Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak ubrac sie na plaze naturystow.

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
petris
Cromaniak
temet postu

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 12.03.2005 10:58

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 13.03.2005 20:15

W koraliki.
Koraliki na szyję .Koraliki na przeguby stóp i rąk.Koraliki w pasie zwisające tak by zakryć interesik.Wchodzimy na taką plażę z naręczem bananów.I wołamy ;
my wam banana,my wam banana,my wam banana.
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 14.03.2005 22:33

W przeżroczysty płaszcz przeciwdeszczowy.Niby wszystko widać ,ale czujemy na sobie ubranie i to jest ważne.
A zawsze możemy sie rozpiąć jakby co.
zebra
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zebra » 14.03.2005 23:22

Precz z naturyzmem!!!

Przyjechałam na Hvar - rewelacja. Od razu robie rekonesans- szukam jakiejś oddalonej od głównych plaż zatoczki. Znajduję- ok 1km od kwarery- daleko, ale co tam, warto taszczyć dziecko, ponton, ręczniki, parasol itd. W końcu wakacje raz w roku a plaża bajka. Z samego rana zbieram ekipę- ciut świt prawie, zeby zająć dobre miejce. Docieram ledwo żywa. Zostawiam dziadka z moim potomkiem w stategicznym punkcie i wracam po 15 min (czegoś zapomniałam). Co zastaję? W moim stategicznym punkcie leży rozwalony golas, obok jeszcze niezdecydowana pani w bluzce ale z goła pupą. Ja nie mam zamiaru się rozbierać do rosołu, mokry strój mi nie preszkadza w relaksie. Pozostaje mi zatłoczona plaża dla niewtajemniczonych.
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 15.03.2005 07:31

zebra napisał(a): Ja nie mam zamiaru się rozbierać do rosołu, mokry strój mi nie preszkadza w relaksie. Pozostaje mi zatłoczona plaża dla niewtajemniczonych.

Ależ dlaczego? Naturyści są tolerancyjni, możesz się obok opalać w stroju, tym ludziom z pewnością wcale to by nie przeszkadzało.
Nawet nie zerkali by na Ciebie z obrzydzeniem, no serio.
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 15.03.2005 09:42

zebra napisał(a):Precz z naturyzmem!!!

Przyjechałam na Hvar - rewelacja. Od razu robie rekonesans- szukam jakiejś oddalonej od głównych plaż zatoczki. Znajduję- ok 1km od kwarery- daleko, ale co tam, warto taszczyć dziecko, ponton, ręczniki, parasol itd. W końcu wakacje raz w roku a plaża bajka. Z samego rana zbieram ekipę- ciut świt prawie, zeby zająć dobre miejce. Docieram ledwo żywa. Zostawiam dziadka z moim potomkiem w stategicznym punkcie i wracam po 15 min (czegoś zapomniałam). Co zastaję? W moim stategicznym punkcie leży rozwalony golas, obok jeszcze niezdecydowana pani w bluzce ale z goła pupą. Ja nie mam zamiaru się rozbierać do rosołu, mokry strój mi nie preszkadza w relaksie. Pozostaje mi zatłoczona plaża dla niewtajemniczonych.

Ocho.Wiedzę ,że to cała strategia jak uniknąć naturysty.
Najpierw rekonesans,,wstawanie o świcie,bieg z pontonem 1 km do strategicznego punktu,skrajne wyczerpanie i...
A tu dupa blada ......jakaś już leży na plaży,ale w bluzce i obok golas już cały golusieńki.
I niestety skończyło się na zatłoczonej plaży wsród tekstylnych.
Tak kończą tekstylni.Wsród tekstylnych.I potem muszą się w tłoku o siebie się ocierać.A taki naturysta rozwalony ma dla siebie całą plażę wielkości boiska piłkarskiego.
Czyli dobrze jest być naturystą.
Naturysta postrachem tekstylnych.
Tylko własnie jak się ubrac by zrobić jak największe wrażenie wśród naturystów ,a jednocześnie być gołym strachem na tekstylnych?
petris
Cromaniak
temat postu

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 15.03.2005 13:05

Jak widac na zdjeciu w albumie tekstylni z naturystami w idealnej zgodzie. :lol: :cry: :cry:
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 15.03.2005 14:09

10 przykazań naturysty

1. Naturystą jest się zawsze i wszędzie, gdyż jest to filozofia, sposób życia i działania, a nie tylko opalanie się na golasa.

2. Naturysta -jak mędrzec - może mówić: „Wszystko, co ludzkie, nie jest mi obce". Pamiętał jednak. by to „wszystko" nie sprawiało innym przykrości, nie raziło ich przekonań i uczuć oraz nie było przeciw naturze.

3. Naturyści są dla siebie przyjaciółmi i dlatego mówią sobie po imieniu i wzajemnie pomagają.

4. Naturysto, pamiętaj. że jesteś cząstką natury. Poznawaj więc naturę i chroń ja dla siebie i następnych pokoleń. Nie zakłócaj jej głosów. Radio zostaw w domu. Noś z sobą uśmiech, przyjaźń i miłość do całego świata. Miłość do innych i do natury to podstawa twojego działania.

5. Naturysto! Wszystko, co wynika z natury traktuj naturalnie- bądź szczery w mowie i w czynach.

6. Naturysto, dbaj o swoje zdrowie fizyczne i psychiczna, o higienę i schludny wygląd. Ograniczaj używanie alkoholu i papierosów. a najlepiej nie pij i nie pal. Bacz, byś nie zabijał w sobie człowieczeństwa. Pamiętaj że jesz aby żyć, a nie żyjesz aby jeść.

7. Chociaż urodziłeś się nagi. nie od razu byłeś naturystą. Nie przeszkadzaj innym poznawać nasze zwyczaje, ułatw im to-może też zostaną naturystami.

8. Naturyści kapią się i opalają nago dla zaznaczenia, że nic, co pochodzi od natury, nie wymaga ukrywania Czynią to jednak we własnym gronie l nie narzucają się innym.

9. Naturysto! Bądź tolerancyjny. Propaguj nasze idee. lecz czyń to dobrym słowem i przykładem, nie bądź natrętny. Twoje czyny niech będą zachętą dla innych.

10. Szukaj radości nie w braniu, lecz w dawaniu.
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 16.03.2005 15:11

Plaże naturystyczne w cro.

Paśman - FKK Sovinje
Rovnij- FKK Polari
Poreć - FKK Ulika
Istria - Valalta
Baska
Cres
Wyspa Pag
Hvar
Istria - Monsena
Istria - Koversada
Rab
Crikvenica - Ośrodek Turystyczny "Kacjak"
zebra
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zebra » 16.03.2005 20:08

[quote="juli"][quote="zebra"] Ja nie mam zamiaru się rozbierać do rosołu, mokry strój mi nie preszkadza w relaksie. Pozostaje mi zatłoczona plaża dla niewtajemniczonych.[/quote]

Ależ dlaczego? Naturyści są tolerancyjni, możesz się obok opalać w stroju, tym ludziom z pewnością wcale to by nie przeszkadzało.
Nawet nie zerkali by na Ciebie z obrzydzeniem, no serio.[/quote]

Może Ci z którymi się zetknęłam nie byli rasowymi naturystami bo wydawali się zaskoczeni moją obecnością. Próbowałam tam nawet chwilę wytrwać, ale w końcu spasowałam. Ile można na to patrzeć. Rozebrane kobiety wyglądają ładnie ale faceci żałośnie. Byłam zła. Jakim prawem zagarnęli tę plaże dla siebie? :evil: Niech sobie siedzą w wydzielonych ośrodkach.
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 16.03.2005 21:00

zebra napisał(a):
juli napisał(a):
zebra napisał(a): Ja nie mam zamiaru się rozbierać do rosołu, mokry strój mi nie preszkadza w relaksie. Pozostaje mi zatłoczona plaża dla niewtajemniczonych.

Nawet nie zerkali by na Ciebie z obrzydzeniem, no serio.

Może Ci z którymi się zetknęłam nie byli rasowymi naturystami bo wydawali się zaskoczeni moją obecnością. Próbowałam tam nawet chwilę wytrwać, ale w końcu spasowałam. Ile można na to patrzeć. Rozebrane kobiety wyglądają ładnie ale faceci żałośnie. Byłam zła. Jakim prawem zagarnęli tę plaże dla siebie? :evil: Niech sobie siedzą w wydzielonych ośrodkach.

Co to znaczy?- cytat z Ciebie;,, kobiety wyglądają ładnie ale faceci żałosnie'' ,,,niech sobie siedzą w wydzielonych ośrodkach''.
zebra
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zebra » 16.03.2005 21:18

Naturyści niech siedzą w wydzielonych ośrodkach. Nie mężczyźni. Nie mam nic przeciwko nim o ile nie ograniczają mojej przestrzeni. Oczywiście mogłabym pozostaś na ich plaży, ale nie po to pojechałam na wakacje żeby coś komuś udowadniać i męczyć się przy tym. Tekstylny żle się czuje wsród golasów i już.

A co do obcowania z naturą i pełnego relaksu bez cisnących kąpiekówek... Już nie raz udało mi się wypłaszać takich osobników z wody kiedy wskakiwałam z maską i rurką ponurkować. W końcu woda w Adriatyku idealnie przeźroczysta:-) Chyba jednak nie do końca są oswojeni ze swoją nagością.
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 16.03.2005 21:20

zebra napisał(a):Już nie raz udało mi się wypłaszać takich osobników z wody kiedy wskakiwałam z maską i rurką ponurkować. W końcu woda w adriatyku idealnie przeźroczysta:-)

Ha ha ha.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zebra
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zebra » 16.03.2005 21:30

Moja teoria na temat naturyzmu jest taka.

Gościu przez cały rok biega w gajerku i pod krawatem. Nadskakuje przełożonym, klientom itd. Jest profesjonalny, zwarty i gotowy. No to jak wyrwie się na te dwa tygodnie na łono natury........to nareszcie może z czystą satysfakcja wypiąć na wszystkich swoją gołą d.....

I ja to rozumiem.
Tylko że nie chcę jej oglądać :-)
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 16.03.2005 21:37

zebra napisał(a):Naturyści niech siedzą w wydzielonych ośrodkach. Nie mężczyźni. Nie mam nic przeciwko nim o ile nie ograniczają mojej przestrzeni. Oczywiście mogłabym pozostaś na ich plaży, ale nie po to pojechałam na wakacje żeby coś komuś udowadniać i męczyć się przy tym. Tekstylny żle się czuje wsród golasów i już.

A co do obcowania z naturą i pełnego relaksu bez cisnących kąpiekówek... Już nie raz udało mi się wypłaszać takich osobników z wody kiedy wskakiwałam z maską i rurką ponurkować. W końcu woda w Adriatyku idealnie przeźroczysta:-) Chyba jednak nie do końca są oswojeni ze swoją nagością.

Rozumiem ,że kiedy wskakiwałaś ubrana tylko w maskę i rurkę do idealnie przeżroczystego Adriatyku wszyscy ci żałośni osobnicy uciekali z wody.
Ale co zobaczyli ,że się tak Ciebie przestraszyli? :oczko_usmiech:
Coż ich mogło tak wypłoszyć? 8)
Chyba nie TY? :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja

Jak ubrac sie na plaze naturystow. - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone