Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak zostałam więźniem w Komiży - wrzesień 2021

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 10.05.2022 12:54

Będę zaglądał, jak tylko czas pozwoli...
ZAQ_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAQ_12 » 10.05.2022 13:53

Melduję się na Babskim wyjeździe :wink:
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 10.05.2022 19:48

Obrazek
Ta fotka prezentuje, co Katerina zostawiła w lodówce, mężowi na przetrwanie :lol: :papa:
pavlo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavlo » 10.05.2022 20:16

elka21 napisał(a):Obrazek
Ta fotka prezentuje, co Katerina zostawiła w lodówce, mężowi na przetrwanie :lol: :papa:

To za bogato nie jest :mrgreen: Na pocieszenie powiem, że już szczaw się pojawił na łąkach :mrgreen: :oczko_usmiech:
Zaraz pojawi się tutaj Katerina i dostanę wałkiem po głowie za to śmiszkowanie :mrgreen: :oczko_usmiech:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.05.2022 21:23

Ale ze mnie gapa! :oops: Przegapiłabym..., no ale już jestem 8)

Babskie wakacje samolotem? 8O Co tu się wyprawia! ;)

Gigi, widzę, w dobrej formie :D Ciekawe, co tym razem negocjowaliście ;)

P.S. Ale mi poprawiłaś humor po okropnym dniu! :D
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 10.05.2022 23:27

Janusz Bajcer
pomorzanka zachodnia
megidh
wiola 2012
mchrob
pavlo
empire 13
p_majer
eXtreme
kadetdudi
lawenda 80
Epepa
Nefer
ZAQ12
elka21
maslinka

:papa:

Bardzo miło Was tu widzieć, witam wszystkich serdecznie. Mam nadzieję, że uda mi się opisać babski wyjazd w sposób jak najbardziej oddający takie doświadczenie - dla mnie zupełnie nowe :D
Żałuję, że nie wszystko będę mogła zdradzić i nie wszystkie zdjęcia pokazać - uwierzcie, że te, których nie mogę zamieścić są fantastycznie odlotowe i stanowią clou moich wspomnień z tego urlopu :?
Ale i te "legalne" są całkiem niezłe :)

megidh
Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale wydaje mi się,
że w poprzednich latach też chyba miałaś jakieś spotkanie ze zwierzętami na drodze.

Hmm...Ja pamiętam, że Marta - ruzica przejechała kiedyś pół Europy z dziczyzną na podwoziu po nieszczęśliwym spotkaniu z sarną .
Myślę, że swoje bym pamiętała, więc chyba było innego rodzaju, jeżeli było :?:

wiola 2012
To chyba przeznaczenie, że tu z samego rana zajrzałam :wink:
Babski wypad, super sprawa :hearts: . Na pewno będzie się działo!

:wink:
Spodobały mi się babskie wypady :) 8)

pavlo
Takie więzienie to ja lubię. Pakuję się do celi :D

Ale to jest babska cela :lol: Nie wiem, czy byś wytrzymał :P
Kraty wyglądają na solidne, łatwo uciec nie będzie :mrgreen: :oczko_usmiech:

Że kto? Że ja nie dam rady ? :roll: :mrgreen:

empire 13
Vis to mój cel tegoroczny...

Już Ci zazdroszczę :P
Uwielbiałam zachwyt moich koleżanek, które były tam pierwszy raz (tzn. w Komiży, bo za wiele Visu nie pozwiedzały :wink: ) :P

Epepa
Po zobaczeniu tej fotki naszła mnie myśl, że chętnie bym się do tego babskiego wypadu przyłączyła. :lol:
Obrazek

Zapraszam na przyszłość :D

pavlo
Ale ten wypad to na Sardynię czy na GB ? :mrgreen: :oczko_usmiech: Butelki wina nie dało się odczytać :mrgreen:

elka21, pavlo
elka21 napisał(a):
Obrazek

To za bogato nie jest :mrgreen: Na pocieszenie powiem, że już szczaw się pojawił na łąkach :mrgreen: :oczko_usmiech:
Zaraz pojawi się tutaj Katerina i dostanę wałkiem po głowie za to śmiszkowanie :mrgreen: :oczko_usmiech:

:mrgreen:
To zdjęcie półki pochodzi z drugiego dnia po przyjeździe, z rana, zanim zrobiłyśmy pierwsze zakupy :) ( chociaż potem też lodówka wyglądała podobnie :wink: )
Okazało się, że każda z nas coś przemyciła w samolocie - ja sardynki, laski głównie czekoladę :oczko_usmiech: , a butelka to Graševina - bijelo vino zakupione już w Komiży - zostało z powitalnego wieczora 8)
A ze szczawiem nie należy przesadzać, bo wapń z kości wypłukuje :oczko_usmiech:

maslinka
Babskie wakacje samolotem? 8O Co tu się wyprawia! ;)

A,no, zmiany, zmiany :smo:
Gigi, widzę, w dobrej formie :D Ciekawe, co tym razem negocjowaliście ;)

Gigi w dobrej formie, bo - no dobrze, zaspojleruję - stał się lokalną gwiazdą 8)
A negocjowaliśmy...popielniczkę :roll: :oops:
Ale mi poprawiłaś humor po okropnym dniu! :D

Cieszę się i mam nadzieję, że nie był aż tak zły - u nas dzisiaj upalne lato nastało :smo: :papa:

P.S. Nikt nie spytał przez kogo to zostałam uwięziona :wink:
eXtreme
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eXtreme » 11.05.2022 07:22

Katerina napisał(a):P.S. Nikt nie spytał przez kogo to zostałam uwięziona :wink:

Bo nikt w to nie uwierzył, nie dałabyś się :P
Z resztą czy to byłoby "365 dni" w Chorwackiej wersji? :roll:
pavlo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavlo » 11.05.2022 08:17

Katerina jak Ty piszesz:
"...Żałuję, że nie wszystko będę mogła zdradzić i nie wszystkie zdjęcia pokazać - uwierzcie, że te, których nie mogę zamieścić są fantastycznie odlotowe i stanowią clou moich wspomnień z tego urlopu :?...."
To ja powiem, olaboga zlituj się nad czytelnikami tej opowieści, toż jak można ukrywać clou, jeśli clou jest co do zasady clou takich opisów/relacji :mrgreen: :oczko_usmiech:
Żebyś nie musiała żałować za bardzo, to coś tam trochę odsłoń z tych fotek :mrgreen: :oczko_usmiech:
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 11.05.2022 10:02

Oczywiście, że dołączam także :) Co do przygody na drodze, całe szczęście, że nie skończyło się źle dla Ciebie :papa:

pozdrawiam, Michał
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.05.2022 15:33

Katerina napisał(a):Bardzo miło Was tu widzieć, witam wszystkich serdecznie. Mam nadzieję, że uda mi się opisać babski wyjazd w sposób jak najbardziej oddający takie doświadczenie - dla mnie zupełnie nowe :D
Żałuję, że nie wszystko będę mogła zdradzić i nie wszystkie zdjęcia pokazać - uwierzcie, że te, których nie mogę zamieścić są fantastycznie odlotowe i stanowią clou moich wspomnień z tego urlopu :?

P.S. Nikt nie spytał przez kogo to zostałam uwięziona :wink:

Ja nie pytałem, bo chyba wiem - zostałaś więźniarką wspomnień :oczko_usmiech:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 11.05.2022 17:17

Kasiu, może wysyłałaś pisma iz zatvora? ;)

piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 11.05.2022 20:22

Dobry wieczór :D
Popatrzyłem , poczytałem i . . . .
- uwięziona przez tęsknotę za Komiżą i tzw. "babskim tripem" , z tym jednak trzeba uważać :oczko_usmiech:
- z uciekaniem z za krat to bywa różnie , na spódniczce "szkocka . . " to też chyba krata :?: ( się nie znam :smo: albo pamięć już nie ta . . . )
- zawartość lodówki przy odrobinie wyobraźni i dodaniu odpowiednich uczuć , zamienić można w ciekawy , wspaniały , a nawet romantyczny wieczór , trzeba tylko chcieć :P
- cieszy mnie fakt , że spotkanie ze zwierzyną leśną skończyło się dla Ciebie szczęśliwie ( samochód "się wyklepie" :wink: ) , do tego o ile pamiętam latanie , za którym nie przepadałaś stopniowo wchodzi Ci w krew :mrgreen: :hut:

Będę śledził z wielką przyjemnością

Pozdrawiam
Piotr
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 11.05.2022 20:55

Katerina napisał(a):megidh
Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale wydaje mi się, że w poprzednich latach też chyba miałaś jakieś spotkanie ze zwierzętami na drodze.

Hmm...Ja pamiętam, że Marta - ruzica przejechała kiedyś pół Europy z dziczyzną na podwoziu po nieszczęśliwym spotkaniu z sarną .
Myślę, że swoje bym pamiętała, więc chyba było innego rodzaju, jeżeli było :?:

Nie dawało mi to spokoju, bo w pamięci pozostał mi opis Twoich wypadków. I dałabym sobie rękę uciąć, że właśnie chodziło o jakieś zwierzę.
Żeby więc tej ręki nie stracić wróciłam do Twojej relacji https://www.cro.pl/moja-wielka-fjaka-w-koronie-vis-inaczej-t56082-420.html#p2232933, na poszukiwania tego wpisu.
I dotarłam do tego postu, w którym napisałaś o swoim wypadku z dzikiem:

Katerina napisał(a):Taka ciekawostka dla Was...
Jakby ktoś nie wierzył w przypadki.

Rok temu w sierpniu miałam wypadek, który o mały włos nie skończył się bardzo tragicznie.
W tym roku, dokładnie w rocznicę tamtego wydarzenia miałam drugi - na szczęście, wyszłam z niego bez szwanku - oprócz zesztywniałego karku przez dwa tygodnie.
Indianin po takim zdarzeniu przyciąłby jedno z piór pod skosem, albo namalował na jego końcu czerwoną plamę - kroplę krwi.
Otóż - zabiłam dużego dzika :roll: Oczywiście nie mając takiej intencji.
Dzik wybiegł w nocy z czarnego lasu prosto na maskę mojego samochodu, bez refleksji są te dziki :(
Uważajcie na leśnych drogach - to jakiś koszmar.

Jeszcze nie jest tak źle z moją pamięcią :oczko_usmiech: .
eXtreme
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eXtreme » 12.05.2022 07:15

megidh napisał(a):Jeszcze nie jest tak źle z moją pamięcią :oczko_usmiech: .

O widzisz ja też coś pamiętałem, dobre śledztwo.
Ktoś tu jednak ma problemy z pamięcią, nie Ty ale ktoś na pewno :lol:
p_majer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) p_majer » 12.05.2022 08:34

Czyli wygląda na to, że: "Cięgnie wilka do lasu" a dzika ... do Kateriny :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży