Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak wygląda jedzenie w hotelach?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 29.05.2006 19:41

Chciałem też zapytać jak wygląda jedzenie w hotelach 2 lub 3 gwiazdkowych w Chorwacji?
Do tej pory podczas moich 2 wypraw do Chorwacji spalismy w apartamentach ale postanowilem tym razem jechac do hotelu z wyzywieniem (sniadanie + obiadokolacja).
Powiedzcie prosze czy wyzywienie w Chorwackich hotelach jest w miare w porzadku? Czy zwykle jest dobre (tzn. smaczne i w nalezytej ilosci? ;)

W wiekszosci hoteli, ktore analizowalem jest napisane, ze na sniadanie kilka menu do wyboru, podobnie na obiadokolacje, barek salatkowy, itp.
Czy zwykle jest to zorganizowane na zasadzie szwedzkiego stołu czy też porcje są wymierzone i może są niezbyt duże?
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 29.05.2006 20:00

Niestety jest to słaby punkt Chorwacji.
Ja dwujrotnie byłem w hotelu Atlantc, Hwar i przypominałonw mare solidną stołówkę FWP.
Jeśli nie wiesz co to było to Ci napisze.
piotr.liwoch
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.liwoch » 29.05.2006 20:07

Jeśli chodzi o wybór z kilku menu - to porcje są dokładnie wydzielone, jednak sałatki są w formie szwedzkiego stołu. Tak miałem na Hvarze w hotelu Amfora oraz W Basce Vodzie w hotelu Hrvatska.
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 29.05.2006 20:10

piotr.liwoch napisał(a):Jeśli chodzi o wybór z kilku menu - to porcje są dokładnie wydzielone, jednak sałatki są w formie szwedzkiego stołu. Tak miałem na Hvarze w hotelu Amfora oraz W Basce Vodzie w hotelu Hrvatska.

Co znaczy "dokładnie wydzielone"? :)
Wydzielone z nadmiarem czy raczej skąpo?

Chodzi mi po prostu o to czy płacąc 2x więcej niż za apartament bez jedzenia nie będę potem żałował i dojadał i tak we własnym zakresie ;)
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 29.05.2006 20:10

daisykf napisał(a):Niestety jest to słaby punkt Chorwacji.
Ja dwujrotnie byłem w hotelu Atlantc, Hwar i przypominałonw mare solidną stołówkę FWP.

...ano napisz jesli mozesz :)
piotr.liwoch
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.liwoch » 29.05.2006 20:14

Tak czy jnaczej na kolacje ci wystarczy, ale niestety od śniadania do obiadokolacji ciężko jest wytrzymać. Jeśli masz dziecko to będziesz musiał zaliczyć jeszcze jakąć zupke lub pizze ok. 15.00 - 16.00 godzinki
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 29.05.2006 20:18

Przemolo napisał(a):
daisykf napisał(a):Niestety jest to słaby punkt Chorwacji.

...ano napisz jesli mozesz :)

FUNDUSZ WCZASÓW PRACOWNICZYCH
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 29.05.2006 20:21

FUNDUSZ WCZASÓW PRACOWNICZYCH[/quote]

Na takowe nie jeździłem więc nie wiem czy to dobrze czy źle :D
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 29.05.2006 20:26

Przemolo napisał(a):FUNDUSZ WCZASÓW PRACOWNICZYCH

Na takowe nie jeździłem więc nie wiem czy to dobrze czy źle :D[/quote]

To muszisz spytać rodziców
ewa-irena
Croentuzjasta
Jak wygląda jedzenie w hotelach

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa-irena » 29.05.2006 20:48

Bylismy w zeszłym roku w Biogradzie w hotelu Ilirija . Sniadania były w formie bufetu do godz. 9:00 , można było zjeśc ile się chciało - wręcz objeśc , nawet dośc dobre - pomijając ich wędliny , które smakiem do naszych nie umywają się . Nie wolno było nic wynieść . Obiadokolacja była między 18-19 . Do wyboru 3 dania , rano była lista w 3 językach i kelner zapisywał co się wybrało . Zupki cienkie , w formie raczej wodnistej , jako zapychacz do nich był chleb . A drugie dania , bez rewelacji , ale dobre . I zawsze deser , tez do wyboru owoce lub jakieś lody itp. Od śniadania do obiadokolacji raczej nie dało się wytrzymać , ale byliśmy sami (dwa małżeństwa) więc po południu koło 14 robiło się bułkę z konserwą z Polski (miałam 3 konserwy - 1 wróciła do Polski) lub zaparzało zupkę albo gorący kubek . Do tego piwko - i obowiązkowo sjesta . Czajnik elektryczny do pokoju tez wzięliśmy z domu taki mniejszy . Do schłodzenia rakiji służyła zimna woda w plastikowym kubełku w łazience .
Było super - przede wszystkim wygoda .
Przemolo
Croentuzjasta
Re: Jak wygląda jedzenie w hotelach

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 29.05.2006 20:52

ewa-irena napisał(a):Bylismy w zeszłym roku w Biogradzie w hotelu Ilirija . Sniadania były w formie bufetu do godz. 9:00 , można było zjeśc ile się chciało - wręcz objeśc ...... Było super - przede wszystkim wygoda .

Czy można przyjąć założenie, że jak pisze w ofercie "śniadanie w formie bufetu" to będzie to właśnie na opisanej przez Ciebie zasadzie "jesz ile chcesz"? ;)
ewa-irena
Croentuzjasta
Jak wygląda jedzenie w hotalach

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa-irena » 29.05.2006 21:08

Myślę , że tak . Jeśli pisze w ofercie , że w formie bufetu - to jedzenie jest wystawione i nakładamy sami , wracaliśmy po dokładki i nikt nie zaglada ile jesz . Były wędliny , sery , jajka gotowane , jogurty , musli , dżemy , miód , pasztety ( w małych pojemniczkach ) kiełbaski na gorąco , kawa , herbata , soki , mleko - i naprawde wszystkiego było dośc na wielkich tacach nałozone i ciągle dokładano . Hotel chyba 3 gwiazdkowy . W ofercie naszej pisało , ze śniadania w formie bufetu , a obiadokolacje serwowane do stolika - i sprawdziło się .
Przemolo
Croentuzjasta
Re: Jak wygląda jedzenie w hotalach

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 29.05.2006 21:12

ewa-irena napisał(a):Myślę , że tak . Jeśli pisze w ofercie , że w formie bufetu - to jedzenie jest wystawione i nakładamy sami , wracaliśmy po dokładki i nikt nie zaglada ile jesz . Były wędliny , sery , jajka gotowane , jogurty , musli , dżemy , miód , pasztety ( w małych pojemniczkach ) kiełbaski na gorąco , kawa , herbata , soki , mleko - i naprawde wszystkiego było dośc na wielkich tacach nałozone i ciągle dokładano . Hotel chyba 3 gwiazdkowy . W ofercie naszej pisało , ze śniadania w formie bufetu , a obiadokolacje serwowane do stolika - i sprawdziło się .

Dziękuję Ci za odpowiedź :)
...a czy można było spróbować jakichś Chorwackich potraw na kolacje czy też raczej takie zwykłe jedzenie?
ewa-irena
Croentuzjasta
Jak wygląda jedzenie w hotelach

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa-irena » 29.05.2006 21:18

Jedzenie raczej zwykłe "europejskie" , różne rodzaje kotletów , rolady , ryby raczej jak nasze mrożone ze sklepu . Jeden raz zrobiono "na chorwacko" , nie pamiętam co jadłam , ale wiem , że mi nie podchodziło bo bylo wręcz przesiąknięte czosnkiem .
artur 29
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur 29 » 29.05.2006 21:39

W 2004 byłem w hotelu Kristal w Porecu, jedzenie było wspaniałe i oporowo.
Trzeba było jednak stać w ogonku, bo jak się przyszło pózniej to wszystko było przez Szkopy wyżarte.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone