Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualna pogoda dla Makarskiej

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
BachaG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BachaG » 03.06.2013 21:38

koniecznie :)
angela_ap
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) angela_ap » 03.06.2013 21:44

Musimy koniecznie jakiegoś spota zorganizować :D
glonik21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) glonik21 » 03.06.2013 22:16

Albo jakiegos grilla na plaży ;)
BachaG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BachaG » 04.06.2013 07:42

Jak nie my to kiełbaski na plaży będą się smażyć :) Angela podaj swojego maila
leszek79
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszek79 » 04.06.2013 11:44

Cześć
Podłączę się, bo my też startujemy 08.06 na wieczór tyle że z Chrzanowa do Breli i jedziemy w ciemno.
Martwi mnie tylko sytuacja powodziowa w Czechach i Austrii.
Leszek
BachaG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BachaG » 04.06.2013 11:48

Hej Leszek
Podobno nie ma tak źle - zobacz wątek
powodz-czechy-austria-t41467.html
My jedziemy z K-ce i też przez Czechy, Austrię
Ja mam ten sam dylemat
Jak w ciemno to zapraszamy do Tucepi, już nas trochę tam będzie :)
BachaG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BachaG » 04.06.2013 11:54

kaszpir napisał(a):My mamy zagwozdkę :(

Mamy wpłacone 100E zaliczki i rezerwację w Tucepi od 12 czerwca , ale śledząc pogodę i co najważniejsze temperaturę wody (17 stopni !) niezbyt to brzmi zachęcająco :(
Faktycznie w Bałtyku jest teraz 14 stopni ale czy to taka wielka różnica ?

17 stopni to raczej za zimna woda do kąpieli dla dzieci :(

A sami nie wiemy jechać z 2 dzieci ponad 1500km w jedną stronę , płacić kupę kasy za paliwo , autostrady i itd , aby potem nie kąpać się :(
Aby mieć pogodę taką prawie jak w Polsce ? Po co wydawać na paliwo , winiety , autostrady ponad 2000zł ?

Spojrzałem z ciekawości na Egipt ...
Obecnie w Sharm jest 45 stopni !!! i temperatura wody 27 stopni i zero deszczu ...

Patrzyłem też na pogodę 10dniową w Tucepi i na dzień dzisiejszy duża szansa na pierwszy tydzień w Chorwacji z deszczami :(
Przy tak niskich temepraturach , także w nocy chyba nici z ciepłej wody , a na pewno nie w czerwcu :(

Zastanawiamy się nad "porzuceniem" Chorwacji i wybraniem się do Egiptu , bo nie ukrywam że do Chorwacji jedziemy na zwiedzanie ale też nad morze aby dzieciaki (6-letnie bliźniaczki) się popluskały w wodzie :(

Ehhh

Jest lepiej :)
Załączniki:
Bez tytułu.png
Hireneusz75
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hireneusz75 » 04.06.2013 19:58

Pozdrawiam Wszystkich z Krvavicy tuż przed Makarską
Pogoda w kratkę dziś 22st. słońce/chmury/słońce woda jeszcze trochę musi się podgrzać bo gęsia skórka wychodzi :lol: Ale za to można plażowiczów na palcach jednej ręki policzyć :!: No i plus taki że można apartament trafić za niewielkie pieniądze, sam taras ma chyba z 40m2 :lol: Pozdrawiamy :papa:
leszek79
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszek79 » 04.06.2013 20:33

Cześć
Coraz lepsze wiadomości pogodowe. Swoją drogą to nasuwa mi się pytanie o kupno winietek na autostrady tyle że jadę w nocy z soboty na niedzielę przez czechy, austrię i słowenię i się zastanawiam czy będę miał gdzie kupić w środku nocy winietkę :?
BR
Leszek
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 04.06.2013 20:49

My startujemy 28 czerwca i mam nadzieje, że do tego czasu to już pogoda będzie wyklarowana, ale chętnie poczytam wasze posty na temat pogody ;) Pozdrawiam i miłego pobytu życzę :papa:
angela_ap
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) angela_ap » 04.06.2013 20:50

Leszek, my kupujemy w PZMOT, są trochę droższe, ale przynajmniej nie musimy się martwić czy po drodze uda nam się je kupić
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 04.06.2013 20:56

leszek79 napisał(a):Cześć
Coraz lepsze wiadomości pogodowe. Swoją drogą to nasuwa mi się pytanie o kupno winietek na autostrady tyle że jadę w nocy z soboty na niedzielę przez czechy, austrię i słowenię i się zastanawiam czy będę miał gdzie kupić w środku nocy winietkę :?
BR
Leszek

Wszystko na tym forum znajdziesz, wystarczy trochę poszukać :?
Bez problemu kupisz. CZ - D1 okolice Bohumina Shell. A - Wilfersdorf OMV można kupić i na Słowenię - jeśli autostrady nie mijasz. Obie stacje całodobowe, na obu można płacić kartą.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 04.06.2013 21:01

A czym tu się martwić przecież stacje czynne i nie słyszałem nic o reglamentacji winiet :D
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 04.06.2013 21:07

Hireneusz75 napisał(a):Pozdrawiam Wszystkich z Krvavicy tuż przed Makarską
Pogoda w kratkę dziś 22st. słońce/chmury/słońce woda jeszcze trochę musi się podgrzać bo gęsia skórka wychodzi :lol: Ale za to można plażowiczów na palcach jednej ręki policzyć :!: No i plus taki że można apartament trafić za niewielkie pieniądze, sam taras ma chyba z 40m2 :lol: Pozdrawiamy :papa:

Witaj Hireneusz, ale czy to oznacza ze nie można się kąpać:)??? Już za 5 dni startuję do Pisaka i chyba żadna temperatura nie powstrzyma mnie przed kąpielą:)..
Jadę w ciemno i nic nie rezerwowałem, zdradzisz jak niewielkie to są pieniądze??
Hireneusz75
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hireneusz75 » 06.06.2013 18:58

Czołem! Sorki bo nie zaglądałem przez chwile na forum:) Kąpać sie można nawet ja jako zmarzluch się kąpałem i tylko pierwsze odczucie jest że zimna a poytem jest ok! nic tylko pływac! Ja też w ciemno przyjechałem i znalazłem apartament z 40m tarasem dużym salonem ,kuchnią i dwoma sypialniami, za 35Eurasów! Tylko że miejscowośc maleńka Krvavica. Byłem też w Drveniku i jedna noc 40E 10metrów od plaży, No i też w Cavtat podobnie 40dychy.
Ludzi jeszcze bardzo mało ale przez ten tydzień już widać z dnia na dzień zwiększający się ruch! Pozdrawiam i powodzenia Hirek i Justyna
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Aktualna pogoda dla Makarskiej - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone