Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak wrócić? Pomocy!!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 19.08.2014 14:49

Udzielono już kilku porad więc można z drugiej strony.............

Rodzice maja po 10 lat ??? nie pomyśleli o tym wcześniej ??? Jak można funkcjonować w normalnym świecie bez podstawowej wiedzy 8-O 8-O 8-O Są google można zwrócić się do przedstawicielstw dyplomatycznych, popatrzeć na stronę MSZ
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 19.08.2014 14:55

Czy rodzice jechali do Cro na zasadzie a jakoś to będzie, a teraz wpadli w panikę..... a jak będzie kontrola to co wtedy?
sarius1990
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sarius1990 » 19.08.2014 14:58

Dajcie spokój - stało się i już nic się nie poradzi. Wiedziałem, że w końcu ktoś nie wytrzyma i zacznie kazanie. Oni już wiedzą, że źle zrobili.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 19.08.2014 15:09

sarius1990 napisał(a):Dajcie spokój - stało się i już nic się nie poradzi. Wiedziałem, że w końcu ktoś nie wytrzyma i zacznie kazanie. Oni już wiedzą, że źle zrobili.

Taaa wiesz wszystko, akurat :mrgreen: Dorosłość zobowiązuje .......... Czy oni wiedzą ? wątpię, to tak jak z pogodą, kiedy ktoś miał pretensje, że na forum go poinformowano, iż w Cro jest zawsze pogoda .......a on biedaczek nie miał ...........

P.S. Dlatego odczekałem :mrgreen:
sarius1990
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sarius1990 » 19.08.2014 15:19

bluesman napisał(a):
sarius1990 napisał(a):Dajcie spokój - stało się i już nic się nie poradzi. Wiedziałem, że w końcu ktoś nie wytrzyma i zacznie kazanie. Oni już wiedzą, że źle zrobili.

Taaa wiesz wszystko, akurat :mrgreen: Dorosłość zobowiązuje .......... Czy oni wiedzą ? wątpię, to tak jak z pogodą, kiedy ktoś miał pretensje, że na forum go poinformowano, iż w Cro jest zawsze pogoda .......a on biedaczek nie miał ...........

P.S. Dlatego odczekałem :mrgreen:

Zorientowali się, że nie mają dokumentów dzieci, powiadomili o tym rodzinę w Polsce, zastanawiają się, co z tym dalej zrobić, szukają rozwiązania - na pewno wiedzą, że źle się do wakacji przygotowali.
Wypowiadasz się na forum, to pisz normalnie. Co to jest za znak: "............."?
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 19.08.2014 15:26

Sytuacja jest trudna. Moim zdaniem rodzice powinni załatwić tymczasowe dokumenty. Jeśli na granicy ich zatrzymają bez dokumentów, będzie to okropna trauma dla dzieci i trzeba tego uniknąć
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 19.08.2014 15:28

sarius1990 napisał(a):Zorientowali się, że nie mają dokumentów dzieci, powiadomili o tym rodzinę w Polsce, zastanawiają się, co z tym dalej zrobić, szukają rozwiązania - na pewno wiedzą, że źle się do wakacji przygotowali.
Wypowiadasz się na forum, to pisz normalnie. Co to jest za znak: "............."?

Aha :) tak zrozumiałeś ja akurat inaczej :)

Twoim zdaniem piszę nienormalnie ? Być może, zasady to jedno, a ludzie są różni ;) Chciałem dodać ekspresji :) Język bywa dynamiczny :) co dzisiaj źle brzmi jutro jest akceptowane.

P.S. jeżeli już grupa znaków :) Proponuje popatrz na swoje wpisy :) masz ich 6, a więc niedużo. Sprawdź czy są bezbłędne :)
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 19.08.2014 15:37

Jadę w piątek, jak coś mogę pomóc.
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 19.08.2014 15:43

Współczuję sytuacji... Choć w głowie mi się nie mieści, jak można coś tak ważnego zaniedbać... :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.08.2014 16:00

A ja mysle, ze to glupi dowcip, to znaczy cala ta historia o braku paszportow :D

Bujda :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.08.2014 16:16

Fanka napisał(a):Sytuacja jest trudna. Moim zdaniem rodzice powinni załatwić tymczasowe dokumenty. Jeśli na granicy ich zatrzymają bez dokumentów, będzie to okropna trauma dla dzieci i trzeba tego uniknąć

Popieram tą opinię. Tylko kontakt ze służbami konsularnymi i oficjalne załatwienie dokumentów. Akty urodzenia itp. mogą pewnie być dosłane z Polski, fotki zrobi się na miejscu.
Żadnych skrótów, typu "cichy przejazd przez granicę", bo mogą to być najgorsze wakacje (Fanka wyżej wspomniała o ew. traumie u dzieciaków).

P.S.
Zastanawiam się też czy to nie ściema, by sprawdzić gotowość forumowiczów do sensownej porady w specyficznej sytuacji (zgodnie z tym, co wcześniej zapodał Lednice :wink: ).
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 19.08.2014 16:25

Nie wiem czy przedmówcy nie mają racji. Zastanawiałem się kto z rozwiązaniem takiego problemu zwraca się do forumowiczów. Zrozumiałbym prośbę o przewiezienie dokumentów jak to już kilkakrotnie miało miejsce w przypadku części samochodowych. A tu taka prośba w stylu - "samochód nie chce jechać - co zrobić".
A kolega Cropag ma w tym przypadku DOŚWIADCZENIE.
A więc... :wink: :papa:
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 19.08.2014 16:32

...więc trza Trolla usunąć :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.08.2014 16:39

romuald22 napisał(a):Nie wiem czy przedmówcy nie mają racji. Zastanawiałem się kto z rozwiązaniem takiego problemu zwraca się do forumowiczów. Zrozumiałbym prośbę o przewiezienie dokumentów jak to już kilkakrotnie miało miejsce w przypadku części samochodowych. A tu taka prośba w stylu - "samochód nie chce jechać - co zrobić".
A kolega Cropag ma w tym przypadku DOŚWIADCZENIE.
A więc... :wink: :papa:

Strzał w "10" :wink: :lol: ...a ludziska chcą pomóc :? ...tyle, że po kilku takich prowokacyjnych tekstach forumowe ludziska odwrócą się od tematu pomocy d......ą :roll:

P.S.
Prośba do admina, chyba czas wywalić temat do śmieci.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 19.08.2014 17:41

Puenta jest chyba taka choć wynikła z prowokacji.
Pewno większość z Was tak robi ale ja tuż przed jakimkolwiek wyjazdem ponownie sprawdzam czy mam na pewno dwie rzeczy. Dokumenty i pieniądze+karta. Jakbym coś innego nie zabrał czy zapomniał to albo jakoś załatwię/kupię albo się obejdę.

Jak pisał Slapol - chyba do zamknięcia bo dla Cropaga prawdopodobnie problem rozwiązany. :wink:

PS:
Przy tym podlinkowanym przeze mnie tekście nieźle się uśmiałem jak i wszyscy u mnie w domu gdy im to przeczytałem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Jak wrócić? Pomocy!! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone