Pytanie może głupie ale jak zamówić dużą pizze w cro?
W Polsce jestem przyzwyczajony, że idę do pizzeri i mam w menu 2 czy 3 rozmiary do wyboru w róznych cenach.
W cro w kilku miejscach był tylko rodzaj pizzy i jedna cena obok. Przy pierwszym zamówieniu nie zrozumiałem zdziwienia kelnera gdy poprosiłem o jedną pizzę na 2 osoby U nas jednej pizzy nie jesteśmy w stanie zjeść całej za jednym podejściem a tam nie było czym dzielić- wtedy przypomniała mi się mina kelnera gdy ją zamawialiśmy Zjedliśmy ją (dość szybko) i wypiliśmy piwko po którym znowu zgłodnieliśmy. Zgodnie doszliśmy do wniosku, że trzeba spróbować szczęścia gdzieś indziej. Wynaleźliśmy lokal w którym kilka osób jadło "normalną" dużą pizzę a nie miniaturkę więc zasiadamy do stołu i przeglądamy menu. W menu pizza tylko w 1 rozmiarze. Z uwagi, że ceny były wyższe doszliśmy do wniosku, że pizza też będzie większa-taka jaką jedzą inni. Było dość późno więc zamówiliśmy na wynos.
Lekko się zdziwiliśmy gdy kelner przyniósł pudełko wielkości ok 25-30cm. Zdziwienie się spotęgowalo jak je otworzyliśmy pizza to był liliput w świecie pizzy
Czy ja tak dziwnie trafiłem to menu czy zawsze tak jest i trzeba powiedzieć jakieś magiczne słowo jak się chce większa?