Zacznę od parafrazy:
Mówią, że przeznaczenia nic nie zmieni...
Można starać się zmienić przeznaczenie.
Ale to i tak nic nie zmieni
I straszne i piękne.
Plany na wakacje 2021 znacznie się pokrzyżowały, Vis w ogóle odpadł w przedbiegach, bo nie chciałam jechać sama - małżonek mój wypadł z planów wakacyjnych, bo tak zdecydowało przeznaczenie.
Z początku siedziałam, myślałam i frustrowałam się - bo miałam czas - wakacje nauczycielskie.
Gdybym nie miała czasu, to bym tylko myślała
Ale lato sprzyja spotkaniom towarzyskim - nieoczekiwanie nastąpiła reaktywacja znajomości jeszcze z podstawówki I w trakcie takiego spotkania po latach opowiadam dziewczynom o Chorwacji i "moim" Visie.
Po dwóch dniach dostaję wiadomości od trzech chętnych na urlop ze mną
Nie mogę odrzucić takiej okazji - szybko ruszamy temat, bo czasu niewiele - jest koniec lipca, a moja stała rezerwacja w Komiży przypada na 1ego września.
Jedyna słuszna opcja - przy tylu uczestniczkach wyprawy - jedziemy samochodem, a w trasie pokazuję im ciekawe miejsca zanim dotrzemy na Vis.
Doprecyzuję, że moim samochodem, bo kombiak pomieści wszystkie laski plus ich bagaże.
Plan spalił na panewce, gdy przeznaczenie postanowiło wystawić mi na leśnej drodze dwie dzikie świnie ...i to na nieco ponad dwa tygodnie DW
Wydarzenie traumatyczne dla mnie, o mało nie podzieliłam losu jednego z dzików, którego szczecina została na masce i w przedniej lampie, opis wypadku mogę przedstawić, jeśli ktoś chce wiedzieć jak to wygląda w praktyce.
Najważniejsze jest to, że przeznaczenie postawiło na tej samej drodze jakiegoś kumatego faceta, który wydobył mnie z szoku, zaopiekował się mną i poradził mi natychmiast zgłosić to zdarzenie na 112. Dzięki temu uzyskałam odszkodowanie.
Ale auto nie nadawało się do jazdy na trasie Gdańsk - Split. Nie od razu.
Żeby skrócić opowieść - zaczęłyśmy szukać lotu do Splitu
O tym w odcinku.
A teraz zajawka .
Nie zobaczyłam wiele nowego, ale wakacje się odbyły, a ja wzbogaciłam się o kilka nowych doświadczeń życiowych
Jakby ktoś miał ochotę , to zapraszam - ja uwięziona w Komiży przez..B.B.