Siostry Sisters to twarde sztuki do przekonywania - na kanwie tego faktu powstaje ta relacja
Co do Ir...cośtam view, to Janusz Bajcer podesłał mi link, ale za cholerę nie mogę tego uruchomić
Jestem ułomnym gepardem
Dystans, satyra, sarkazm, zwal jak zwał, ale czasem mam wrażenie, że w kontaktach towarzyskich, nie ma już innych rodzajów konwersacji, rzadko ktoś jest poważny, a jeśli jest to na pewno żartuje lub udaje . Czarny humor, Bareja i Monty Python na okrągło.
Nie daj się tym "upałom" tylko schodź już na brzeg. Nie możemy się już doczekać
ZAQ_12 napisał(a):
eXtreme napisał(a):
megidh napisał(a):
eXtreme napisał(a):
A ten tekst:
Katerina napisał(a):
"burdel mieli w tym Archeo"
Bomba
To tekst z "Seksmisji" (1:10:46)
Nie no wiem
Tych tekstów czasami w codziennych sytuacjach używam:
"Ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę",
"Kierunek wschód! Tam musi być jakaś cywilizacja",
"Dzień dobry, zastałem Jolkę?"
Bawią ludzi, gdy kumają czczę
Tomek, dokładnie tak.... kiedy mąż używa tekstów z Seksmisji, nasze córki patrzą na niego z politowaniem..... "Tato a dlaczego pytasz o Jolkę? Przecież żadna Jolka tu nie mieszka"
Dlatego dzieci trzeba edukować - również w takich kwestiach.
Moje nastoletnie córki poznały wiele "kultowych tekstów" i już Jolka, czy też "Bo to zła kobieta była" nie jest dla nich zaskoczeniem.
Moja żona mówi im, że np. ten film jest kultowy, ta piosenka to klasyk - i czy chcą czy nie - oglądają, słuchają klasyków i innych kultowych dzieł.
Katerina napisał(a):
Myślę, że trzeba to wrzucić na dział Zagadki i wszystko będzie jasne Ja nie wiem.
Rogoznica - widać "mój" apartman no i Punta Plaka
O proszę relacja " hula " na całego, a ja o niczym nie wiem...ale zasiadam grzecznie i czekam na CDN
Pozdrawiam Katerinko bardzo serdecznie.
...widać,że siostry mają niezły burdel w tym swoim Archeo
Jeżeli można ,"..stawiam wniosek przesunięcia kolegi "Śpiewaka" do sekcji gimnastycznej.
....................................................................
Po trzecie, co jest też ważne, przestanie śpiewać."
Nigdy nie byłem w Komižy , a dzięki relacjom czuję się jak stały bywalec
A są jakieś współczesne kultowe filmy?Katerina napisał(a):(...) A obecnie też są jakieś kultowe teksty współczesne? (...)
Jako że mam skojarzenia, również "kultowo-filmowe" , pierwszym obrazkiem, który mi się "pokazał":Katerina napisał(a):(...) wypracowały sobie przez lata specyficzny, siostrzany kod komunikowania się (...)
Katerina napisał(a):A obecnie też są jakieś kultowe teksty współczesne?
croktoś napisał(a):[quote="Flayszakal
Pitu pitu
A tu relacja nic się do przodu nie posunęła
A są jakieś współczesne kultowe filmy?
Jako że mam skojarzenia, również "kultowo-filmowe" , pierwszym obrazkiem, który mi się "pokazał":
Kasia jako Adaś M. w przedziale pociągu...
Katerina napisał(a):
A obecnie też są jakieś kultowe teksty współczesne?
Moim zdaniem nie ma, co jest smutne.
W tych nowych polskich komediach nawet nic do śmiechu nie ma,
a co dopiero zabawny tekst, który przetrwa lata i stanie się rozpoznawalnym memem
Bardzo dobrze bo ja zawsze nie nadanżam komentować
Jak Split już widać i okolice przystani promowej to już można czuć się jak w domu.
Tworzycie z siostrami taką fajną ekipę, że każdy chce się przyłączać ,nie dość że Holender i Żelka to jeszcze ile ludzi z forum
Olga o mało raz nie wyrzuciła tego specjału.Katerina napisał(a):duży słoik kaparów w soli dla mnie
Słuchałem raz fajnej opowieści o powstaniu Wszechświata - BigBang.Katerina napisał(a):... Pierwsze zdjęcie z kotkiem...
Katerina napisał(a):Nera krzyknęła:
"Katarina, ti govoriš Hrvatski ! Lana, ona priča !" - zawołała córkę.
pomorzanka zachodnia napisał(a):
Bardzo dobrze bo ja zawsze nie nie nadanżam komentować
Katerina napisał(a):Piotrze, mam nadzieję, że to nie o mnie? Ja nie śpiewak, ja jestem gepard
Katerina napisał(a):
duży słoik kaparów w soli dla mnie
Olga o mało raz nie wyrzuciła tego specjału.
Potem, przy robieniu sałatki Lolik po pobieżnym obejrzeniu słoiczka już otwierała drzwiczki pod zlewem...
Na szczęście byłem przy tym i wyjaśniłem
I tak sobie fluktuowały, "to bardziej, to mniej", ale zawsze wracały i anihilowały...
I tak mi się skojarzył ten kotek
Tak sobie myślę, że przejazd tak widokową drogą to dobry zaczyn do tego, by Twe towarzyszki podróży zakochały się w Visie.
Widzę, że B1 i B2 już wsiąknęły w komiškie klimaty Wcale się nie dziwię.
Co do sióstr - nie dziwi wcale , że ich "ewidentnie wsysło" ( jak mawiają w niektórych kręgach ) i zasiliły grono Crozakręconych
Który to był raz w Komiży?
Pewnie trochę przykro Ci było że bez małża. A jak mu tam w pracy było wtedy?
No to się wreszcie nagadałyście
Jak Wam smakowało w Kolunie (po ponownym otwarciu)?
Nie podpuszczajcie, bo nieskromnie przyznam, że "z Bareji" jestem niezły i mogę popłynąć z cytatami.
Kasiu , nigdy nie pozwoliłbym sobie na
to , żeby Ciebie nazwać "śpiewakiem" , już wcześniej ustaliliśmy , że Gepard to Gepard
A pierwszy raz... jest tylko raz
Przepis jest deczko skomplikowanyKaterina napisał(a):Poproszę o przepis na Lolik bo Internet jest enigmatyczny i rozbieżny
zabrakło przecinka.Potem, przy robieniu sałatki Lolik po pobieżnym obejrzeniu słoiczka już otwierała drzwiczki pod zlewem...
Kajam się, mój błądPotem, przy robieniu sałatki, Lolik po pobieżnym obejrzeniu słoiczka już otwierała drzwiczki pod zlewem...
boboo napisał(a):Przepis jest deczko skomplikowanyKaterina napisał(a):Poproszę o przepis na Lolik bo Internet jest enigmatyczny i rozbieżny
0. Ma się na imię Bogdan;
1. Jedzie się na Mistrzostwa FT (Field Target) do Morska (Jura K.-Cz.);
2. Poznaje się tam drużynę rosyjską, w której strzela Olga;
3. Zakochuje się w Oldze, leci się parę razy do Moskwy;
4. Jedzie się na Mistrzostwa FT do Armagh (Irlandia) i oświadcza się przy aplauzie braci strzeleckiej;
5. Jedzie się do Ribe (Dania) i bierze ślub z Olgą;
6. Podczas pogawędek dowiaduje się, że polskie animowane bajki też były popularne w Rosji (np. Bolek i Lolek);
7. Przy różnych zajęciach, stwierdza się, że jesteśmy jak ten Bolek i Lolek Team, rus. -> "Bolik i Lolik".
8. Ot, i Lolik gotowy
Tu:zabrakło przecinka.Potem, przy robieniu sałatki Lolik po pobieżnym obejrzeniu słoiczka już otwierała drzwiczki pod zlewem...
Powinno być:Kajam się, mój błądPotem, przy robieniu sałatki, Lolik po pobieżnym obejrzeniu słoiczka już otwierała drzwiczki pod zlewem...
Powrót do Nasze relacje z podróży