Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jak zdiąć winietkę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 20.07.2010 13:57

lukman napisał(a):ja po powrocie z Cro w tym roku zaparkowałem samochód przednią szybą do słoneczka i winietka elegancko zeszła i pojechała z powrotem do Cro 8)

Ale która?
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 20.07.2010 17:27

Widzę, że większość tutejszych patenciarzy, to pochodna "Dzięgielewskiej". Tylko szyby nie rozpuśćcie, bo jest......klejona. :oczko_usmiech:
lukman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukman » 21.07.2010 11:18

ja odkleiłem na Slo i Austrie ,chociaż troche kasy się zwróciło :twisted:
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 21.07.2010 11:36

lukman napisał(a):ja odkleiłem na Slo i Austrie ,chociaż troche kasy się zwróciło :twisted:

Co winety Slo to nie wiem ale z Austrii to wątpię że ci się udało odkleić bez uszkodzenia , na pewno odkleiłeś całą ale jest napis malutkimi literami że uszkodzona nie wiem dokładnie co tam pisze, radzę zwrócić na to uwagę.
lukman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukman » 21.07.2010 11:43

nie zwróciłem uwagi na ten napis ,ale winietki zeszły elegancko i również bez problemu się przykleiły na drugą szybę 8)
lechiti
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lechiti » 05.08.2010 19:08

Gdyby komuś chodziło jedynie o usunięcie resztek winiety lub kleju to doskonale działają nawilżone chusteczki dla niemowląt..
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 05.08.2010 19:25

lukman napisał(a):nie zwróciłem uwagi na ten napis ,ale winietki zeszły elegancko i również bez problemu się przykleiły na drugą szybę 8)

brawo!!!
zbych
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbych » 05.08.2010 21:24

baca1 napisał(a):Witam najlepiej choc moze niesmacznie jest obficie poslinic winetke przed przyklejeniem i nie za mocno docisnac do szyby. Latwiej duzo latwiej potem odkleic. Pozdrav

Właśnie, podstawą usunięcia jest fachowe przyklejenie . Ja zawsze przed przyłożeniem do szyby, od strony kleju pocieram o spodnie , sztruks lub inny materiał, tak aby naklejka połapała ,,włoski ", nie ma problemu z demontażem.
marantzN
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marantzN » 08.08.2010 21:53

I tak oto z bzdurnego tematu odklejenia kawałka folii z szyby powstało kilka stron postów o równie bzdurnej treści. Już wiem skąd niektórzy mają po 3000 i więcej postów.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 08.08.2010 22:22

marantzN napisał(a):I tak oto z bzdurnego tematu odklejenia kawałka folii z szyby powstało kilka stron postów o równie bzdurnej treści. Już wiem skąd niektórzy mają po 3000 i więcej postów.

,,My jakby co srebrne A4 kombi LRY. Jeszcze raz szerokiej drogi i do zobaczenia na Solarisie. Może będzie nas tam więcej bo kroi się więcej osób z forum na kampie.''
Piszesz same mądre posty.Srebrne A4 kombi LRY. :D I co było więcej osób z forum? :D
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 09.08.2010 08:36

Odklejałem w tamtym tygodniu winiety SLO i AT. Obydwie odkleiły się ładnie od szyby pozostawiając napis że uszkodzona (na AT bodajże "Invalid" a na SLO też coś w tym stylu ale nie pamiętam).
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 09.08.2010 18:30

Najepsza metoda to ZBYCH-a. Następna metoda to nie pocierać mocno po naklejeniu na szybę i zaraz po powrocie wystawić do słońca lub suszarką. Zdrapywać paznokciem lub plastkowym nożykiem. Reszki kleju margarynka lub CIF mleczko i po krzyku.
Najważniejsze to odklejać zaraz po wykorzystaniu, a nie czekać na nowy sezon. Potem są same problemy a pozostawienie starej to mandacik.
marantzN
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marantzN » 10.08.2010 21:43

AndrzejJ. napisał(a):
marantzN napisał(a):I tak oto z bzdurnego tematu odklejenia kawałka folii z szyby powstało kilka stron postów o równie bzdurnej treści. Już wiem skąd niektórzy mają po 3000 i więcej postów.

,,My jakby co srebrne A4 kombi LRY. Jeszcze raz szerokiej drogi i do zobaczenia na Solarisie. Może będzie nas tam więcej bo kroi się więcej osób z forum na kampie.''
Piszesz same mądre posty.Srebrne A4 kombi LRY. :D I co było więcej osób z forum? :D

Tak się składa, że było. Na szczęście żaden z nich nie jest właścicielem 4120 mądrych postów. A propos wydaje mi się, że forum jest między innymi po to aby pełniło rolę łącznika na wspólnych wyjazdach, a podanie namiarów na samochód dzięki którym się spotkaliśmy jest dla mnie ważniejsze niż czytanie czy zerwać winietkę żyletką, nożykiem czy paznokciem.
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 19.08.2010 12:50

Straszycie mandatami a więc muszę odkleić te od pięciu lat przyklejane winietki.
Taka piękna historia podróży.

Kupię,tanio kupię winietkę na SLO na wrzesień. :-)
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 19.08.2010 13:53

James Bond napisał(a):
Kupię,tanio kupię winietkę na SLO na wrzesień. :-)

http://allegro.pl/item1195818698_winieta_slowenia.html

:devil:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

jak zdiąć winietkę - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone