Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak zostałam więźniem w Komiży - wrzesień 2021

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 19.02.2025 19:47

Janusz Bajcer napisał(a):https://www.cro.pl/spis-tresci-t25746.html

Janusz, dzięki... Jakby co, to na pewno się przyda. Pozdrawiam //

P.S. Ale przeczytać to i jeszcze wybrać perły ?? 8O Umowa zlecenie, dla jakiegoś benedyktyna :)

.....
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 20.02.2025 11:54

Przeczytaliście ??/ Może sobie powspominaliście ??V :)

Czyż nie świetne >> Ten epicki i homerycki styl :)

" 8,30 to dla mnie środek nocy",...a potem "wypłynęłam na wodnego przestwór oceanu".... i coś z sonetów... i "pośrodku ogrodu siedzi królewska para".. I "być w samotności z olinowaniem ".... :) :lol:

i "pora na schnabsa z orahvicy "...

No i Plagruża... i vatra i riba ....Kto był na Palagruży 8O :) ... Ręka w górę !!

Zaiste literacki styl .... z lekceważonym ogórkiem tle ;)

A interkokutorzy??

Świetni i wpisali się w styl.

Maslinka,
Baboo,
Habanero,
Bravik,
Pomorzanka zachodnia,
PiotrF,
magi dh

A gdzie teraz są: :la:

Nefar,
Travel,
CroAna,
Ural,
CROberto,
Ruzica,
Gusia-s,
Roksana

i inni ????

A może to ich zmiotło (i Baboo, Habanero, Bravika, tez już mało) ?? :oczy:
I samej Kateriny, też już bardzo mało :oczy:

Bo ???

Tu cytat z rejsu Kateriny
" A. Miauczyński na różne drobiazgi, a konkretni ludzie doprowadzają mnie do szału :evil: :mrgreen: Nie wiedzą, na swoje nieszczęście, że nie jestem neurotykiem, ale w ekstremalnych sytuacjach cholerykiem i nie warto ze mną zadzierać : :mg: :oczko_usmiech: .."

Mnie też ?? I ze mną też ?? 8) ;)

......
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 21.02.2025 02:06

AdamSz
Nie jestem pewna czy piszesz na poważnie... (zupełnie inny styl komentowania :D )
Ale, dziękuję.
Pewne sprawy poruszone w punkt...

I zauważcie, że poziom dyskusji, był tam jakby inny ;) Czyż autorka go kreowała ?? Czy coś innego ?? ;) Czy czasy były inne ?? Przecież to zaledwie trzy lata ??

Świetni i wpisali się w styl.

Taak...
Było wtedy
epicko :smo:
Bardzo mi brakuje tamtego czasu na forum - wymian komentarzy z wyżej wspomnianymi ...fajnymi...? sorry, fantastycznymi ludźmi :cry: Tych co odeszli ( z forum :) ,albo ich poproszono o odejście też pozdrawiam i dziękuję za wspólny czas :usmiechkrzywy:

Ale, taki lajf, takie żyćko - jak mówią moi uczniowie.

croktoś
Cóż...,czasami brakuje mi na forum funkcji polubień-serduszek,wbrew pozorom bywają wymowne...

Oj, brakuje.
Postaram się - ale jak się nie było na bieżąco przez ostatnie dwa lata, np z wklejaniem zdjęć na to forum, to uwierz..wyzwanie.
I po drugie, duo, nie chcę ludziom na zdjęciach "maski", lub "gęby" przyklejać, a nie oszukujmy się - wartość moich relacji opiera się na przygodach z ludźmi.
Jakaś rada?

mchrob
Cześć Katerino

Wielu z nas czeka na naprawienie tej "szkody".

Jak miło usłyszeć , że wciąż tu jesteś :papa:
Nie wiem dlaczego nie ma Cię na powyższej liście AdamaSz. ??? :? :usmiechkrzywy: :nie: :papa:
Ostatnio edytowano 21.02.2025 06:48 przez Katerina, łącznie edytowano 2 razy
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 21.02.2025 05:00

AdamSz
A gdzie teraz są: :la:

A może to ich zmiotło

Kochani, wszystkim życzę pokoju i spokoju w tych dziwnych czasach :cmok:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 21.02.2025 09:14

Katerina napisał(a):Bardzo mi brakuje tamtego czasu na forum - wymian komentarzy z wyżej wspomnianymi

Jakby co to ja jestem na posterunku, mimo, że nie zostałem wspomniany ;). Ja lubię pisać, to co w danym momencie myślę, czasem robię to celowo, aby nie było dobrej składni, tak jakby wyglądało to na rzeczywistą rozmowę. A jak w tej rozmowie występuje ironia (nawet chyba pisałem o tym w tym wątku) to już jest w ogóle jestem ukontentowany, o Boziu co za trudne słowo. A co do autorki to wiadomo (do Ciebie piszę Katerino), czytać i oglądać Ciebie bardzo lubię, gdyż lubię "nieszablonowe" osoby (nudne osoby też lubię, nie lubię tych pośrodku ;)).
P.S. Pisanie postów przez Ciebie o 2-giej czy 5-ej jest co najmniej zastanawiające ;)
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 21.02.2025 10:43

Katerina napisał(a):AdamSz
Nie jestem pewna czy piszesz na poważnie... (zupełnie inny styl komentowania :D )
Ale, dziękuję.
Pewne sprawy poruszone w punkt...

Dzięki. Wreszcie ktoś mnie tu pochwalił 8O :D

Wiesz Katerina. Piszę różnie. I na poważnie i dla jaj, czyli z przymrużeniem oka ;)

Ale, akurat Tobie, wystawiłem świadectwo z czerwonym paskiem, całkiem na poważnie // :verryhappy:

.....
Ostatnio edytowano 21.02.2025 11:07 przez AdamSz, łącznie edytowano 3 razy
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 21.02.2025 10:56

Trajgul napisał(a):Jakby co to ja jestem na posterunku, mimo, że nie zostałem wspomniany ;). Ja lubię pisać, to co w danym momencie myślę, .... )

Sorry Chłopaki (i Dziewczyny pewnie też).

Do swoich rozważań wziąłem tylko mały fragment wspomnień Kateriny z rejsu. I tak wyszło. Ktoś został, ale wielu (wiele) nie ma. Przypadkowe poparcie tezy :grzybki:

Trajgul, fakt. Ze swojej strony potwierdzam. Jak już coś piszesz, to napiszesz.... A nie tylko ... ojojoj ... i koniec myśli :la: ;)

(mchrob, z resztą, też). //

.....
Ostatnio edytowano 21.02.2025 11:10 przez AdamSz, łącznie edytowano 3 razy
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 21.02.2025 11:07

Jak już tworzymy listę osób piszących dobre relacje to nie zapominajmy o niejakim Marsallah.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 21.02.2025 11:18

Katerinie nie dorównam.

Ale pójdę jej śladem //

.....
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 21.02.2025 14:54

Trajgul
:D
Cześć :D Twoje komentarze zapadły mi w pamięć do tego stopnia, że mogłabym jakieś dwa zacytować.
Ale nie zrobię tego ;)
Fajnie, że wciąż tu jesteś.
Piszę o różnych porach, zwłaszcza teraz, bo w moim województwie są ferie zimowe, poza tym, dali mi się wyspać przez ostatnie dwa lata, więc nadrabiam zaległości, :papa:

AdamSz
No, to wszystko jasne :oczko_usmiech:
Dzięki za muzyczne dopełnienie listy, która pewnie jest bardzo długa :proszedzieki:

empire13
Jak już tworzymy listę osób piszących dobre relacje to nie zapominajmy o niejakim Marsallah

Absolutnie.
To dzięki Jego relacji postawiłam stopę na Visie.
Pamiętacie zabawę w poszukiwanie skarbów? Gdy zostałam więźniem w Komiży, to poszukiwanie skarbu - tym razem w postaci zagadki dotyczącej miejsca -ubarwiło mój kiepski los w murach najmniejszego miasta w Cro ;) :zeby: Znalazłam to miejsce - dzięki, Marsallah, za frajdę i tyle lat w Komiży :piwo:
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 21.02.2025 15:21

Katerina napisał(a):To dzięki Jego relacji postawiłam stopę na Visie.

Ja dzięki jego relacjom i Twoim
Pamiętacie zabawę w poszukiwanie skarbów?

Pewnie. Nawet miałem coś zakopać, ale tak mi na Visie szybko minął czas, że nie zdążyłem.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 21.02.2025 20:44

Kasiu, jak dobrze Cię widzieć! :D :cmok:

Napiszę więcej niedługo, bo właśnie kończymy narciarski tydzień w Austrii. Chciałam na razie powiedzieć Ci, że się cieszę z Twojego powrotu na łono cro.pelki. Tak, zmieniło się tu trochę, to chyba nieuniknione. Parę osób "odpłynęło" w innych kierunkach, pewnie z różnych przyczyn...

Ale ciągle jest tu miejsce dla każdego. Tak myślę i taką mam nadzieję 8)

Stęskniłam się za Twoimi opowieściami. Jeśli będziesz kontynuować relację z Komiży, kto wie, czy nas tam znowu nie poniesie. ;) Ostatnio jeździmy do Cro dwa razy w roku :mg: (Na przełomie grudnia i stycznia byliśmy w Dubrowniku :D) "Przestrzeń" więc jest, wystarczy iskierka :tak:

Ściskam serdecznie i do napisania :D
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 22.02.2025 00:24

maslinka napisał(a): Tak, zmieniło się tu trochę, to chyba nieuniknione. Parę osób "odpłynęło" w innych kierunkach, pewnie z różnych przyczyn...

Ale ciągle jest tu miejsce dla każdego. Tak myślę i taką mam nadzieję 8)

Czy kiedyś było inaczej ;) , gdy stracimy tą nadzieję ( i przekonanie ) , to forum przestanie istnieć . . .

Pozdrawiam
Piotr
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 22.02.2025 01:12

empire13
Nawet miałem coś zakopać, ale tak mi na Visie szybko minął czas, że nie zdążyłem.

Możemy nadrobić...Jeśli nie dla Ciebie, to może dla innego/ innej coś zakopię, albo ..odsłonię.
Oficjalnie - jestem na Vis od 4ego września - gdyby ktoś i jakoś, to zapraszam na kawę :D

maslinka
Kasiu, jak dobrze Cię widzieć! :D :cmok:

:serduszka: I vice versa Aga 8) Bez Ciebie jest nic :proszedzieki:
kto wie, czy nas tam znowu nie poniesie.

Przyjedźcie na początku września - wprawdzie nie będzie już oficjalnego Goulashu, ale ludzie przyjadą i będzie cudnie. Musisz tego doświadczyć :nauka: :lol:
Chciałabym częściej bywać w Cro, ale mój świat się zmienił z wielu względów - no1 - Małż zaczął :roll: , tzn 3 lata temu, uprawiać sport ekstremalny, a to wymaga pewnych warunków, których Cro nie spełnia.
Udanego szusowania i do spisania :)

piotrf
Czy kiedyś było inaczej ;) , gdy stracimy tą nadzieję ( i przekonanie ) , to forum przestanie istnieć . . .

Never... Piotrze , jesteś gwarantem :spoko:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 22.02.2025 07:06

Katerina pozdrawiam i ściskam prawdziwą Cromaniaczkę :peace:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży