Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak to jest z Ubezpieczeniem

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Radosc
Globtroter
Jak to jest z Ubezpieczeniem

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radosc » 23.06.2005 07:51

Nie mam pojęcia jakie są koszty leczenia szpitalnego (nie daj Boże wypadek).
1) Czy ubezpieczenie na kwotę ok. 50.000 tys. euro na osobę wystarcza czy raczej na 100.000 euro.
2) Jak to jest w praktyce. W Warunkach ogólnych ubezpieczenia PZU "vojager" wyczytałem, że jeżeli chcę skorzystać z ubezpieczenia (leczenie szpitalne), to najpierw muszę zadzwonić na numer alarmowy, zapytać się o zgodę, a następnie przesłać im (nie wiem jak, faksem?) kosztorys i jakieś dokumenty.
3) Czy jeżeli ubezpieczam się np. w PZU, to czy warto bawić się w jakieś druki z NFZ-tu?
DJ Bobo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DJ Bobo » 23.06.2005 11:18

Średni koszt pobytu w szpitalu w Chorwacji to 150 euro dzień
( oczywiście w skrajności na ojomie to koszt kilku tysięcy euro na dzień).
Myślę ,że kwota standartowego ubezpieczenia a są to kwoty 10.000 lub 20.000 euro są wystarczające( druk E-111 na Chorwacji nie jest honorowany).
Natomiast mam pytanie jak zrobisz sobie kosztorys swojego pobytu w szpitalu lub swojej choroby ? To chyba jakis makabryczny żart.
Na podstawie polisy się leczysz ,a rachunki przychodzą do Polski.Zanosisz je do ubezpieczyciela ,który je pokrywa.(sprawdzi najpierw czy nie była to choroba przewlekła na która leczyłaś się w Polsce,bo jeśli była to masz kłopoty,bo od choroby przewlekłej trzeba się ubepieczyć ponadstandartowo).

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone