Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak wygladaja kradzieze na kampach ??

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Borovy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Borovy » 21.07.2005 23:36

Nurtuje mnie odwieczny problem polskiego wybrzeza a dokladnie problem kradziezy na kempingach. Jakie macie informacje w tej dziedzinie w Chorwacji jak sie zabezpieczycz przed ewentulana kradzieza. Czy jedzeinie z namiotu rowniez gdzies chowac ?? nie raz sie spotkalem z tym ze podczas pobytu na plazy wszytskie zapasy znikly (Bałtyk). Prosze o opinie :)
robi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi » 22.07.2005 07:43

problem ten jest w cro nieznany. Oni zarabiają na nas kokosy legalnie, nie musza okradac
Pozdrawiam
Butros
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Butros » 22.07.2005 10:43

Objeździłem z namiotem Hiszpanię, Grecję oraz Chorwację. Przejazdem spaliśmy pod namiotem w Czechach, Austrii, Niemczech, Włoszech, Słowenii, Francji, Rumunii. Nigdzie nie mieliśmy najmniejszego problemu z kradzieżami a często namiot zostawał otwarty z całym wyposażeniem w środku. Wg moich doświadczeń nie powinno być z tym najmniejszych problemów ze strony tubylców jak i innych gości. Z przykrością muszę stwierdzić, że jedyne niemiłe niespodzianki na kempingach to wybryki rodaków :( Oczywiście jak wszędzie trzeba zachować zdrowy rosądek i nie kusić złodzieja. W praktyce poprostu nie zostawiamy wartościowych rzeczy na widoku aby nikogo nie kusiło. Miłego i spokojnego wypoczynku ! :hut:
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 22.07.2005 10:53

Butros napisał(a):Objeździłem z namiotem Hiszpanię, Grecję oraz Chorwację. Przejazdem spaliśmy pod namiotem w Czechach, Austrii, Niemczech, Włoszech, Słowenii, Francji, Rumunii. Nigdzie nie mieliśmy najmniejszego problemu z kradzieżami a często namiot zostawał otwarty z całym wyposażeniem w środku. Wg moich doświadczeń nie powinno być z tym najmniejszych problemów ze strony tubylców jak i innych gości. Z przykrością muszę stwierdzić, że jedyne niemiłe niespodzianki na kempingach to wybryki rodaków :( Oczywiście jak wszędzie trzeba zachować zdrowy rosądek i nie kusić złodzieja. W praktyce poprostu nie zostawiamy wartościowych rzeczy na widoku aby nikogo nie kusiło. Miłego i spokojnego wypoczynku ! :hut:

Potwierdzam j.w.!
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 22.07.2005 11:07

Ja również potwierdzam, niemniej należy zachować zdrowy rozsądek. :D
mamrotek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamrotek » 22.07.2005 11:24

byłem pare razy na kempingach w CRO ale nie zastanawiałem się nad tym, tam po prostu nie ma złodziejstwa i cwaniactwa jak u nas.
pootwierane samochody i porzucone rowery to normalka, więc raczej żarcie i śpiwory są bezpieczne... :D
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 22.07.2005 11:24

Podpisuje sie pod tym, ze na kampach w Chorwacji jest bezpiecznie (moja komorka zawsze laduje sie w sanitariatach, bez opieki;)

Bywalam w kilku miejscach w Europie z namiotem (Slowenia, Austria, Szwajcaria i wlasnie Chorwacja). Jakosc i bezpieczenstwo na tamtejszych kampingach to zupelnie inna historia niz w Polsce. Moi znajomi po powrocie z plazy w Lebie nie zastali swojego namiotu (zniknal w calosci wraz z zawartoscia). Nie slyszalam o takich przypadkach gdzies indziej.

Polecam - przekonaj sie sam :D
cvique
Globtroter
jak są dobrze zorganizowane to w ogóle ich nie widać

Nieprzeczytany postnapisał(a) cvique » 22.07.2005 11:46

:D
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 22.07.2005 20:22

AniaJ. napisał(a):po powrocie z plazy w Lebie nie zastali swojego namiotu (zniknal w calosci wraz z zawartoscia).

Szczyt 8O
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 22.07.2005 22:38

Na kampach w HR nie mieszkałem, ale często zostawiałem rzeczy na plaży bez opieki i zawsze było ok. A nie były to tylko ręczniki lecz zegarki, komórka, trochę kasy, inne drobiazgi i nikt niczego nie ruszył. A u nas nad Bałtykiem i nie tylko zawsze ktoś zostawał na plazy i pilnował rzeczy. Kumplowi zwykłe klapki do wody ukradli :lol: .

Sorry, ze troszkę zmieniłem temat.

Witam kol. Iwonę_PB - dawno chyba Cię tu nie było.

Pozdrawiam
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 23.07.2005 08:14

Byłem już kilka razy w Cro na różnych campach ale nigdy nie spotkałem się z kradzieżami. OBY TAK DALEJ !!!!
Pinia_Pinia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pinia_Pinia » 24.07.2005 12:33

Potwierdzam . Dwa pobyty na kampingach w Cro całkowiecie mnie przekonały. Tam nie kradną. Na wierzchu mieliśmy większą część dorobku i nigdy nic nie zginęło ( no może czasem kilka piw z namiotu "lodókowego" ale to była sprawka tylko i wyłącznie polaków z naszego obozowiska)
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 24.07.2005 14:41

To juz zupelnie nabieram przekonania, ze jest bezpiecznie (jade pierwszy raz i caly dobytek zawsze w plecaku albo namiocie, bo bez auta).
Jak bylam na Malcie, to Niemcy ukradli mi stroj kapielowy z balkonu! mam nadzieje ze to byl "tylko" glupi zart... :(
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 24.07.2005 17:06

wiolak3 napisał(a):(...)
Jak bylam na Malcie, to Niemcy ukradli mi stroj kapielowy z balkonu! mam nadzieje ze to byl "tylko" glupi zart... :(

Morze mieli nadzieje ze wyjdziesz na plaze bez :wink: :lol:
jolam15
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolam15 » 25.07.2005 07:22

w croati nie kradną,jesli juz to nasi,ale ja jeszcze w zyciu nie spotkałam się tam z takimi praktykami na plaży spoko zostawiasz wszystko i idziesz sie kąpać,nic nie zgineło. Bez obaw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone