kaszpir napisał(a):My mamy zagwozdkę
Mamy wpłacone 100E zaliczki i rezerwację w Tucepi od 12 czerwca , ale śledząc pogodę i co najważniejsze temperaturę wody (17 stopni !) niezbyt to brzmi zachęcająco
Faktycznie w Bałtyku jest teraz 14 stopni ale czy to taka wielka różnica ?
17 stopni to raczej za zimna woda do kąpieli dla dzieci
A sami nie wiemy jechać z 2 dzieci ponad 1500km w jedną stronę , płacić kupę kasy za paliwo , autostrady i itd , aby potem nie kąpać się
Aby mieć pogodę taką prawie jak w Polsce ? Po co wydawać na paliwo , winiety , autostrady ponad 2000zł ?
Spojrzałem z ciekawości na Egipt ...
Obecnie w Sharm jest 45 stopni !!! i temperatura wody 27 stopni i zero deszczu ...
Patrzyłem też na pogodę 10dniową w Tucepi i na dzień dzisiejszy duża szansa na pierwszy tydzień w Chorwacji z deszczami
Przy tak niskich temepraturach , także w nocy chyba nici z ciepłej wody , a na pewno nie w czerwcu
Zastanawiamy się nad "porzuceniem" Chorwacji i wybraniem się do Egiptu , bo nie ukrywam że do Chorwacji jedziemy na zwiedzanie ale też nad morze aby dzieciaki (6-letnie bliźniaczki) się popluskały w wodzie
Ehhh
leszek79 napisał(a):Cześć
Coraz lepsze wiadomości pogodowe. Swoją drogą to nasuwa mi się pytanie o kupno winietek na autostrady tyle że jadę w nocy z soboty na niedzielę przez czechy, austrię i słowenię i się zastanawiam czy będę miał gdzie kupić w środku nocy winietkę
BR
Leszek
Hireneusz75 napisał(a):Pozdrawiam Wszystkich z Krvavicy tuż przed Makarską
Pogoda w kratkę dziś 22st. słońce/chmury/słońce woda jeszcze trochę musi się podgrzać bo gęsia skórka wychodzi Ale za to można plażowiczów na palcach jednej ręki policzyć No i plus taki że można apartament trafić za niewielkie pieniądze, sam taras ma chyba z 40m2 Pozdrawiamy