Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak zamówić dużą pizze w cro?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Szymon1277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szymon1277 » 07.07.2012 10:20

Dokładnie odpytać kelnera co jak i ile kosztuje, kto pyta nie błądzi :D
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 07.07.2012 10:39

Ja robię inaczej. Znajomy stolarz na moją prośbę wykroił mi okrągły blat drewniany w wielkości pizzy która mnie interesuje. Oczywiście nie interesuje mnie mała. Ponieważ prosty chłop jestem ze wsi i języków nie znam to se ten blat do Chorwacji wożę. Zabieram go do pizzerii i pokazuję jaka ma być. Nie wiem czemu kelner się śmieje ale rozumie. Robią taką pizzę a jak przychodzę na następny dzień to już jestem stałym klientem.
Pozdrawiam.
8)
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 07.07.2012 10:43

romuald22 napisał(a):Ja robię inaczej. Znajomy stolarz na moją prośbę wykroił mi okrągły blat drewniany w wielkości pizzy która mnie interesuje. Oczywiście nie interesuje mnie mała. Ponieważ prosty chłop jestem ze wsi i języków nie znam to se ten blat do Chorwacji wożę. Zabieram go do pizzerii i pokazuję jaka ma być. Nie wiem czemu kelner się śmieje ale rozumie. Robią taką pizzę a jak przychodzę na następny dzień to już jestem stałym klientem.
Pozdrawiam.
8)

dobry pomysł... na szybko można od biedy kartonu użyć...;)
crono
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) crono » 07.07.2012 11:14

Najlepszą pizzę jadłem właśnie w Chorwacji,centrum Omisia,ale tam były chyba tylko duże ,przynajmniej ja nie widziałem u nikogo na stole żadnego maleństwa.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 07.07.2012 11:20

erci napisał(a):Czyli oni nie mają w cenniku rozmiarów? Wszystko pięknie ale skąd mam wiedzieć czy ich rozumienie jumbo jest takie samo jak moje ;) ?

Więkoszość pizeeri ma w ofercie Jumbo , a pizza wygląda tak......4 dorosłe osoby nawtyrniają się bez problemu..... :D

Obrazek

Tucepi 2011 r. knajpa "Tamaris" przy promenadzie.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 07.07.2012 11:21

Jessssuuuu Maniek .... ja po jednym takim kawałku odpadnę .............;)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 07.07.2012 11:28

BeJur napisał(a):Jessssuuuu Maniek .... ja po jednym takim kawałku odpadnę .............;)

No to była locha ........Beatko.....większej pizzy w życiu nie widziałem.
Usiedliśmy wpierw we czwórkę przy stoliku 4 osobowy i zamawiamy tą "lochę" ......kelner doradził nam by się przesiąść do ławy 6 osobowej bo pizza nie wlezie na stolik 8O .
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 07.07.2012 11:32

Czyli mamy nowe rozmiarówki pizzowe ;)
Jumbo i Locha :)

ile ona miala srednicy???? jakies 80cm chyba minimum, nie? ;)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 07.07.2012 11:39

BeJur napisał(a):Czyli mamy nowe rozmiarówki pizzowe ;)
Jumbo i Locha :)

ile ona miala srednicy???? jakies 80cm chyba minimum, nie? ;)

Hmmmm.......myślę że jak byś zamówiła do domu , to wnosisz ją w pionie.... :lool:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.07.2012 13:08

Wyrastasz Maniek powoli na największego na forum orędownika...........pizzy! :lol: :wink:
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 07.07.2012 13:53

kor_nick napisał(a):uwielbiam pizze w Chorwacji. nie rozumiem czemu niektórzy się oburzają. Pizza jest częścią kuchni śródziemnomorskiej czy się to komuś podoba czy nie.
równie dobrze można by mówić blee na cevapcici albo pljeskavice, przecież to takie mielone nie wiadomo z czego.

dokładnie !!!
Ja tam też bardzo lubie jeść pizze w Cro.
Jest całkowicie inna on naszych spolszczonych - i w tym miejscu smakuje naprawdę wyjątkowo :):):):)
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 07.07.2012 13:54

jak zamówić dużą pizze? chłopie/kobito ogarnij się :oops:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 07.07.2012 14:42

BeJur napisał(a):
Bocian napisał(a):Dżizus, ludzie, jak wy możecie pizzę w Cro zamawiać? :roll:
:lol:

a niektórzy kotlety smażą w niedzielę :)

Ciekawe jak sobie radzą w Cro ci, którzy nie wyobrażają sobie niedzieli bez rosołu? hmmm... :lol:

Ja wychodzę z założenia, że nad morzem, to się ryby je a że Cro ma nad morzem góry, to jagnięcina też będzie O.K. :P,
ale dobra pizza z prsutem nie jest zła, byleby nie dzień w dzień... ;)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.07.2012 14:53

Anai napisał(a):
BeJur napisał(a):
Bocian napisał(a):Dżizus, ludzie, jak wy możecie pizzę w Cro zamawiać? :roll:
:lol:

a niektórzy kotlety smażą w niedzielę :)

Ciekawe jak sobie radzą w Cro ci, którzy nie wyobrażają sobie niedzieli bez rosołu? hmmm... :lol:

Wifon z Radomia.
:wink:
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 08.07.2012 09:40

a ta żółta kartka to za co? Jak ktoś nie wie jak zamówić dużą pizze to niech rękoma pokaże, albo niech napisze na kartce ile ma mieć centymetrów... :!:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne