskiej tłumy widziałeś?

DZISIAJ - tak. Zgadza się: http://www.weather.com/weather/tenday/M ... X0148:1:HR
Problem zacznie być obecny od jutra aż do niedzieli (na dzień dzisiejszy). Znowu optymistycznie - przynajmniej wg dzisiejszej prognozy - ma być od poniedziałku...
komaciek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 30.05.2013 18:49

http://www.wetterzentrale.de/pics/Reurmett.gif

Jak na koniec maja jest naprawdę zimno... niższe temperatury niż w Polsce.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 31.05.2013 09:32

komaciek napisał(a):http://www.wetterzentrale.de/pics/Reurmett.gif

Jak na koniec maja jest naprawdę zimno... niższe temperatury niż w Polsce.

Temperatury w cieniu to jedno, a odczuwalne to inna bajka. Nie da się porównywać temperatur w Pl i Hr....
Przyznaję, że jest bardzo kapryśnie, ale kiedy rodzice dzwonią i mówią, że ciepło, to widzę ich w swetrach.. a ja mówię, że u nas raczej średnio i siedzę w krótkim rękawku...
sicret
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicret » 31.05.2013 09:53

To prawda - dużo lepsze 22 stopnie w Chorwacji czy gdzie indziej na południu niż w PL. :)
...jadę za 2 dni, ma się wypogodzić w Makarskiej. :)
komaciek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 31.05.2013 12:27

Oczywiście, temperatura odczuwalna to inna wartość, jednak uwzględnia ona siłę wiatru.
Jak widzę obecnie w Dalmacji jest 13 stopni... Więc nie piszcie, że jest ciepło - bo nie jest.
http://www.wetterzentrale.de/pics/Reurmett.gif
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 31.05.2013 12:47

Nie napisałam, że jest ciepło (zresztą pojęcia typu : ciepło, zimno są baaaaardzo względne). Zdecydowanie poniżej przeciętnej. Ale Dalmacja jest naprawdę duża.. i w obrębie regionu są kilkustopniowe różnice w temperaturze.. Nawet na wyspie temperatury są bardzo zróżnicowane. I to jest norma.
Moje wcześniejsze wypowiedzi dotyczyły porównań temperatury odczuwalnej w Pl i w Hr....
Generalnie pogoda w całej Europie pozostawia wiele do życzenia klik, trudno więc, by w Chorwacji było inaczej klik.
Chorwacja to nie Afryka.....Cudów trudno oczekiwać.
raulinio75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raulinio75 » 31.05.2013 15:50

Prawda cała Europa jest ospała jeśli chodzi o temperatury ale spokojnie ja myslę ,że od połowy czerwca już temperatury w Chorwacji zaskoczą a początek lipca minimum 28 stopni i cały czas słoneczko :mrgreen:
sicret
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicret » 31.05.2013 15:52

raulinio75 napisał(a):Prawda cała Europa jest ospała jeśli chodzi o temperatury...

...prócz RO i BG :mrgreen:
glonik21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) glonik21 » 02.06.2013 12:29

Ja mam nadzieje ze od 10 czerwca w Tucepi nie będzie już lało , nie musi być 30 w cieniu ale 20 pare mogłoby być :)
komaciek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 02.06.2013 12:41

http://meteomodel.pl/BLOG/?p=5416#more-5416
Są miejsca w Europie, gdzie jest gorąco - i to za kołem podbiegunowym....
BachaG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BachaG » 03.06.2013 09:33

glomnik21 my też jedziemy wtedy do Tucepi i liczę na więcej słońca
Chociaż ok 25 to ciepło, a brak upału sprzyja zwiedzaniu
kaszpir
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszpir » 03.06.2013 09:53

My wybieramy się też do Tucepi.
Będziemy od 12 czerwca ...

Mam nadzieję że pogoda będzie bardzo dobra , czyli ciepło i ciepłe morze inaczej sie wkurzę :(

Już kilka lat temu byliśmy w Chorwacji. Byliśmy w połowie września i pogoda była dość ładna. Byliśmy wtedy na wyspie KRK.
Mieliśmy sporo do zwiedzenia i plan dość napięty i nie został zrealizowany więc po kilku latach stwierdziliśmy że znów wrócimy do Chorwacji ...

Jedziemy z dziećmi więc zależy na łądnej pogodzie bo dzieciaki chcą się pokąpać w morzu , ale też chcemy pozwiedzać ...

Jak pogoda będzie słaba to niestety ponownie do Chorwacji nie pojedziemy.
Przeciętną pogodę możemy mieć na Bałtyku (około 200km od nas ..) , blisko i ... tanio ...

A nie jechać 2 dni w jedną stronę (ponad 1500km w jedną stronę) , wydać mnóstwo kasy na paliwo , winiety i itd :(

Ale nie ma co zapeszać ...
Liczę na piękną pogodę !
angela_ap
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) angela_ap » 03.06.2013 12:29

my od 9 czerwca będziemy w Tucepi :D

liczę na fajną pogodę, 25 stopni jest idealne i do plażowania i do zwiedzania i mam nadzieję, że własnie tak będzie, prognozy są coraz lepsze
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Aktualna pogoda dla Makarskiej - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone