Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualna pogoda dla Makarskiej

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sicret
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicret » 28.05.2013 10:03

No, ale na dzień dzisiejszy prognozy dla Makarskiej się pogorszyły i na początek czerwca max. 18-20 st. i deszcz 8O
W kamerkach też widać, że na plażach ani żywego ducha... - trochę zimno. 8O
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 29.05.2013 10:56

hm.. a to jakś wróżka przepowiedziała? U nas 22 w cieniu... w Makarskiej pewnie podobnie .. to aż taka tragedia?
Wczoraj byłam na lądzie i jakoś nie zmarzłam....
Co do plaż: jest środek tygodnia, maj.. dzieciaki w szkole w całe Europie. Teraz przewalają się przez kraj wycieczki objazdowe; turystów stacjonarnych jak na lekarstwo .. a jak są, to emeryci, a oni tu raczej po to, żeby pospacerować, a nie leżeć plackiem na plaży... Kiedy Ty na plażach w maju nawet w Makarskiej tłumy widziałeś?
sicret
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicret » 29.05.2013 11:00

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):hm.. a to jakś wróżka przepowiedziała? U nas 22 w cieniu... w Makarskiej pewnie podobnie .. to aż taka tragedia?
Wczoraj byłam na lądzie i jakoś nie zmarzłam....
Co do plaż: jest środek tygodnia, maj.. dzieciaki w szkole w całe Europie. Teraz przewalają się przez kraj wycieczki objazdowe; turystów stacjonarnych jak na lekarstwo .. a jak są, to emeryci, a oni tu raczej po to, żeby pospacerować, a nie leżeć plackiem na plaży... Kiedy Ty na plażach w maju nawet w Makarskiej tłumy widziałeś?

DZISIAJ - tak. Zgadza się: http://www.weather.com/weather/tenday/M ... X0148:1:HR
Problem zacznie być obecny od jutra aż do niedzieli (na dzień dzisiejszy). Znowu optymistycznie - przynajmniej wg dzisiejszej prognozy - ma być od poniedziałku...
komaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 30.05.2013 19:49

http://www.wetterzentrale.de/pics/Reurmett.gif

Jak na koniec maja jest naprawdę zimno... niższe temperatury niż w Polsce.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 31.05.2013 10:32

komaciek napisał(a):http://www.wetterzentrale.de/pics/Reurmett.gif

Jak na koniec maja jest naprawdę zimno... niższe temperatury niż w Polsce.

Temperatury w cieniu to jedno, a odczuwalne to inna bajka. Nie da się porównywać temperatur w Pl i Hr....
Przyznaję, że jest bardzo kapryśnie, ale kiedy rodzice dzwonią i mówią, że ciepło, to widzę ich w swetrach.. a ja mówię, że u nas raczej średnio i siedzę w krótkim rękawku...
sicret
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicret » 31.05.2013 10:53

To prawda - dużo lepsze 22 stopnie w Chorwacji czy gdzie indziej na południu niż w PL. :)
...jadę za 2 dni, ma się wypogodzić w Makarskiej. :)
komaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 31.05.2013 13:27

Oczywiście, temperatura odczuwalna to inna wartość, jednak uwzględnia ona siłę wiatru.
Jak widzę obecnie w Dalmacji jest 13 stopni... Więc nie piszcie, że jest ciepło - bo nie jest.
http://www.wetterzentrale.de/pics/Reurmett.gif
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 31.05.2013 13:47

Nie napisałam, że jest ciepło (zresztą pojęcia typu : ciepło, zimno są baaaaardzo względne). Zdecydowanie poniżej przeciętnej. Ale Dalmacja jest naprawdę duża.. i w obrębie regionu są kilkustopniowe różnice w temperaturze.. Nawet na wyspie temperatury są bardzo zróżnicowane. I to jest norma.
Moje wcześniejsze wypowiedzi dotyczyły porównań temperatury odczuwalnej w Pl i w Hr....
Generalnie pogoda w całej Europie pozostawia wiele do życzenia klik, trudno więc, by w Chorwacji było inaczej klik.
Chorwacja to nie Afryka.....Cudów trudno oczekiwać.
raulinio75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raulinio75 » 31.05.2013 16:50

Prawda cała Europa jest ospała jeśli chodzi o temperatury ale spokojnie ja myslę ,że od połowy czerwca już temperatury w Chorwacji zaskoczą a początek lipca minimum 28 stopni i cały czas słoneczko :mrgreen:
sicret
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicret » 31.05.2013 16:52

raulinio75 napisał(a):Prawda cała Europa jest ospała jeśli chodzi o temperatury...

...prócz RO i BG :mrgreen:
glonik21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) glonik21 » 02.06.2013 13:29

Ja mam nadzieje ze od 10 czerwca w Tucepi nie będzie już lało , nie musi być 30 w cieniu ale 20 pare mogłoby być :)
komaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 02.06.2013 13:41

http://meteomodel.pl/BLOG/?p=5416#more-5416
Są miejsca w Europie, gdzie jest gorąco - i to za kołem podbiegunowym....
BachaG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BachaG » 03.06.2013 10:33

glomnik21 my też jedziemy wtedy do Tucepi i liczę na więcej słońca
Chociaż ok 25 to ciepło, a brak upału sprzyja zwiedzaniu
kaszpir
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszpir » 03.06.2013 10:53

My wybieramy się też do Tucepi.
Będziemy od 12 czerwca ...

Mam nadzieję że pogoda będzie bardzo dobra , czyli ciepło i ciepłe morze inaczej sie wkurzę :(

Już kilka lat temu byliśmy w Chorwacji. Byliśmy w połowie września i pogoda była dość ładna. Byliśmy wtedy na wyspie KRK.
Mieliśmy sporo do zwiedzenia i plan dość napięty i nie został zrealizowany więc po kilku latach stwierdziliśmy że znów wrócimy do Chorwacji ...

Jedziemy z dziećmi więc zależy na łądnej pogodzie bo dzieciaki chcą się pokąpać w morzu , ale też chcemy pozwiedzać ...

Jak pogoda będzie słaba to niestety ponownie do Chorwacji nie pojedziemy.
Przeciętną pogodę możemy mieć na Bałtyku (około 200km od nas ..) , blisko i ... tanio ...

A nie jechać 2 dni w jedną stronę (ponad 1500km w jedną stronę) , wydać mnóstwo kasy na paliwo , winiety i itd :(

Ale nie ma co zapeszać ...
Liczę na piękną pogodę !
angela_ap
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) angela_ap » 03.06.2013 13:29

my od 9 czerwca będziemy w Tucepi :D

liczę na fajną pogodę, 25 stopni jest idealne i do plażowania i do zwiedzania i mam nadzieję, że własnie tak będzie, prognozy są coraz lepsze
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Aktualna pogoda dla Makarskiej - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies