napisał(a) MorskiPas » 12.12.2008 19:46
Popiel napisał(a):Dla takiego Rekina to nieprzydatna, a ja patrzyłem na nią pod kątem turystycznych miejscowości i uznałem, że jest ich w niej sporo, czego w innych przewodnikach nie znalazłem.
Pokazana wielkość przystani i miast stanowi dla mnie decydujący głos wybierając pobyt. Na łodzi wodę masz zawsze czystą.
Po dwa to z czego w krótkim czasie zauważyłem jest podana siła wiatru, więc może można kierować się tym szukając cieplejszej kąpieli.
Czyli nabyłeś i nie polecasz ok., ale chętnie odkupię.
Pozdrav
Chyba niejasno piszę, bo zrozumiałeś mnie dokładnie odwrotnie. Właśnie dla mnie jest ta książka przydatna i wcale się jej nie chcę pozbywać. Ale popatrz na dowolny opis, powiedzmy pierwszy z brzegu "Miasto Rab". Opis liczy 55 linijek, z czego 35 o tym jak tam wpłynąć dużym jachtem, gdzie stanąć, gdzie zatankować wodę i paliwo. Pozostałe 20 linijek to spis atrakcji turystycznych w pigułce i
tylko te 20 linijek może być interesujące dla turysty lądowego.
Oczywiście nie zabraniam Ci kupowania tej książki (choćby dla super zdjęć z lotu ptaka). Pozostałe rzeczy o których piszesz np. wielkość miasta widać nawet na mapie samochodowej, a czy temperatura wody zależy od kierunku wiatru? Zapewne tak, ale nie tylko i nie wprost.
No to jeszcze raz. Uważam, że
dla żeglarzy to cenna pozycja, a dla innych turystów mało przydatna, choć ładnie wydana i pewnie każdy
coś tam dla siebie znajdzie.
pozdrav K