sviva napisał(a):travarica.... hhhmmmm
czekam na przepis a zwłaszcza tata bo tak mu posmakowała... a tu do lipca trzeba czekać na oryginał...
Sviva sorki że nie na temat ale podaj mi jak możesz swojego mejla
Josko Bulic napisał(a):Arooo akurat zakonczylem konzultacie z Splitem i mam prostą jak barszcz recepture na trawaricu. Poces trwa 45 dńi. Nie muszysz mieć wszyske rodzaje traw bo prawie każda trawarica jest inna. Ale pradwa jest da co wiencej gatunkuw traw to lepszy trunek. Potszebujesz duży sloik. Najlepszi jest 5 litrowi. Rakiju czy wudku wlewasz do sloika i dożucasz trawe. Wszysko razem zmieszasz i szczelnie zamkniesz. 3 duże garście trawe na sloik 5-litrowi. Moja rodzinka nie użiwa cukru i żadnich innych domieszek tylko rakija i trawe ale to nie oznacza da nie można sobie poeksperimetować. Ważno jest co jakiś czas wymieszacz skladnike ale nie otwieracz sloik. Warunki pszechowania nie są bardzo ważny ale w Polskich(sibirskich) warunkach lepiej jest zostawić sloik w cieplom pomieszczeniu. Minimalno 45 do maksimalo 50 dńi sie roby trunek. Potem odcedzasz i jusz. Rachu czachu i gotowa trawarica. Mam nadzieję da Tobie sie ta receptura pszyda brachu
Josko Bulic napisał(a):Arooo akurat zakonczylem konzultacie z Splitem i mam prostą jak barszcz recepture na trawaricu. Poces trwa 45 dńi. Nie muszysz mieć wszyske rodzaje traw bo prawie każda trawarica jest inna. Ale pradwa jest da co wiencej gatunkuw traw to lepszy trunek. Potszebujesz duży sloik. Najlepszi jest 5 litrowi. Rakiju czy wudku wlewasz do sloika i dożucasz trawe. Wszysko razem zmieszasz i szczelnie zamkniesz. 3 duże garście trawe na sloik 5-litrowi. Moja rodzinka nie użiwa cukru i żadnich innych domieszek tylko rakija i trawe ale to nie oznacza da nie można sobie poeksperimetować. Ważno jest co jakiś czas wymieszacz skladnike ale nie otwieracz sloik. Warunki pszechowania nie są bardzo ważny ale w Polskich(sibirskich) warunkach lepiej jest zostawić sloik w cieplom pomieszczeniu. Minimalno 45 do maksimalo 50 dńi sie roby trunek. Potem odcedzasz i jusz. Rachu czachu i gotowa trawarica. Mam nadzieję da Tobie sie ta receptura pszyda brachu
henius34 napisał(a):sviva napisał(a):travarica.... hhhmmmm
czekam na przepis a zwłaszcza tata bo tak mu posmakowała... a tu do lipca trzeba czekać na oryginał...
Sviva sorki że nie na temat ale podaj mi jak możesz swojego mejla