Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak zabezpieczyć dziecko przed zagubieniem?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.06.2011 20:57

romuald22 napisał(a):
weldon napisał(a):Ja mam kilka, ale z nieprawego łoża, więc za cholerę się nie przyznam :wink:

Przyznanie, przyznaniem ale więcej do zabezpieczenia :wink: .

Jakbym miał taką opaskę na właściwym miejscu, to bym się nie zgubił.

Ja jestem za opcją używania takich gumek. Znaczy się - opasek ;)

Słuchajcie, to jest akademicka dyskusja, czy warto mieć apteczkę z lekarstwami
- pewnie, że lepiej nie chorować, ale strzeżonego ...
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 13.06.2011 21:08

Ja krótko - Jak zabezpieczyć dziecko przed zagubieniem? - Mieć oczy dookoła głowy i nie dopuścić do stracenia dziecka z oczu. I tyle.
lotnick
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnick » 13.06.2011 21:15

1. Cześć Maslinko, baaardzo miło Cię czytać :)
2. Chwilę temu zgubiłam łyżeczkę - znalazła się ją w słoiku z majonezem, ale już zaczynałam panikować :))) więc się nie dziwcie, że wolę dzieci zabezpieczyć gumkami :)
3. Dziękuję za pierwszą odpowiedz z namiarami na identyfikator, na tym mogliśmy zakończyć temat.
4. Uprzejmie dziękuję za wszelkie sugestie co do wychowywania i pilnowania dzieci - wydaje mi się, że poszukiwanie dodatkowego wsparcia jest raczej wyrazem odpowiedzialności niż jej braku. Fakt, że przeżyłam na koloniach 11 turnusów i żadnemu dziecku włos z głowy nie spadł, chyba podnosi moją wiarygodność. Tak, tak - miałam szczęście powiecie...
5.Akurat nie obawiam się linczu, nawet powiem tak, rozumiem, że niektórzy uwielbiają wychowywać cudze dzieci, sprawia to satysfakcję i wzmaga poczucie własnej mądrości, więc proszę bardzo - użyczam miejsca w poruszonym tutaj wątku, a sama go opuszczam :)
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 13.06.2011 21:18

Proponuje jeszcze kilka porad dla dzieci (tych już nieco większych) gdyby zgubili się rodzice :wink: .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2011 21:28

romuald22 napisał(a):Proponuje jeszcze kilka porad dla dzieci (tych już nieco większych) gdyby zgubili się rodzice :wink: .

Zawsze czekałem, aż zgubią się rodzice, a oni jak na złość nigdy się nie gubili, a jeszcze pilnowali bardziej.
Myślę, że małe dzieci bardziej pilnują się mamy i taty niż większe. Najgorszy okres to tak 6-9 lat bo to już nie niemowlak, a jeszcze dzieciak, którego łatwo oszukać wziąć za rękę i wyprowadzić z plaży czy placu zabaw. Pamiętajmy zboczków i innego tałatajstwa nie brakuje.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 14.06.2011 07:16

Temat - kosmos. Nie ma to jak z buciorami wejść w czyjeś życie.

lotnick napisał(a):5.Akurat nie obawiam się linczu, nawet powiem tak, rozumiem, że niektórzy uwielbiają wychowywać cudze dzieci, sprawia to satysfakcję i wzmaga poczucie własnej mądrości, więc proszę bardzo - użyczam miejsca w poruszonym tutaj wątku, a sama go opuszczam :)

Lotnick, trafne posumowanie.

Ogólnie jestem pod wrażeniem Twojej zapobiegliwości.

Tutaj znajdziesz inną opaskę, gdyby ta Weldonowska z jakiś wzgledów Ci nie pasowała.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.06.2011 08:10

Nie zamierzam komuś z buciorami w życie wchodzić jak napisałeś, ale świadomość i poczucie bezpieczeństwa jest różnie postrzegana. Wystarczy że zacytuję opis z linku który podałeś:

wasz.sklep napisał(a):Opaska Infoband zapewnia Twojemu dziecku bezpieczeństwo o każdej porze. Obojętnie czy wybierasz się za granicę, na plażę,

Albo pisał to ktoś kto nie był na nadmorskiej plaży (a w zasadzie jakiejkolwiek), albo ktoś kto ma głęboko w dupie bezpieczeństwo cudzych dzieci i liczy się tylko "dobra" reklama. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że ludzie wykażą się większym rozsądkiem niż autor sklepowego tekstu, bo później to identyfikatory wiesza się na duży palec u nogi :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2011 08:40

Pilnować trzeba bezsprzecznie :) ,ale o ileż łatwiej pilnuje się grzeczną spokojną dziewczynkę niż mniej grzecznego ciekawskiego rozbieganego chłopca (mówię o swoich pociechach )
Córka się sama pilnowała 8) ,nie ruszyła bez nas nigdzie na krok ,za to przy synu trzeba było mieć oczy wkoło głowy.

A i tak udało mu się wpaść z materaca do wody gdzie były z nim 2 osoby dorosłe ,na szczęście nic się nie stało ,bo interwencja była szybka i wody się nie boi.
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 14.06.2011 08:54

mallgola napisał(a):A i tak udało mu się wpaść z materaca do wody gdzie były z nim 2 osoby dorosłe ,na szczęście nic się nie stało ,bo interwencja była szybka i wody się nie boi.

No i własnie chodzi o te dwie dorosłe osoby,które były przy nim.
Sama opaska lub tatuaz z wody nie wyciągną
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 14.06.2011 13:40

Rysio napisał(a):Nie zamierzam komuś z buciorami w życie wchodzić jak napisałeś, ale świadomość i poczucie bezpieczeństwa jest różnie postrzegana. Wystarczy że zacytuję opis z linku który podałeś:

wasz.sklep napisał(a):Opaska Infoband zapewnia Twojemu dziecku bezpieczeństwo o każdej porze. Obojętnie czy wybierasz się za granicę, na plażę,

Albo pisał to ktoś kto nie był na nadmorskiej plaży (a w zasadzie jakiejkolwiek), albo ktoś kto ma głęboko w dupie bezpieczeństwo cudzych dzieci i liczy się tylko "dobra" reklama. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że ludzie wykażą się większym rozsądkiem niż autor sklepowego tekstu, bo później to identyfikatory wiesza się na duży palec u nogi :?

Wzruszyłem się. Naprawdę.

Jak jesteś taki wrażliwy na sprawy bezpieczeństwa dzieci na plaży to załóż osobny temat, przyklej go a nawet wpisz do regulaminu obowiązek przeczytania go przed rejestracją.
Przecież Ci wolno.
A w tym temacie, sorry, wyszło jak wyszło.

Pozdrawiam
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.06.2011 15:33

Kiepura napisał(a):Wzruszyłem się. Naprawdę.

Jak jesteś taki wrażliwy na sprawy bezpieczeństwa dzieci na plaży to załóż osobny temat, przyklej go a nawet wpisz do regulaminu obowiązek przeczytania go przed rejestracją.
Przecież Ci wolno.
A w tym temacie, sorry, wyszło jak wyszło.

Pozdrawiam

Gdybyś się wczytał w post koleżanki która założyła temat to zauważyłbyś że pytanie brzmiało:

lotnick napisał(a):Macie może jakiś inny sprawdzony pomysł? A może przegapiłam coś na forum?

Tak więc moje posty wskazujące, że opaska identyfikacyjna niczego nie zmienia w bezpieczeństwie dziecka a jedynie daje rodzicom złudne wrażenie takowego mają moim zdaniem zdecydowanie większy sens niż Twój powyższy.
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Jak zabezpieczyć dziecko przed zagubieniem? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone