loyd napisał(a):Może ktoś napisać ile kosztuje przejazd autostradą przez Słowenię w polskich zlotówkach - jako całość (a nie, że dużo, że obiad albo, że 1,2 pln za kilometr - a jak kilometrów jest 4 to też omijacie ?????) ???
zadzior89 napisał(a):Masz coś takiego jak punkty VIA.
Ja odpalam AM na kompie i tam dokładnie ustawiam sobie którędy chcę jechać (przez jakie punkty) i zapisuję mapę odpowiednio ją nazywając, co by później problemu nie było, np. droga_do_chorwacji, droga_z_chorwacji
I tak niektóre trasy sobie zapisuje a później będę je tylko wczytywał z karty.
Zalety:
-Kontrolujesz całą trasę
-Ustawiasz wszystko w domu na spokojnie
-Nie ma sytuacji typu "Kur** gdzie ona mnie prowadzi"
-Trasy masz pod ręką
-Nie musisz się męczyć na zdecydowanie mniejszym wyświetlaczu od GPS'a
Wad ta technika nie ma.
Zdecydowanie lepiej wychodzi niż z mapą na papierku oczywiście jak wcześniej wszystko przygotujemy.
Same zaprogramowanie
1. Ustawiasz trasę np: Sosnowiec > Mimice
2. Wyznacza Ci trasę
3. Przechodzisz do autostrady w Graz i tam na autostradzie naciskasz raz i wybierasz "prowadz przez"
4. Tak samo przez każdy następny punkt który Cię interesuje
wskazówka: warto na dużym zbliżeniu ustawić punkty VIA żeby dobrze trafić punktem w drogę i w opcjach AM ustawić "prowadź dokładnie przez punkt"
Ja zawsze asekuracyjnie przeglądam kilka razy trasę np na google maps.
Dodatkowo zawsze mapa papierowa w schowku na wypadek gdyby GPS "siadł"[/b]
Wiesz, każdy kto jeździ ma swoje trasy. I danie gotowca osobie, która o trasie nie ma bladego pojęcia nie jest dobrym pomysłem. Poczytaj, wybierz trasę najlepszą dla siebie, będziesz miał wątpliwości - zapytaj. Naprawdę nawigacja jest pomocnym urządzeniem ale naprawdę trzeba mieć jako taką wiedzę gdzie się jedzie zamiast ślepego słuchania komunikatów nawigacyjnych.zoltars napisał(a):Może co czwarty nie zdał matury, ale ma chyba więcej od Pana kultury(rymowanie nie zamierzone)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi