Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak ubrac sie na plaze naturystow.

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 16.03.2005 21:42

zebra napisał(a):Moja teoria na temat naturyzmu jest taka.

Gościu przez cały rok biega w gajerku i pod krawatem. Nadskakuje przełożonym, klientom itd. Jest profesjonalny, zwarty i gotowy. No to jak wyrwie się na te dwa tygodnie na łono natury........to nareszcie może z czystą satysfakcja wypiąć na wszystkich swoją gołą d.....

I ja to rozumiem.
Tylko że nie chcę jej oglądać :-)

To oni tak tą gołą dupę wypinali na Ciebie? I pod wodą też?
Niesamowite.
A Ty wtedy rurka i okulary ..... i też wypiełaś się na nich .I wtedy pouciekali z wody.
Zaczynam rozumieć.
zebra
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zebra » 16.03.2005 21:51

Wiesz co Prot? Ktoś już na tym forum Cię nie lubi i już wiem dlaczego.

Znudził mnie już ten temat. Spadam.
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 16.03.2005 21:53

zebra napisał(a):Wiesz co Prot? Ktoś już na tym forum Cię nie lubi i już wiem dlaczego.

Oj zebra wyluzuj.Tak to sama przedstawiłaś .Poczytaj siebie i uśmiechnij się.
zebra
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zebra » 16.03.2005 22:03

Ok. Chyba jestem za bardzo spięta. To od tego biegania w gajerku.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 16.03.2005 22:09

jacol8 napisał(a):
zebra napisał(a):Już nie raz udało mi się wypłaszać takich osobników z wody kiedy wskakiwałam z maską i rurką ponurkować. W końcu woda w adriatyku idealnie przeźroczysta:-)

Ha ha ha.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Coraz dowcipniejsi sa na FORUM z tym wypłaszaniem to Ci sie udało. :lol: :lol: :lol:
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 17.03.2005 09:06

Chorwacja zaczęła promować naturyzm ponad 40 lat temu, tworząc centra FKK, plaże FKK itp. udogodnienia dla tego stylu życia. Nie da się zaprzeczyć, że stała się przez to swoistym europejskim centrum naturyzmu.Niektóre plaże, mimo, że nie oznaczone FKK, od lat zwyczajowo użytkowane są głównie przez naturystów - vide np. Zivogoste czy Ciovo - i jako naturystyczne opisane są w przewodnikach i w necie. Od paru lat kraj ten stał się bardzo popularny turystycznie również dla turystów tekstylnych, którzy ciągle zaskakuje widok golasów na plaży, mimo, że każdy przewodnik o tym trąbi.
W związku z tym turystycznym boomem, może coś sie zmieni w samym nastawieniu Chorwacji do naturystów, ale wątpię, bo np. wciąż najdroższe i najbardziej ekskluzywne kampy w Cro to FKK. I bardzo dobrze.

Ale wróćmy do zdecydowanie ciekawszego tematu - w co się ubrać?
Mi sie bardzo pomysł z muszelkami spodobał, już zaczynam białe zbierać :lol:
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 17.03.2005 09:46

,,Rano budzę się pierwszy. Budzę, to chyba za dużo powiedziane. Prawie wogle nie spałem. Po prostu wstaję. W dalszym ciągu wieje ostro. Wanty gwiżdżą niemiłosiernie. Już wczoraj postanowiliśmy spędzić dzisiejszy dzień w Baśce. Zamierzamy trochę poplażować. To miejsce jest do tego idealne. Na bujającej fali robimy śniadanie. Widzę, że Basia robi się lekko blada. Jeśli nie wyjdzie na pokład będzie niewesoło. Uderzenie wiatru i kontakt wzrokowy ze światem na zewnątrz odświeża ją. Po śniadaniu wszyscy idziemy na plażę. Nie na zwykłą. Idziemy na plażę naturystów. Jest oddalona ok. 1 -2 km od portu. Idziemy wąską ścieżka wzdłuż morza. Wspaniałe widoki na miasto zostające za naszymi plecami. Wreszcie jesteśmy nad plażą. Mówię "nad", ponieważ ścieżką doprowadza nas na wysokie skały, z których rozciąga się widok na małą zatoczkę - plażę naturystów. Nad plaża w zaroślach na dość dużej przestrzeni rozbite są namioty i poustawiane przyczepy kempingowe. Mimo dużej fali, a może właśnie dlatego widać wielu kapiących się golasów. Schodzimy w dół. Na miejscu okazuje się, że nie wszyscy chodzą tu zupełnie nago. Niektórzy są ubrani i nie stanowi to żadnego problemu. Jest dobrze, oddycham z ulgą. Nie bardzo wiem jak się zachować. Jarek bez pardonu zdejmuje ubranie. Kieruje się do wody. Dziewczyny zostają w majtkach. Co robić? Gdybym był sam, nie zastanawiałbym się. 35 lat życia w świecie, w którym wszelkie kanony mówiły źle o nagości. Pokazywanie się na polskiej plaży w toplesie wzbudzało sensację przez wiele lat. A, pierniczę. Rozbieram się. Raz się żyje. Cześć ludzie! Słyszę za sobą znajomy głos. Oglądam się. To nasi Polacy z Austrii, z którymi spędziliśmy wczorajszy wieczór na jachcie. Oboje nadzy podchodzą do nas. O, kurcze gdzie się schować?! Stoimy naprzeciw siebie. Trwa konwersacja. Zabardzo się nie klei. To pewnie ta nagość wyzwala jakieś bariery. Wszyscy idziemy do wody. Nie jest tak ciepła jak zwykle. Wiatr wymieszał wodę. Przypomina mi się stary kawał, jak to baba pyta kierowcę autobusu czy w Zimnej Wodzie staje. Teraz mi nie do śmiechu. Na około same golasy. Niektóre panienki niczego sobie. Jakoś mnie nie bierze. Za dużo tego. Po paru godzinach pływania, opalania i spijania piwa i kawy w plażowej kafejce wracamy na jacht. Umawiamy się na wieczór w naszej Baśkowej knajpce. Austriacy - Polacy zapraszają na piwo.

Po toalecie, kąpieli w słodkiej wodzie na kempingu, idziemy do knajpy. Zajmujemy ulubiony stolik. Ach, jak smakuje piwo. Opowiadamy kawały. Wymieniamy adresy i telefony. Śmiech i polsko języczny gwar. Chorwacka noc. "
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 17.03.2005 12:20

Szczerze mówiąc to nie wiem z czym wy macie problem. W końcu naturyści nie śmierdzą, zawsze można wzrok odwrócić.

Po ubiegłorocznym urlopie w Hiszpani i południowej Francji powiem wam że w Hr to i tak jest bardzo ładnie zorganizowane. Zazwyczaj wiadomo która plaża jest FKK a która nie. A w dzikich plażach czy na skałkach - jak kto chce. W takiej francji to praktycznie poza ośrodkami wypoczynkowymi granic nie ma. Wszędzie jest straszna mieszanka. Golasy łowiące ryby też się zdarzają. Ja w zasadzie oswojony i od czasu do czasu naturysta też miałem chwilę zwątpienia.

Ale Francja to jeszcze nic. W Hiszpani to jest koszmar. Najgorzej na Costa Brawa. Na plazy - praktycznie każdej poza miejskimi jest dokładna mieszanka a do tego straszne skupienia gejów. I to dość agresywnych. Kilka razy mimo żem nie do końca młody ani piękny byłem normalnie podrywany co jako zdeklarowany heteryk odbierałem obrzydliwie. Ale co się naogladałem to moje (obciązenie dla psychiki) A na dzikich, małych plażach wieczorem spokojnie można się natknąć na pary uprawiające regularny sex którym się wydaje że jak za kamieni wystają im tylko nogi to odgłosy stłumia fale....

Więc chwalcie sobie Hr. Jest za co
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 17.03.2005 16:20

He he he.... Nie pozostaje mi nic innego jak cieszyć się , że jak byłem na Costa Brava ( tez mnie spotkało to szczęście - piękny kawałek świata) to nikt mnie nie podrywał.... Widocznie nie jestem ładny :-(
A najbardziej obrzydliwa rzeczą jaka mnie spotkała na plaży to widok 70 letnich pań rodem z Niemiec , które bez cienia wstydu paradowały nago po plaży. Już to kiedys pisałem , ale pewnego razu kolega mówi do mnie : patrz , Jacek , ona idzie goła...A ja odpowiedziałem : Gdzie tam goła , przeciez ma płaszcz kąpielowy.... Ale jak się zbliżyła to się okazało , że niestety kolega miał rację.... Ona po prostu była nago , ale z daleka wyglądała ubrana..... Nadmiar skóry :-)

Smacznego obiadku !
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 17.03.2005 19:11

Kiedy czytam teksty zebry gdzie goli mężczyzni wyglądają obrzydliwie,jacola 8 gdzie gołe stare kobiety wyglądają obrzydliwie
to myślę ,że na plaże wogóle powinni wychodzić ludzie tylko młodzi dobrze zbudowani i najlepiej żeby były to kobiety.
Przypomina mi sie zdarzenie z Chorwacji ,gdzie po plaży spacerowała w topless kobieta w średnim wieku.W topless..... tu bym skłamał.Miała tylko jedną pierś.Po drugiej była tylko blizna. Miała w oczach taką wesołość i jakąś taką dumę.Dumę ,że tyle wycierpiała ,ale żyje.
Czy ta jej blizna była obrzydliwa?To miejsce po jej ładnej piersi.....
Czy ciało ludzkie może byc obrzyliwe?Czy za parędziesiąt lat jacol8 spojrzy na swoją żonę z obrzydliwością?Czy zebra patrzy na swojego rozebranego chłopaka z obrzydliwością?
Estetyka ciała .Estetyka życia.Estetyka myśli.
A jesli chodzi Kir o twoje spotkanie na plaży z agresywnymi gejami to myślę ,że po prostu byłeś na wydzielonej plaży dla agresywnych geji i dlatego takie wrażenia.NIe ma mozliwości by na plaży w Hiszpanii ,ktoś Cię zaczepił w agresywny sposób,a tym bardziej nie ma mozliwości by to był gej.A może zabrałeś jakiemuś dziecku na plaży piłeczkę i tatusiowie chcieli ci ją odebrać po prostu i stąd ta agresja męska.
Pytanie w co się ubrać na plaże naturystów nadal aktualne.
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 17.03.2005 19:30

No dobra Prot , chyba pierwszy raz przyznaję Ci rację , ale faktem jest , że słowo "obrzydliwe" było niewłaściwe w kontekście tego co napisałem. Może "nieestetyczne" byłoby bardziej trafnym określeniem.
I chyba nie będziemy sie spierać które ciało jest bardziej estetyczne : 20 letniej dziewczyny czy 80 letniej kobiety. Oczywiście to rzecz gustu , a o gustach nie dyskutuje się. Ja po prostu wolę patrzeć na młodą dziewczynę. Jak ktoś ma inne upodobania to jego sprawa i nie potępiam go.
Co zaś się tyczy mężczyzn , to wiele kobiet określi widok męskich klejnotów wystawionych na widok publiczny jako obrzydliwy. Nie wiem , czy będą miały racje czy nie , faktem natomiast jest , iż to my faceci jesteśmy wzrokowcami i "lubimy" sobie popatrzeć - przynajmniej większość z nas. Kobiety mają zupełnie inne mechanizmy....zresztą nie będę pisał o rzeczach , które wszyscy doskonale znaja.
Reasumując : to czy coś jest obrzydliwe , estetyczne , brzydkie czy ładne to sprawa indywidualna patrzącego. Nie ważne na co sie patrzy , ważne co sie widzi. I tyle.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 17.03.2005 20:02

Prot napisał(a):A jesli chodzi Kir o twoje spotkanie na plaży z agresywnymi gejami to myślę ,że po prostu byłeś na wydzielonej plaży dla agresywnych geji i dlatego takie wrażenia.

Plaża nie była wydzielona. W zasadzie była przy kempie na którym spałem. I rodziny z dziećmi też tam były bo tez na kempie nocowały.
Na szczęście plaża była duża i ze skałkami
Natomiast na plażach w mieście samym były gdzieniegdzie golasy ale
mało.

Prot napisał(a):NIe ma mozliwości by na plaży w Hiszpanii ,ktoś Cię zaczepił w agresywny sposób,a tym bardziej nie ma mozliwości by to był gej.

Agresywny w tym znaczeniu że aktywny. W końcu nikt mnie nie bił. Wiesz te spojrzenia, uśmieszki. Najgorszy był gość pokazujący mi otwartą w "o" gębę z latającym językiem. Miałem ochotę wstać i go palnąć ;-)

Prot napisał(a):A może zabrałeś jakiemuś dziecku na plaży piłeczkę i tatusiowie chcieli ci ją odebrać po prostu i stąd ta agresja męska.

Jak możesz w ogóle mnie podejrzewać o takie rzeczy. :evil:
jacek gryczewski
Cromaniak
Re: temat postu

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 18.03.2005 09:15

petris napisał(a):Bawi mnie ta rozmowa.poniewaz bylam na camp FKK Polari w Rovini-nie cezarku 000 bez zlosliwosci :evil: -jako tekstylna-i nie z przyjemnosci tylko z koniecznosci, poniewaz nie bylo miejsca dla przyczepy nad samym morzem wsrod tekstylnych,ale do tematu

na dzien moze dla kobietparasolka?

mezczyzną nie proponuje nic ,sami wiedza w co sie ubrac aby nie byc zalosnymi...../ :evil: pisze o brzuszku piwnym/- :roll:
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

oj oj ze znajomosci anatomi jest sie na bakier co ???? to nie brzuch piwny lecz mięsień oddolny kuflowy ,roziwjający sie u osobników wytrwale trenujacych podnoszenie ciężarów :)
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 18.03.2005 09:17

Kir napisał(a):Wiesz te spojrzenia, uśmieszki. Najgorszy był gość pokazujący mi otwartą w "o" gębę z latającym językiem. Miałem ochotę wstać i go palnąć ;-)

Znajdź w tym jasna stronę - jesteś atrakcyjny dla obu płci :wink: A tak serio - to rzeczywiście nie zazdroszczę, ale trudno, na plażach naturystycznych zawsze istnieje to niebezpieczeństwo, że zamiast na naturystę trafisz na ekshibicjonistę :? .

Co do estetyki ciał, szczególnie tych w pewnym wieku - dla mnie plaża naturystyczna była olśnieniem jak piękne może być ludzkie ciało, mimo upływu lat! I zdecydowanie wolę patrzeć na pięknie opalone stare Niemki ( czy Niemców :wink: ) niż na ludzi ktorzy próbują wcisnąć nieudolnie nadmiar fałdek w przyciasne kostiumy kąpielowe, czy tak jak na naszych rodzimych plażach, w przenoszona bieliznę. To oczywiście moje subiektywne odczucie, ale jeśli kogoś nagość brzydzi, po prostu niech na FKK nie przychodzi, nie mam obowiązku. A już z pewnością nie ma obowiązku taksowania każdego ciała natrętnym wzrokiem - plaża na prawdę nie jest miejscem służącym darmowemu oglądaniu nagich tyłków i zaspokajaniu seksulanych upodobań "wzrokowców".

A do tematu - okwiecona gałązka (mam nadzieję, że się nie powtarzam?), teraz wilekanocna palemka też byłaby na czasie :lol:
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 18.03.2005 23:24

Juli ubrana w gałązkę .No nieżle. :wink:
A my co drzewo mamy ścinać?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja

Jak ubrac sie na plaze naturystow. - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone