Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak zostałam więźniem w Komiży - wrzesień 2021

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 19.05.2022 08:53

Na Vis dotarliśmy z Kateriną i jej koleżankami, ciekawa to była podróż :) .
No ale ciekaw jestem, co będzie dalej... :D
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 19.05.2022 09:17

Katerina napisał(a): Ciąg dalszy niebawem, mam nadzieję, że zapowiadane upały mnie nie osłabią :wink: Prawdę mówiąc - nie chce mi się wierzyć w 28C na Wybrzeżu :roll: :papa:

Nie daj się tym "upałom" tylko schodź już na brzeg. Nie możemy się już doczekać :wink:
ZAQ_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAQ_12 » 19.05.2022 09:49

eXtreme napisał(a):
megidh napisał(a):
eXtreme napisał(a):A ten tekst:
Katerina napisał(a):"burdel mieli w tym Archeo" :wink:

Bomba :lol: :lol: :lol:

To tekst z "Seksmisji" (1:10:46)

Nie no wiem :D
Tych tekstów czasami w codziennych sytuacjach używam:
"Ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę",
"Kierunek wschód! Tam musi być jakaś cywilizacja",
"Dzień dobry, zastałem Jolkę?"

Bawią ludzi, gdy kumają czczę :P

Tomek, dokładnie tak.... kiedy mąż używa tekstów z Seksmisji, nasze córki patrzą na niego z politowaniem..... "Tato a dlaczego pytasz o Jolkę? 8O Przecież żadna Jolka tu nie mieszka" :lol:
eXtreme
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eXtreme » 19.05.2022 10:00

ZAQ_12 napisał(a):
eXtreme napisał(a): Bawią ludzi, gdy kumają czczę :P

Tomek, dokładnie tak.... kiedy mąż używa tekstów z Seksmisji, nasze córki patrzą na niego z politowaniem..... "Tato a dlaczego pytasz o Jolkę? 8O Przecież żadna Jolka tu nie mieszka" :lol:

No właśnie o to mi chodziło :lol: :lol: :lol:
p_majer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) p_majer » 19.05.2022 10:23

ZAQ_12 napisał(a):
eXtreme napisał(a):
megidh napisał(a):
eXtreme napisał(a):A ten tekst:
Katerina napisał(a):"burdel mieli w tym Archeo" :wink:

Bawią ludzi, gdy kumają czczę :P

Dlatego dzieci trzeba edukować - również w takich kwestiach. :wink:
Moje nastoletnie córki poznały wiele "kultowych tekstów" i już Jolka, czy też "Bo to zła kobieta była" nie jest dla nich zaskoczeniem.
Moja żona mówi im, że np. ten film jest kultowy, ta piosenka to klasyk - i czy chcą czy nie - oglądają, słuchają klasyków i innych kultowych dzieł.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 19.05.2022 12:06

Katerina napisał(a):Gdy zobaczyłam Jadran, to oblała mnie gorąca fala nieskończonego szczęścia :D

20210829_122027.jpg

20210829_122109.jpg

Katerina napisał(a):Myślę, że trzeba to wrzucić na dział Zagadki i wszystko będzie jasne :wink: Ja nie wiem.

Rogoznica - widać "mój" apartman :P no i Punta Plaka :D
Ostatnio edytowano 19.05.2022 12:08 przez el_guapo, łącznie edytowano 1 raz
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 19.05.2022 12:20

Już przy poprzedniej relacji zauważyłem, że Katerina lubi się droczyć. Nie rozpieszcza czytelników częstotliwością wpisów. :mrgreen:
Dlatego wziąłem się za jej wcześniejsze relacje. Chcę przed urlopem jak najlepiej poznać wyspę. :papa:
Flayszakal
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flayszakal » 19.05.2022 16:13

Katerina napisał(a):piotrf
Wesoła przeprawa w połączeniu z lotem - jest co wspominać 8)
Najważniejsze , że jesteśmy już na wyspie

Tak :D To co jeszcze dwa tygodnie wcześniej wydawało się prawie niemożliwe, zrealizowało się :)

boboo
Tego lepiej nie rozwijać tutaj... thin ice :wink:

Thin ice and thick brick (of resistance).

mchrob
Mam takie wrażenie ze większy wpływ na rozwój turystyki samolotowej miało wynalezienie walizki na kółkach niż samolotu. :lol:

Następnym etapem będzie wynalezienie inteligentnej walizki - cokolwiek to znaczy :nice:
Może będzie lecieć za samolotem, tudzież właścicielem :?: :oczko_usmiech:
Ty to zawsze gdzieś imprezę odnajdziesz :oczko_usmiech:

Ja tylko usiadłam na jedynym wolnym, zacienionym miejscu :D

megidh
eXtreme napisał(a):
Kurna wspaniała przygoda, nowe znajomości, mili ludzie.
Normalne zazdroszczę. Wiara w ludzkość przywrócona.

Fajnie się to czyta.

To u Kateriny normalka :smo: .

W dzieciństwie byłam odludkiem i molem książkowym :roll: Jednak system mi się zbuntował i nadrabiam stracony czas :lol: Człowiek jest zwierzęciem społecznym i nawet, jeśli się tego wypiera, to pragnie kontaktu z innymi, tylko potrzebuje zachęty - tego pierwszego gestu :D
eXtreme napisał(a):
A ten tekst:

Katerina napisał(a):
"burdel mieli w tym Archeo" :wink:

eXtreme

Bawią ludzi, gdy kumają czaczę :P

:D
Niesamowite, że sztuka, satyra, myśl... mają się najlepiej w warunkach represji, lub ograniczenia .
"Kierunek wschód!............" :D
Przy okazji tematu cytatów z filmów - już kiedyś o tym wspomniałam - nie jestem mistrzem w zapamiętywaniu.
Natomiast moje koleżanki - towarzyszki wakacji - codziennie rozbawiały mnie do łez znajdując odpowiedni, ich zdaniem, cytat do danej sytuacji. A najzabawniejsze było to, że robiły to...synchronicznie :wink: :lol:

bonaz
Też TU jestem :papa: Bardzo lubię Twoje barwne relacje. Cieszę się, że pojawiła się kolejna :D

Cześć Bożeno :papa:
A ja się cieszę, że się pojawiłaś, tzn. ujawniłaś :D

Flayszakal
Oczywiście też śledzę.
Czytam. Czekam co będzie dalej :lol:

W sumie - same nudy :) Chociaż było parę highlight'ów, np. pewien rejs :lol:

ada2417
I jesteśmy na miejscu. Ciekawe czy dziewczyna Iana cieszy się na towarzysza fijaki czy niekoniecznie. :D

:lool: :wink:
Tego się raczej nigdy nie dowiemy :( . Ian miał być na wyspie zaledwie trzy dni, nie minęliśmy się nigdzie przez ten czas. No, chyba, że zakochał się w Visie, poczuł fjakę i będzie mi dane go kiedyś spotkać :)

lawenda80
Świetnie zapowiadająca się relacja uśmiałam się .Czytam jak dobra książkę .Cudowne znajomości .Podoba mi się taka otwartość na drugiego człowieka .Będę czekać z niecierpliwością na ciąg dalszy ....

Dziękuję :) Ciąg dalszy niebawem, mam nadzieję, że zapowiadane upały mnie nie osłabią :wink: Prawdę mówiąc - nie chce mi się wierzyć w 28C na Wybrzeżu :roll: :papa:

Pitu pitu
A tu relacja nic się do przodu nie posunęła :twisted:
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 19.05.2022 16:46

O proszę relacja " hula " na całego, a ja o niczym nie wiem...ale zasiadam grzecznie i czekam na CDN :D
Pozdrawiam Katerinko bardzo serdecznie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.05.2022 19:07

[quote="Flayszakal

Pitu pitu
A tu relacja nic się do przodu nie posunęła :twisted:[/quote]

Dziwne nie jest :roll:
widać,że siostry mają niezły burdel w tym swoim Archeo :roll:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 19.05.2022 20:12

Jeżeli można ,"..stawiam wniosek przesunięcia kolegi "Śpiewaka" do sekcji gimnastycznej.
Po pierwsze: nie będzie samotny, będzie w kolektywie
Po drugie: nabierze więcej optymizmu w życiu. Jeszcze więcej optymizmu..
Po trzecie, co jest też ważne, przestanie śpiewać."

Nigdy nie byłem w Komižy , a dzięki relacjom czuję się jak stały bywalec :D

Pozdrawiam
Piotr
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 19.05.2022 20:54

8O
:mrgreen: Dać palec, a rękę chcą ci uciąć :smo:

empire13
Już przy poprzedniej relacji zauważyłem, że Katerina lubi się droczyć. Nie rozpieszcza czytelników częstotliwością wpisów. :mrgreen:

Flayszakal
Pitu pitu
A tu relacja nic się do przodu nie posunęła :twisted:

Śmiem się sprzeciwić 8) :lol:
Toż ja się ostatnio stałam gepardem relacjonowania :wink: :mrgreen:
co 2-3 dni odcinek, proszęjawas, a ile ja się muszę narysować...tych okularów :roll: to tylko ja wiem - co mnie czeka :la: (no nie udaje mi się użyć żadnego sensownego narzędzia do zamazywania twarzy :x )

To ja teraz zabieram się za odpisanie na komentarze :lol: , a potem sobie znowu porysuję i odcinek na jutro powinien być.
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 19.05.2022 21:07

Katerina napisał(a):a ile ja się muszę narysować...tych okularów :roll: to tylko ja wiem - co mnie czeka :la: (no nie udaje mi się użyć żadnego sensownego narzędzia do zamazywania twarzy :x )

A może łatwiej będzie jak przekonasz swoje sistarskumpele, żeby zechciały swoje buzie na cropelce ujawnić?
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 19.05.2022 21:08

Katerina napisał(a): a ile ja się muszę narysować...tych okularów

Jeśli chcesz aby było szybciej to odpal IrfanView, zaznacz twarz kursorem (zrób prostokącik) i naxiśnij ctrl+x. A potem plik zapisz. Będzie czarna dziura. Prostokątna. Może nie tak ładnie jak w okularach ale będzie szybciutko.
A my będziemy mieli co czytać i na czym zęby suszyć :)

edit: tak by to wyglądało :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Załączniki:
8888.jpg
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 19.05.2022 22:03

mchrob napisał(a):
Katerina napisał(a):a ile ja się muszę narysować...tych okularów :roll: to tylko ja wiem - co mnie czeka :la: (no nie udaje mi się użyć żadnego sensownego narzędzia do zamazywania twarzy :x )

A może łatwiej będzie jak przekonasz swoje sistarskumpele, żeby zechciały swoje buzie na cropelce ujawnić?

To bardzo słuszna linia . . . oszczędziłoby to znacznie czas jaki "Gepard" musi przeznaczać na relacjonowanie :smo:

Pozdrawiam
Piotr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży