Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jak to jest z tymi namiotami????

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 07.06.2005 20:34

kraqsek napisał(a):Witam darrou.
chetnie bym pojechał bez namiotu ale czy dadzą mi nocleg w kwaterze na 3 dni? a poza tym mam namiot który się składa (rozkłada) w 10 min. Po złożeniu ma wymiary 25x15x60 i waży ok 15 kg :) a po rozłozeniu...uuuuu to juz willa.
Dla mnie to żaden problem go zwinąć i ruszyć dalej. Jade 25 lipca (środek sezonu) i cieżko dostać tą kwatere na 3 dni. Więc sam widzisz mam uno piccolo problemo hehehe
Kilka lat temu też szukałem kwater i łatwiej było mi znależć na 4-5 dni niż na 2 tyg.Chodzi o to, że oni też kombinują przed własnym fiskusem i lepiej im jest zataić pobyt kilku dniowy niż dłuższy. Inną sprawą jest czy kwatery które znajdziesz będą Ci odpowiadały. Ja widziałem od super urządzonych, przez niemiło pachnące, po garaże przerobione na pokoje. A wszystkie za tą samą cenę. Dlatego myślę, że powinieneś szukać, ale na wszelki wypadek wziąć ze sobą namiot. HEJ ! 8)
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 07.06.2005 21:06

Kilka lat temu też szukałem kwater i łatwiej było mi znależć na 4-5 dni niż na 2 tyg.Chodzi o to, że oni też kombinują przed własnym fiskusem i lepiej im jest zataić pobyt kilku dniowy niż dłuższy. Inną sprawą jest czy kwatery które znajdziesz będą Ci odpowiadały. Ja widziałem od super urządzonych, przez niemiło pachnące, po garaże przerobione na pokoje. A wszystkie za tą samą cenę. Dlatego myślę, że powinieneś szukać, ale na wszelki wypadek wziąć ze sobą namiot. HEJ !
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 07.06.2005 21:10

Sorry !
Mój komp coś wariuje dlatego poszło dwa razy :roll:
Przemo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemo » 08.06.2005 14:10

Ja w zeszłym roku w Sv.Petar n/m płaciłem 100 zł/dzień(po przeliczeniu z Visa + prowizja) 2+ 3(b.duże) + 2 namioty + prąd + samochód, zamrażarka gratis. Jednoczesnie własciciel kampu miał do wynajęcia kweterę za 90 EUR/ dzień ale nie obchodziło go ile tam jest osób, widziałem i mogę powiedzieć, że 10 osób spokojnie by się tam zmieściło.
Miał takie obłożenie, że rano wyjeżdżali jedni a wieczorem przyjeżdżali następni.
Jednoczesnie z tego co znalazlem w necie ceny na kwaterach są praktycznie 2x większe, możesz próbować dogadać się o jakiś upust ale pod warunkiem że zostaniez dłużej niż 10 dni no i własciciel nie bedzie miał już wczesniej zarezerowownych gości.
Generalnie mocno watpię, ze uda Ci sie wynająć kwatere na któcej niż tydzień, chyba, że za duzo wyższą cenę.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 08.06.2005 14:33

waldemort napisał(a):A ja jestem ciekaw czy na wszystkich campach jest opłata tzw. meldunkowa. A jeśli jest to ile to jest kasy(średnio).

Opłata meldunkowa rejesteracyjna na kempach jest rzadkością. raczej mozna powiedzieć że jest to sposób kempów na północy żeby zarobić więcej na tych co na kilka dni. Na południe od Pagu nikt nie chiał takiej opłaty. A na Istri na Tunaricy to cena była tak salkulowana że pierwsza doba była droższa i taka była wartośc w cenniku. Za kazda następną dobę było o 2kuny za osobę mniej. A w Nowaliji mi opłatę walneli + obowiązkowe ubezpiecznie
Na kwaterach spałem mało ale nigdy niczego takiego ode mnie nie chciał.
Przemo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemo » 12.06.2005 10:33

[quote="Kir]
Opłata meldunkowa rejesteracyjna na kempach jest rzadkością. raczej mozna powiedzieć że jest to sposób kempów na północy żeby zarobić więcej na tych co na kilka dni. Na południe od Pagu nikt nie chiał takiej opłaty. A na Istri na Tunaricy to cena była tak salkulowana że pierwsza doba była droższa i taka była wartośc w cenniku. Za kazda następną dobę było o 2kuny za osobę mniej. A w Nowaliji mi opłatę walneli + obowiązkowe ubezpiecznie
Na kwaterach spałem mało ale nigdy niczego takiego ode mnie nie chciał.[/quote]
A to ciekawe 8O
Bo odemnie zawsze brali, pozycja była zawsze wyszczególoniona na rachunku, jak równiez opłata meldunkowa, i to niezależnie czy było to na Istrii, czy na południu, nawet w zeszłym roku na przydomowym kampingu w Sv.Petar n/M taką opłątę odemnie pobierali. Właściciel tłymaczył, że w przypadku kontroli coś by się nie zgadzało, musiałby zapłacic karę, a nawet stracić koncesję. Na koniec jednak trochę obniżył cenę. :)
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 12.06.2005 10:48

a pod namiotami to jest tak
Obrazek
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 12.06.2005 13:05

Przemo napisał(a):A to ciekawe 8O
Bo odemnie zawsze brali, pozycja była zawsze wyszczególoniona na rachunku, jak równiez opłata meldunkowa, i to niezależnie czy było to na Istrii, czy na południu, nawet w zeszłym roku na przydomowym kampingu w Sv.Petar n/M taką opłątę odemnie pobierali. Właściciel tłymaczył, że w przypadku kontroli coś by się nie zgadzało, musiałby zapłacic karę, a nawet stracić koncesję. Na koniec jednak trochę obniżył cenę. :)

A może mylisz opłatę rejestracyjną z taksą klimatyczną? Bo ta jest zawsze. Natomiast z rejestracyjną w sumie 2 razy się zetknąłem.
Chyba że coś się zmieniło w 2004 - tego to nie wiem bo nie byłem
kraqsek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kraqsek » 12.06.2005 17:37

czesc mitam.
mam pytanko. gedzie tem kemping jest?? chodzi mi o miejscowość i nazwe. wyglada na dość zacieniony.
pozdrawiam
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 12.06.2005 17:53

to jest camping Zablace niedaleko Szybenika.Niestety w tamtym roku był nieczynny. Nie wiem jak w tym roku.
Byłem tam dwa razy i było super
Myślę że jak się zacznie sezon to ktoś tam podjedzie i sprawdzi
Sam szukam w tym roku podobnego kampu ale gdzies na wyspach lub w Kvarnerze
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 12.06.2005 22:28

kraqsek napisał(a):hmmm 15 euro powiadasz??? a ile w tym sezonie płaci się (średnio) za kwatere? i czy jest mozliwość wykupienia pobytu na 3 dni???

masz 15 euro za dwójke
na kwaterze 9-15 euro osoba + 30 % za krotki pobyt

jednak troszku taniej wychodzi
kraqsek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kraqsek » 22.06.2005 10:31

dobra a teraz mam zagadke :D o to link kampingu na murterze http://www.camping.hr/gb/index.htm i niech ktoś mi wytłumaczy za co bede płacić na tym kempie. za samochód? jak tak to jak się płaci raz czy za każdy dzień? za sobę czy za namiot?? i co oznaczją te wszystkie litery (C/TC, ch, C) P/P domyślam się że to za osobę ale nie jestem pewny
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 22.06.2005 11:50

kraqsek napisał(a):dobra a teraz mam zagadke :D o to link kampingu na murterze http://www.camping.hr/gb/index.htm i niech ktoś mi wytłumaczy za co bede płacić na tym kempie. za samochód? jak tak to jak się płaci raz czy za każdy dzień? za sobę czy za namiot?? i co oznaczją te wszystkie litery (C/TC, ch, C) P/P domyślam się że to za osobę ale nie jestem pewny

Link nie chodzi, pokazuje stronę główną. A co do "literek" , to trzeba kliknąć na legendę i będzie wszystko jasne.
Pzdr
kraqsek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kraqsek » 22.06.2005 12:47

hmmmmm to płaci się i za namiot i za osobę? troche to dziwne. myslałem że albo to albo tamto :D A może za namiot płaci sie tylko raz i zależy od jego wielkości??
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.06.2005 18:15

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

jak to jest z tymi namiotami???? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone