Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak zamówić dużą pizze w cro?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 08.07.2012 10:30

paolooo napisał(a):a ta żółta kartka to za co? Jak ktoś nie wie jak zamówić dużą pizze to niech rękoma pokaże, albo niech napisze na kartce ile ma mieć centymetrów... :!:

cytuję admina.....
Forum jest po to, żeby pytać i uzyskiwać sensowne odpowiedzi, a nie portret psychologiczny pytającego. Skoro moje prośby macie za nic, to

Sorki paolooo za podj......ę , ale jak po równo to po równo. :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.07.2012 16:14

romuald22 napisał(a):Ja robię inaczej. Znajomy stolarz na moją prośbę wykroił mi okrągły blat drewniany w wielkości pizzy która mnie interesuje. Oczywiście nie interesuje mnie mała. Ponieważ prosty chłop jestem ze wsi i języków nie znam to se ten blat do Chorwacji wożę. Zabieram go do pizzerii i pokazuję jaka ma być. Nie wiem czemu kelner się śmieje ale rozumie. Robią taką pizzę a jak przychodzę na następny dzień to już jestem stałym klientem.
Pozdrawiam.
8)

Sorki paolooo za podj......ę , ale jak po równo to po równo. icon_lol.gif

:lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.07.2012 16:15

sviva napisał(a):
dobry pomysł... na szybko można od biedy kartonu użyć...;)

j/w
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.07.2012 16:16

No i oczywiście pozdrowienia z Zagrzebia dla administracji.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 08.07.2012 16:42

Bocian napisał(a):No i oczywiście pozdrowienia z Zagrzebia dla administracji.

coś ten Zagrzeb na żółto świeci...;)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 08.07.2012 21:54

Ja nie mam problemów z zamawianiem pizzy. Jak kelner przychodzi to mówię Balszoju albo zajebiaszczaju kak kapelusz mexico pizzu praszu. Panimajesz prijatielu. Jak kiwa, że rozumie to mówię cietyrie pizzu please
Obrazek
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 09.07.2012 06:24

darek1 napisał(a):Ja nie mam problemów z zamawianiem pizzy. Jak kelner przychodzi to mówię Balszoju albo zajebiaszczaju kak kapelusz mexico pizzu praszu. Panimajesz prijatielu. Jak kiwa, że rozumie to mówię cietyrie pizzu please

Pojemne żołądki macie , skoro 4 JUMBO zamawiacie...... 8O
bolo.pl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bolo.pl » 09.07.2012 06:53

dżambo czy dżumbo?
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 09.07.2012 06:54

maniust napisał(a):
darek1 napisał(a):Ja nie mam problemów z zamawianiem pizzy. Jak kelner przychodzi to mówię Balszoju albo zajebiaszczaju kak kapelusz mexico pizzu praszu. Panimajesz prijatielu. Jak kiwa, że rozumie to mówię cietyrie pizzu please

Pojemne żołądki macie , skoro 4 JUMBO zamawiacie...... 8O

Jemy jedną, a trzy zabieramy do domu. Przez trzy dni mamy obiady za darmo :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.07.2012 07:13

sviva napisał(a):
Bocian napisał(a):No i oczywiście pozdrowienia z Zagrzebia dla administracji.

coś ten Zagrzeb na żółto świeci...;)

Zagrzeb wieczorami rzeczywiście świeci na żółto, dzięki lampom gazowym :)
A tak ogólnie w temacie żółtka to fiński biegacz Wali Mjeto :lol:
erci
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) erci » 09.07.2012 11:25

romuald22 napisał(a):Ja robię inaczej. Znajomy stolarz na moją prośbę wykroił mi okrągły blat drewniany w wielkości pizzy która mnie interesuje. Oczywiście nie interesuje mnie mała. Ponieważ prosty chłop jestem ze wsi i języków nie znam to se ten blat do Chorwacji wożę. Zabieram go do pizzerii i pokazuję jaka ma być. Nie wiem czemu kelner się śmieje ale rozumie. Robią taką pizzę a jak przychodzę na następny dzień to już jestem stałym klientem.
Pozdrawiam.
8)

paolooo napisał(a):jak zamówić dużą pizze? chłopie/kobito ogarnij się :oops:

Ja uważam się za "ogarniętego". Chyba ktoś inny powinien popracować nad swoją psychiką skoro podnosi swoje ego tak płytkimi wpisami, które nic zresztą nie wnoszą do tematu. Nie muszę znać języka i kultury każdego kraju do którego się wybieram. Nie znam więc chorwackiego, nie znam też języków krajów przez które tam jadę bo to najzwyczajniej w świecie do niczego nie jest mi potrzebne. Zamówienie czegokolwiek w restauracji zwykle nie jest jakoś bardzo skomplikowane i nie o to tu chodzi. Zapytałem jak zamówić większą pizzę jeśli w menu jest tylko jeden jej rodzaj. Uzyskałem jakąś odpowiedź więc dziękuję tym którzy chcieli pomóc. Tym którzy mają problemy z akceptacją siebie i świata ich otaczającego też już podziękujemy.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 09.07.2012 13:57

Pozdrawiam.
8)

Uważam, że to dobry pomysł dla uzytkowników forum nie znajacych biegle języków obcych. Pomysł wart uwagi. Po co się popisywać językami i kaleczyć je. Jak kelner spojrzy na blat to wie co podać. Ponadto właściciela blatu zapamieta cały personel i jeszcze dadzą zniżkę. Muszę i ja wyciąć takiie kółko w blacie kuchennym tak, żeby kelner wiedział, że pizza ma być gruba, a nie cienka. To, że kelner się śmieje to świadczy, że jest miły i uczynny. Pozdrawiam
Black
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Black » 12.07.2012 19:56

witka Cromaniacy!!! muszę wrzucić swoje 3 grosiki-z tą pizzą i blatem to niezły "dżichat", ale ja mam lepszy "lżejszy" pomysł, mianowicie wracając z plazy mamy ze sobą jakieś "wyposażenie" naszych pociech, więc wystarczy nadmuchiwane gumowe, czy plastikowe koło i taki dowód należy pokazać kelnerowi jako ten właściwy rozmiar pizzy- myślę, że sugestia jednoznaczna i dobitna. Zaś co do BOCIANA nie byłby sobą gdyby nie "dziabnął" jakiegoś wątka, czy tekstu, który wywołuje natychmiastową lawinę dyskusji i krytyki-ale cóż gdzieś trzeba nabijać te posty (bez względu jakim kosztem) nie ważne, czy są to sensowne porady, wypowiedzi, czy "teksty" bez żadnej wartości-liczy się efekt
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.07.2012 21:58

Ja nie mam probłemu jak zamówić pizzę w Chorwacji. Właśnie jestem dwunasty raz w Cro i zero pizzy.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 15.07.2012 10:25

Janusz Bajcer napisał(a):Ja nie mam probłemu jak zamówić pizzę w Chorwacji. Właśnie jestem dwunasty raz w Cro i zero pizzy.

Może i zero pizzy ale w to miejsce za to zapewne dziabiesz szklankami Rakiję Januszu :D :D :D
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne