Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualna pogoda dla Makarskiej

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ANKA_26
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANKA_26 » 11.06.2013 23:29

Jacck77 napisał(a):W Baśce Vodzie masakrycznie gorąco i o dziwo plaża prawie pusta. Woda na oko powyżej 22 stopni moim zdaniem . Mój Mały 3-latek bez problemu spędził w niej dzisiaj 2 godzinki . Hmm i do tego fajne wolne miejscówki w dobrych cenach:D, z internetem i widoczkiem na Brać-).

witaj ja za dwa dnie wyruszam z rodzinką do BV. Szczerze to się obawiałam tłumów, ale dobrze, że jeszcze pustawo. Mógłbyś powiedzieć w jakim rejonie dokładnie się zatrzymaliście i ile płacicie za apartament. Będziemy w 2 os dorosłe + 2 dzieci. Jedziemy w ciemno i planujemy wybrać coś na uboczu. pozdrawiamy i może do zobaczenia
Jacck77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacck77 » 12.06.2013 05:02

ANKA_26 napisał(a):
Jacck77 napisał(a):W Baśce Vodzie masakrycznie gorąco i o dziwo plaża prawie pusta. Woda na oko powyżej 22 stopni moim zdaniem . Mój Mały 3-latek bez problemu spędził w niej dzisiaj 2 godzinki . Hmm i do tego fajne wolne miejscówki w dobrych cenach:D, z internetem i widoczkiem na Brać-).

witaj ja za dwa dnie wyruszam z rodzinką do BV. Szczerze to się obawiałam tłumów, ale dobrze, że jeszcze pustawo. Mógłbyś powiedzieć w jakim rejonie dokładnie się zatrzymaliście i ile płacicie za apartament. Będziemy w 2 os dorosłe + 2 dzieci. Jedziemy w ciemno i planujemy wybrać coś na uboczu. pozdrawiamy i może do zobaczenia

Za 40 euro znajdziesz w tym układzie bez najmniejszych problemów. Taniej i drożej rownież , wszystko zależy od odległości od plaży oraz standardu kwatery. Lokalizacja jest kwestią gustu :D , ja zawsze szukam apartamentu A2+1 od ul. Naputica w dół. Wszystkie oferty miałem od 30 do 40 euro, oczywiście nie szukałem tych w pierwszym rzędzie od morza. Wybrałem taką za niecałe 33 euro\noc. ( 560 euro za 17 nocy) Ale apartament znajduje się około 100 metrów od morza i posiada duży widokowy balkon z widokiem na Brać i Hvar. Właściciel chciał 40 euro, po negocjacjach jest troszkę taniej.
Pozdrawiam i do zobaczenia
MORL
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MORL » 12.06.2013 10:11

Dziś w nocy wiatr 40km/h w porywach do 100 km/h. Potwierdzone przez alert pogodowy WhetherPro. Słońce - już wiatr się uspokaja (11:00) . Takie efekty są kiedy się jest na pograniczu ośrodka niżowego i wyżowego. Info z Bratuś ( Krvavica )
ANKA_26
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANKA_26 » 12.06.2013 12:16

Jacck77 napisał(a):
ANKA_26 napisał(a):

Za 40 euro znajdziesz w tym układzie bez najmniejszych problemów. Taniej i drożej rownież , wszystko zależy od odległości od plaży oraz standardu kwatery. Lokalizacja jest kwestią gustu :D , ja zawsze szukam apartamentu A2+1 od ul. Naputica w dół. Wszystkie oferty miałem od 30 do 40 euro, oczywiście nie szukałem tych w pierwszym rzędzie od morza. Wybrałem taką za niecałe 33 euro\noc. ( 560 euro za 17 nocy) Ale apartament znajduje się około 100 metrów od morza i posiada duży widokowy balkon z widokiem na Brać i Hvar. Właściciel chciał 40 euro, po negocjacjach jest troszkę taniej.

Bardzo dziękuję za cenne info :) także myślałam o ul. Naputnica (już nie musimy być przy samej plaży). Ceną jestem pozytywnie rozczarowana. W zeszłym roku na początku czerwca w Tucepi płaciliśmy 55 E w drugiej linii brzegowej.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.06.2013 18:46

Na początku czerwca jest dużo wolnych kwater, a mało ludzi. Po 25 czerwca zmieni sie.
Hardy
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hardy » 18.06.2013 19:26

Kwater jest dużo i dużo pustych w dosłownym tego słowa znaczeniu. Nie wiem czy w innych postach ktoś o tym wspomina ale kwatery stoją puste - bo:
1. Nie ma w nich gospodarzy, ludzi którzy zarezerwowali i nie wynajmiesz bo nawet kontaktu na furtce nie ma by zadzwonić :?
2. Gospodarze twierdzą, że jeszcze nie czynne i nie wynajmują 8O

Przyjeżdżając na wieczór i jeszcze w weekend można się lekko zdziwić. Na szczęście jest tyle tych kwater, że po jakimś czasie udaje się coś znaleźć.

Ja z tego miejsca chcę podziękować (niestety nie spotkaliśmy się przed naszym wyjazdem, choć wcześniej prawie codziennie widzieliśmy się na ulicy), Pani (rezydentka z Polski?) - która bezinteresownie wskazała mojej żonie i koleżance kwaterę w Makarskiej przy ulicy Zagrebackiej - być może przeczyta tego posta. Jesteśmy wdzięczni i być może będzie jeszcze kiedyś szansa odwdzięczyć się.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2013 16:32

Hardy napisał(a):Kwater jest dużo i dużo pustych w dosłownym tego słowa znaczeniu. Nie wiem czy w innych postach ktoś o tym wspomina ale kwatery stoją puste - bo:
1. Nie ma w nich gospodarzy, ludzi którzy zarezerwowali i nie wynajmiesz bo nawet kontaktu na furtce nie ma by zadzwonić :?
2. Gospodarze twierdzą, że jeszcze nie czynne i nie wynajmują 8O

Przyjeżdżając na wieczór i jeszcze w weekend można się lekko zdziwić. Na szczęście jest tyle tych kwater, że po jakimś czasie udaje się coś znaleźć.

Ja z tego miejsca chcę podziękować (niestety nie spotkaliśmy się przed naszym wyjazdem, choć wcześniej prawie codziennie widzieliśmy się na ulicy), Pani (rezydentka z Polski?) - która bezinteresownie wskazała mojej żonie i koleżance kwaterę w Makarskiej przy ulicy Zagrebackiej - być może przeczyta tego posta. Jesteśmy wdzięczni i być może będzie jeszcze kiedyś szansa odwdzięczyć się.

Fajnie ,że tak to skończyło , a jak pogoda i temp.wody ?
Hardy
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hardy » 20.06.2013 08:56

Przyjechaliśmy wcześnie bo już od 1 czerwca w Makarskiej. Przywitał nas ulewny deszcz i chyba ze 13 stopni. Gospodarz powiedział, że to najzimniejsza wiosna jaką pamięta (zimno, deszczowo). Generalnie od przyjazdu robiło się coraz cieplej aż do upałów (jak dla mnie). Woda w poprzedni piątek miała już 22-23 stopnie. Dla mnie pogoda idealna. Trafiły się dwa dni bardzo silnego wiatru ale wtedy zaplanowaliśmy zwiedzanie.

Było kilka dni takich, że rano było słoneczko (tak do wczesnego południa) i wtedy można było plażować a potem chmury i można było zwiedzać.
Dla mnie osobiście Chorwacja poza sezonem, brak ludzi i upałów. Noclegi mieliśmy za 75E na dwie rodziny 2+1
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 20.06.2013 20:36

Może wreszcie ktoś napisze w temacie :Aktualna pogoda dla Makarskiej.Z góry dziękuję. :)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 20.06.2013 20:52

arek71 napisał(a):Może wreszcie ktoś napisze w temacie :Aktualna pogoda dla Makarskiej.Z góry dziękuję. :)

Ale o czym tu dyskutować, kiedy podanych było już kilka linków, na których dane aktualizowane są co godzina.. wystarczy wejść na stronę i już.
magosia8
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magosia8 » 21.06.2013 04:24

Wyjeżdżamy w sobotę. W Baska Voda mamy być w niedzielę. Tyle czekałam na ten wyjazd , a tu sprawdzam prognozę pogody na ten tydzień i beznadziejna :(:(
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 21.06.2013 07:23

magosia8 napisał(a):Wyjeżdżamy w sobotę. W Baska Voda mamy być w niedzielę. Tyle czekałam na ten wyjazd , a tu sprawdzam prognozę pogody na ten tydzień i beznadziejna :(:(

Odwołaj póki możesz; albo spakuj kurtki puchowe.
Najprawdopodobniej będą mrozy.
mac_krak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mac_krak » 21.06.2013 09:32

Jak trzy tyg. temu przyjechaliśmy do Baski Vody to prognozy mówiły jeszcze gorsze rzeczy tym bardziej, że tydzień wczesniej na Biokovie spadł śnieg :D kapnęło pierwszy dzień a potem z każdym dniem lepiej wbrew prognozom było goręcej, plecy mam spalone do dziś, więc darujcie sobie te prognozy... na bieżąco sprawdzałem prognozę w czasie pobytu i przewidzieć można było na dzien naprzód, reszta to wróżenie w przypadku Chorwacji, ja bym się cieszył jakby się ochłodziło z tego piekła co jest teraz...
jomarijo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jomarijo » 22.06.2013 08:14

Nigdy nie zastanawiałam się nad pogodą w Chorwacji, zawsze jest pięknie .Dziwne pytania niektórzy zadają 8O czasem leciutki deszczyk to miłą sprawa :lol:
PakoG
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) PakoG » 22.06.2013 09:54

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
magosia8 napisał(a):Wyjeżdżamy w sobotę. W Baska Voda mamy być w niedzielę. Tyle czekałam na ten wyjazd , a tu sprawdzam prognozę pogody na ten tydzień i beznadziejna :(:(

Odwołaj póki możesz; albo spakuj kurtki puchowe.
Najprawdopodobniej będą mrozy.

Człowiek czeka na wakacje cały rok, jedzie do Chorwacji z myślą o słonecznej i ciepłej pogodzie a prognozy są niepokojące. Nie dziwi mnie, że ludzie się stresują.
Pani sarkazm jest nie potrzebny :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Aktualna pogoda dla Makarskiej - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone