Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak zostałam więźniem w Komiży - wrzesień 2021

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
empire13
Cromaniak

Postnapisał(a) empire13 » 15.02.2025 12:34

Ja ciągle czekam ;)
Nieobecność Kateriny to duża strata dla forum.
Dla mnie jest numero uno w kategorii pisarka relacji.
No ale ma ważne powody, które ja rozumiem.
ziemniak
Cromaniak

Postnapisał(a) ziemniak » 15.02.2025 21:44

@Katerina trzymam kciuki!
Katerina
Koneser

Postnapisał(a) Katerina » 18.02.2025 22:21

croktoś
No ej! jak zostałaś tym więźniem??
Mistrzyni prokrastynacji... czy jakos tak ;)

Tak, w punkt - stałam się mistrzynią prokrastynacji :D
Czasem się z tym męczę, a czasem mi z tym dobrze :chytry:
Aby streścić odpowiedź - więźniem zostałam"dzięki" moim towarzyszkom - koleżankom, które wbrew ustaleniom przedwyjazdowym wymiksowały się z planu.
Miałyśmy wypożyczyć samochód i objeżdżać wyspę, ale...stwierdziły, że plaża to plaża -wszędzie taka sama...
Szkoda - chciałam im pokazać najlepsze "momenty" wyspy, ich strata.
A mi szkoda, że Wam nie pokazałam moich przygód jako więźnia, który jednak się wyrwał w interior za pomocą różnych sposobów :cfaniak: i poznał Senko Karuzę i się z nim pobratał ( po tylu latach prób :lol: ), jak zadzierzgnęłam przyjaźń z Gigi i wiele innych.
So long :papa:

empire13
Dziękuję :)

ziemniak
@Katerina trzymam kciuki!

:verryhappy:
piotrf
Weteran

Postnapisał(a) piotrf » 18.02.2025 22:58

Katerina napisał(a):A mi szkoda, że Wam nie pokazałam moich przygód jako więźnia, który jednak się wyrwał w interior za pomocą różnych sposobów :cfaniak: i poznał Senko Karuzę i się z nim pobratał ( po tylu latach prób :lol: ), jak zadzierzgnęłam przyjaźń z Gigi i wiele innych.
So long :papa:

Witaj , fajnie że ponownie tu jesteś :D
A w sprawie cytatu powyżej - myślę , że to jest do naprawienia , zniknięcie takiej "szkody" raczej nie spowoduje szkód :oczko:

Pozdrawiam
Piotr
Marlowe1994
Cromaniak

Postnapisał(a) Marlowe1994 » 18.02.2025 23:19

Więzień w najmniejszym mieście Chorwacji :) Zawsze to jedna osoba w miasteczku więcej ;)
Katerina
Koneser

Postnapisał(a) Katerina » 18.02.2025 23:44

piotrf
Piotr niezmienny - skała, opoka i gentleman ...
Właściwie, to co miałeś na myśli??.. :cojest: :papa:
Edit: Już wiem :)

Marlowe1994
A nie Hum? Coś się zmieniło, bo ja tu nie byłam obecna długo..?
mchrob
Cromaniak

Postnapisał(a) mchrob » 19.02.2025 07:52

Katerina napisał(a):piotrf
Piotr niezmienny - skała, opoka i gentleman ...
Właściwie, to co miałeś na myśli??.. :cojest: :papa:
Edit: Już wiem :)

Cześć Katerino

Wielu z nas czeka na naprawienie tej "szkody".
Marlowe1994
Cromaniak

Postnapisał(a) Marlowe1994 » 19.02.2025 08:39

Hum nie ma statusu miasta tylko naselja które należy do miasta Buzet. Dlatego tak naprawdę nie może być najmniejszym miastem i tu palmę pierszenstwa dzierży Komiža :)
baunty
Cromaniak

Postnapisał(a) baunty » 19.02.2025 09:59

Marlowe1994 napisał(a):Hum nie ma statusu miasta tylko naselja które należy do miasta Buzet. Dlatego tak naprawdę nie może być najmniejszym miastem i tu palmę pierszenstwa dzierży Komiža :)

Faktycznie tak jest - Hum nie posiada statusu miasta.
Nigdy nie zwróciłem na to uwagi, tylko słuchałem ogólnych przekazów.

Ps od Komižy chyba mniejsze są:
Klanjec, Nin, Rab, Skradin i Vrlika.
Marlowe1994
Cromaniak

Postnapisał(a) Marlowe1994 » 19.02.2025 11:27

Klanjac to miasteczko gdzie żyje ponad 3000 ludzi, Nin, niecałe 3000. Komiža ze swoimi ok 1500 mieszkańców jest najmniejsza. Takie info z netu bo na cro to się nie znam 8)
baunty
Cromaniak

Postnapisał(a) baunty » 19.02.2025 12:18

Marlowe1994 napisał(a):Klanjac to miasteczko gdzie żyje ponad 3000 ludzi, Nin, niecałe 3000. Komiža ze swoimi ok 1500 mieszkańców jest najmniejsza. Takie info z netu bo na cro to się nie znam 8)

I chyba masz rację.
Wrzuciłem dane z Wikipedii, a tam same bzdury.
Wchodząc na stronę miasta są inne dane :D

Dobry żart z tym "......nie znam" :D
Peljesač to też Cro 8)
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 19.02.2025 18:15

empire13 napisał(a):Ja ciągle czekam ;)
Nieobecność Kateriny to duża strata dla forum.
Dla mnie jest numero uno w kategorii pisarka relacji.
No ale ma ważne powody, które ja rozumiem.

Na osłodę, można sobie wrócić do starych relacji. :)
Kiedyś świetnie opisała swój rejs. Ale komentarzy beatybm, tam nie zobaczymy. ;) I dobrze, bo rejs przebiegł spokojnie i bez dymu ;) A ktoś, kto jest zainteresowany wspomnianym rejsem i jakże innym jego klimatem i charakterystycznym spojrzeniem autorki, to sobie go w odkopie w czeluściach ;) :) :)
croktoś
Odkrywca

Postnapisał(a) croktoś » 19.02.2025 18:37

Cóż...,czasami brakuje mi na forum funkcji polubień-serduszek,wbrew pozorom bywają wymowne...
Pozdrawiam więźniarkę relacji i liczę,że przy takim mocnym wsparciu forumowym nastąpi wielka mobilizacja w dokończeniu ww.,
(pomimo wymuszonego na autorce spoilera :chytry:
Oczywiście w miarę chęci i możliwości :papa:
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 19.02.2025 19:20

Nie ma żadnego spoilera

Po prostu, pozostały świetne relacje Kateriny

Dla mnie, jak Empire pisze, także pozostaje numero uno w kategorii ogólnej: Pisarka relacji. :)

Ci, co nie wiedzą, zobaczcie sami.

Kolejna świetna relacja w inteligentnym stylu. Z tych jej Pereł
I zauważcie, że poziom dyskusji, był tam jakby inny ;) Czyż autorka go kreowała ?? Czy coś innego ?? ;) Czy czasy były inne ?? Przecież to zaledwie trzy lata ??

moja-wielka-fjaka-w-koronie-vis-inaczej-t56082-225.html

Warto wrócić i sobie poczytać. Na prawdę kolejna super relacja naszej wychwalanej Autorki :) Należy się :)

....

A w ogóle to chyba zalożę oddzielny watek. "Stare relacje"... Az się prosi, żeby wyciągnąć na światlo dzienne, różne zapomniane Perły z odchłani zapomnienia // A zasoby są przeogromne :)

.....
Ostatnio edytowano 19.02.2025 19:52 przez AdamSz, łącznie edytowano 3 razy
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.02.2025 19:32

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży