su-petar napisał(a):Bio sam siguran da će biti još jedna epizoda, ali nije bilo ništa
No właśnie !! Trafiłem na ten wątek, bo go po prostu odświeżyliście, chyba po więcej niż roku. Szło i nagle się skończyło. Bez zakończenia
Bardzo niebanalna relacja była. Nie taka prosta i standardowa, tekstowo obrazkowa, jak to zazwyczaj się widzi
Rozbudowana. Z różnymi ciekawymi, myślowymi wycieczkami. Można śmiało powiedzieć, Intelektualna ))
A towarzystwo !! Dziewuchy, z którymi można konie kraść )). Wyluzowane, ale nie na głupio, tylko na mądrze. Luz, blues, w niebie same dziury ))
A autorka, Katerina. Super stylowa babka )) Takie Cromaniaczki (Koneserki Chorwacji), to się chwali.
Widzę, że się nie oszczędza i nie leni, w tej swojej ukochanej Chorwacji. A klimaty chorwackie, to jej żywioł i umie je wycisnąć i zdefiniować na papierze. I z odrobiną intelektualnych zawiłości ))
Ale nie tylko klimaty mentalne. Bo widać, że błękitne niebo i chorwackie słońce, to też jest żywioł naszej autorki. I to lubię ))...
Choć droga przed nią jeszcze bardzo daleka, to pięknie idzie w kierunku starej Niemki )) ... Daleka jeszcze droga. Ale jeszcze jakieś 30 / 35 latek i myślę, że będzie ok ))
Nie ma to, jak funkcjonować w Chorwacji z całym dobrodziejstwem jej inwentarza i bez żadnych mentalnych barier i indywidualnych ograniczeń. Czyli tu, np, iść w kierunku "starej Niemki", albo Keitha Richardsa z The Rolling Stones
Jak ktoś nie kojarzy, o co mi chodzi, z tą Niemką i Keithem, to odsyłam do poniższego linku ))
Przy okazji, napiwki były dawane w budżetowym wyjeździe... Ani nie zbiedniałem, ani się nie wzbogaciłem, patrz koszty. W sumie to z tymi napiwkami wyszło na zero. Ani nikt nie zarobił, ani nikt nie stracił...Ale myślę nieskromnie, że zrobiłem dobry piar dla Polski )) O czym, może będzie w stosownym wątku
https://www.cro.pl/ile-kosztuje-urlop-w-chorwacji-dyskusja-i-komentarze-t22917-13425.html....
Acha, jeszcze jedno. Nasza autorka, uwięziona w Komiży, bardzo fajnie i stylowo się ubiera. Widać dobry gust i jej indywidualny, niebanalny styl. Trochę wymyka się to z rodzimego schematu. Zwłaszcza na tzw, lepsze wyjścia, deptakowo, spacerowo, promenadowo, konobowe, .. Ok, kończę, może coś dokończę ... / Fakt faktem, że Katerina robi, czy też robiła swoim stylem, dobry piar dla Polski i Polek ))
.....
P.S. W tym roku pracujemy na wszystkich poziomach, nad polskim, pozytywnym wizerunkiem w Chorwacji. Wszystko, nawet jakieś drobiazgi. Co komu przyjdzie do głowy i załapie, że są jakieś deficyty do poprawki ))
/////