cropag napisał(a):udało mi się wysłać w ubiegły czwartek paszporty do Zagrzebia
Te nieważne?
cropag napisał(a):No i po sprawie: udało mi się wysłać w ubiegły czwartek paszporty do Zagrzebia przez zaprzyjaźnionego kierowcę, syn odebrał je wczoraj około południa z zaprzyjaźnionej firmy i po prostu wrócili do Polski. Nikt nawet tych paszportów na granicach nie oglądał .
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za propozycje pomocy i cieszę się, że kilku forumowiczów zwiększyło sobie liczbę postów durnymi wpisami.
pozdrawiam ,
cropag
cropag napisał(a):No i po sprawie: udało mi się wysłać w ubiegły czwartek paszporty do Zagrzebia przez zaprzyjaźnionego kierowcę,
cropag napisał(a):Dzięki wspólnym wysiłkom całej rodzinki ustaliliśmy następujące fakty:
1. WSZYSTKIE paszporty zostały w Polsce
2. Paszporty synowej i dzieci są nieważne
walp napisał(a):cropag napisał(a):Dobrze to skomentował torreso:I tak nie sprawdzali, więc co to za różnica
Ważne nie ważne, ważne że są
Rozumiem, causa finita.
Myślałem, że postawiłeś na nogi wydział paszportowy w swoim urzędzie.
gusia-s napisał(a):
Tak naprawdę granica SLO/HR to jest fikcja. Mamy tu przykład, że jej przekroczenie i np. nielegalny wwóz czy wywóz dzieci nie stanowi żadnego problemu.
Lednice napisał(a):ZAWSZE ktoś sprawdza dokumenty, jak Słoweniec olewa to Chorwat lub na odwrót
A ktoś bez dokumentów wpada od razu, bo nie zgadza się ilość dowodów/paszportów.
A jak ktoś ma nieważny dokument, to od razu wpada, bo na jego twarzy jest wymalowane, że coś nie gra.
Na granicach nie pracują idioci
Komuś może się wydawać, że oni są półgłówkami, bo przeważnie tylko biorą dokumenty do ręki i po kilku, kilkunastu sekundach je oddają,
ale to wystarczy, żeby się zorientować, czy wszystko gra
gusia-s napisał(a):walp napisał(a):cropag napisał(a):Dobrze to skomentował torreso:I tak nie sprawdzali, więc co to za różnica
Ważne nie ważne, ważne że są
Rozumiem, causa finita.
Myślałem, że postawiłeś na nogi wydział paszportowy w swoim urzędzie.
Wydział paszportowy to sobie może stawiać na nogi osoba zainteresowana wydaniem paszportów a nie ktoś postronny.
gakako napisał(a):złośliwość niektórych nie zna granic... wstyd, żeby dorośli ludzie tak się zachowywali
walp napisał(a):A to taki joke był. Już nie ma się co nakręcać. Tez mamy paszporty i znam procedurę.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne