Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jak to jest z tymi namiotami????

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kraqsek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kraqsek » 06.06.2005 06:18

witam.
wybieram się w tym roku do chorwacji pod namiot. mam pytanko. jak jest liczony pobyt pod namiotem?? od osoby czy od namiotu?? mam dosyć duży "namiocik" (ośmio osobowy) :) wiec za "dom" nie chce płacić hehehe. może ktoś zna cennik (przyblizony) i podzieli sie cennymi uwagami. aaa jeszcze jedno. odwiedzajac stronke poswięcona kampingom w cro natknąłem się na dziwna rzecz. chodzi o prąd na polu namiotowym. liczą osobno?? można wykupić bez tego udogodnienia czy trzeba "all inklusiv" :)
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 06.06.2005 06:29

kraqsek napisał(a):witam.
wybieram się w tym roku do chorwacji pod namiot. mam pytanko. jak jest liczony pobyt pod namiotem?? od osoby czy od namiotu?? mam dosyć duży "namiocik" (ośmio osobowy) :) wiec za "dom" nie chce płacić hehehe. może ktoś zna cennik (przyblizony) i podzieli sie cennymi uwagami. aaa jeszcze jedno. odwiedzajac stronke poswięcona kampingom w cro natknąłem się na dziwna rzecz. chodzi o prąd na polu namiotowym. liczą osobno?? można wykupić bez tego udogodnienia czy trzeba "all inklusiv" :)

Cenniki na kempingach wyglądają najczęściej w ten sposób, że pobierana jest opłata za : osoby+namiot(czasami jest podzielone duży/mały)+auto+przyłącze do prądu+lodówka+taksa klimatyczna+opłata meldunkowa. Na niektórych jest opłata za tzw. parcelę, w jej skład wchodzi:namiot, auto, przyłącze do prądu, dodatkowo płaci się za osoby, taksę klim. i meldunek.
Pzdr.
kraqsek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kraqsek » 06.06.2005 06:40

Dzieki heheeh ale odnosze wrażenie że to wiecej wyjdzie niż kwatera.. wybieram sie pod namiot tylko dlatego że nie mam zamiaru siedzieć w jednym miejscu dłużej niż 3 dni a kwatery na 3 dni mi nie dadzą (jade w pod koniec lipca wiec to środek sezonu) zostaje tylko namiot...
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 06.06.2005 06:44

Bez przesady. Jeszcze nie widziałem cennika kempingu w HR, na którym pobyt jest droższy niż pokoje/apartamenty o podobnej (nad samym morzem) lokalizacji.
Pzdr
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 06.06.2005 07:51

Pobyt na kempingu nie jest droższy niż kwatera.
Choć bywaja drogie kempingi, to w kwocie 15 Euro za dwie osoby, samochód i namiot zmieścisz się bez problemów.
Na wiekszych kempingach jest zazwyczaj drożej.
kraqsek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kraqsek » 06.06.2005 11:36

hmmm 15 euro powiadasz??? a ile w tym sezonie płaci się (średnio) za kwatere? i czy jest mozliwość wykupienia pobytu na 3 dni???
Uta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Uta » 06.06.2005 11:40

popieram pytanie!
śledze ceny noclegów na campingach i naprawdę wydają sie być w bardzo zbliżonej cenie do kwater prywatnych. Ja własnie zaopatrzyłam sie w namiot mając nadzieje na spore oszczedności, ale jakoś ich nie przewiduję.
Pomijam wyższość campingów nad kwaterami, wiadomo- co kto woli, ale cenowo- niewielka różnica.
Czy się mylę????
a jeśli sie mylę, to poproszę o namiary tych fajnych i tanich campingów w Dalmacji i na Istrii!!
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 06.06.2005 11:50

Uta napisał(a):popieram pytanie!
śledze ceny noclegów na campingach i naprawdę wydają sie być w bardzo zbliżonej cenie do kwater prywatnych. Ja własnie zaopatrzyłam sie w namiot mając nadzieje na spore oszczedności, ale jakoś ich nie przewiduję.
Pomijam wyższość campingów nad kwaterami, wiadomo- co kto woli, ale cenowo- niewielka różnica.
Czy się mylę????
a jeśli sie mylę, to poproszę o namiary tych fajnych i tanich campingów w Dalmacji i na Istrii!!

Sporo tanich i fajnych tzw. przydomowych kempingów jest na wybrzeżu między Sukosanem a Biogradem. Mimo bliskości magistrali jest cisza i spokój tzw. zadupie. Np. w Sv. Petar n/m, gdzie byłem w '04, wszystkie nad samym brzegiem morza, a cena - za 2 os.,namiot, auto, prąd,lodówka gratis, taksa klim. oraz meldunek- w ubr. oscylowała między 10 a 15 euro. Ostateczna cena zależy też od długości pobytu, są zniżki za pobyt pow. 2 tygodni.
Pzdr
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 06.06.2005 11:54

Witaj kraqusek! Na Twoim miejscu zastanowił bym się czy będzie Ci się chciało co kilka dni składać i rozkładać tak duży namiot, wraz ze sprzętem i upychać to w samochód przy 30-to kilku stopniowym upale. Z doświadczenia wiem że może być to problem. 8) POZDRO!
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 06.06.2005 11:56

krystek napisał(a):
Uta napisał(a):popieram pytanie!
Czy się mylę????

Sporo tanich i fajnych tzw. przydomowych kempingów jest na wybrzeżu między Sukosanem a Biogradem. Mimo bliskości magistrali jest cisza i spokój tzw. zadupie. Np. w Sv. Petar n/m, gdzie byłem w '04, wszystkie nad samym brzegiem morza, a cena - za 2 os.,namiot, auto, prąd,lodówka gratis, taksa klim. oraz meldunek- w ubr. oscylowała między 10 a 15 euro. Ostateczna cena zależy też od długości pobytu, są zniżki za pobyt pow. 2 tygodni.
Pzdr

Potwierdzam, w ubiegłym roku w Sukosanie płaciłem za dzien pobytu 8,90 euro (2 osoby dorosłe, dzieciak gratis, auto, namiot, prąd). Byłem na przełomie czerwca i lipca.
kraqsek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kraqsek » 06.06.2005 15:06

Witam darrou.
chetnie bym pojechał bez namiotu ale czy dadzą mi nocleg w kwaterze na 3 dni? a poza tym mam namiot który się składa (rozkłada) w 10 min. Po złożeniu ma wymiary 25x15x60 i waży ok 15 kg :) a po rozłozeniu...uuuuu to juz willa.
Dla mnie to żaden problem go zwinąć i ruszyć dalej. Jade 25 lipca (środek sezonu) i cieżko dostać tą kwatere na 3 dni. Więc sam widzisz mam uno piccolo problemo hehehe
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 06.06.2005 18:29

..... myślę, że jak trafisz na fajne miejsce i upał , to namiot nie będzie się składał tak szybko a Ty nie będziesz już tak chętny do składania :oczko_usmiech:

W zeszłym roku za kemping ( dwie osoby, autko i namiot) zapłaciłam za noc 12E - kemp Lili Jagodna ( boskie miejsce :hearts: )
Moi rodzice w apartamencie u włascicielki w sierpniu za osobę płacili 10E za noc ... tak więc ...na kempingu mogli by być drugie tyle :lol:
waldemort
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemort » 07.06.2005 13:26

A ja jestem ciekaw czy na wszystkich campach jest opłata tzw. meldunkowa. A jeśli jest to ile to jest kasy(średnio).
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 07.06.2005 13:54

waldemort napisał(a):A ja jestem ciekaw czy na wszystkich campach jest opłata tzw. meldunkowa. A jeśli jest to ile to jest kasy(średnio).

Opłata meldunkowa występuje przy wszystkich formach zakwaterowania, od kampów po hotele. Wliczana jest przy zameldowaniu, jednokrotnie, ok. 1,5 euro za osobę.
Pzdr.
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 07.06.2005 14:13

Witajcie !

Mnie w tym roku przyjdzie zapłacić 19 euro/doba na kampie na Istrii (oliva w Rabacu) (2 osoby, namiot, auto, opłata meldunkowa, opłata klimatyczna ). Uważam, że to ani za dużo, ani za mało. Tak w sam raz. Około 85 zeta wychodzi. Mnie to pasuje i nie szukam niczego lapszego.

O kwaterach w tym rejonie nie myślę bo splajtowałbym po paru dniach. Dla dwóch osób ciężko coś było znaleźć poniżej 35 euro za dobę, przynajmniej w zeszłym sezonie tak było.

Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone