Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jak tanio na wyspe BRAĆ ??

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mlodyrychu
Turysta
jak tanio na wyspe BRAĆ ??

Nieprzeczytany postnapisał(a) mlodyrychu » 31.07.2009 10:37

Witam
pewnie dubluje jakis temat, ale przeszukalem 23 strony tematow z szukajki i nie znalazlem konkretnej informacji :)

pytanie moje jest takie :)
Jak tanio przedostać się na wyspe Brać ?? albo ze Splitu albo z Makarskiej (bo stamtad plyna promy ale jesli mam VW Transportera T4 9os. to koszt przeprawy to 240kuna :( )
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 31.07.2009 11:18

mlodyrychu napisał(a):Jak tanio przedostać się na wyspe Brać ?? albo ze Splitu albo z Makarskiej (bo stamtad plyna promy ale jesli mam VW Transportera T4 9os. to koszt przeprawy to 240kuna :( )

A w jaki inny sposób chcesz się przedostać z autem na wyspę Brac, jak nie promem :roll:
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 31.07.2009 19:39

Nie ma innej drogi jak promowa, dwa tygodnie temu wróciłem z Brac,chyba że chcesz oglądnąć Supetar bez autka to tylko 30kn/os ze Splitu :lol:
Darek&Regina
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek&Regina » 31.07.2009 19:48

Tak w skrócie jak spędziłeś te dwa tygodnie, co zobaczyłeś ciekawego wartego uwagi. Głowa mi pęka za dwa tygodnie tam będe z rodziną i tyle już przeczytałem, że kołuje mi w głowie. Marachimo tam kupić można (widziałeś w sklepie czy szukać przed wjazdem na Brać) dla mojej żony na posiedzenia tarasowe. Dobra oliwa też mnie interesuje jak i ich szyneczka, wspomnę też o prośek, plavać. I jak tego co wcześniej wymieniłem ceny kształtują się ?
garciu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) garciu » 31.07.2009 20:57

mlodyrychu napisał(a):Witam
pewnie dubluje jakis temat, ale przeszukalem 23 strony tematow z szukajki i nie znalazlem konkretnej informacji :)

pytanie moje jest takie :)
Jak tanio przedostać się na wyspe Brać ?? albo ze Splitu albo z Makarskiej (bo stamtad plyna promy ale jesli mam VW Transportera T4 9os. to koszt przeprawy to 240kuna :( )

Tratwa,albo bez furki wpław :lol:
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 31.07.2009 21:17

Można tez zostać w domu.
Te promy takie drogie. :wink:
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 31.07.2009 21:53

Te dwa tygodnie były jak zwykle świetne ale szybko zleciały,marachimo nie wiem czy jest pozostałe trunki i szyneczkę dostaniesz bez problemu,proszek 50-60kn.Byłem na Bolu wiadomo jakby nie być :lol: bedąc tam, pustelnia Blaca 2,5km piechotką,vidowa gora,sutivan,milna,nereziste,supetar,splitska,pucisca(jakoś tak) najstarsza miejscowość na Braciu Skrip,oraz rózne plaże w pobliżu łącznie z jedyną ponoć piaszczystą,Split bez autka,Trogir w drodze powrotnej.
yahhoo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) yahhoo » 03.08.2009 09:29

Także wróciłem dwa tygodnie temu z Brać, browarek w knajpce 15kun, rakija orzechowa bodajże 60 kun za ok 0,7 pizza od 40kun, w Supetar stacja LPG jeśli ktoś zainteresowany koło niej markecik w którym sporo taniej niż w sklepach np. w Sutivanie (wyjeżdżając z trajektu na rondzie w lewo). Mam namiar na apartamenty u pani Eli pochodzącej z Polski, jak ktoś zainteresowany pw, warunki aliganckie ;) oprócz tego właścicielka w środy organizuje wspaniałą kolację ( za nieduże pieniądze) w niedalekiej restauracji z przekrojem kuchni chorwackiej (owoce morza, baranina itd.).
Co by nie mówić na wyspie jak już kilkakrotnie tu czytałem trzeba liczyć się z odrobinę większymi kosztami w sklepach i na straganach. Generalnie ja np polecam!!
SouthernSub
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) SouthernSub » 03.08.2009 15:57

o, to ciekawe, ja właśnie się wybieram w tamtą okolicę. jak możesz, to podaj mi namiar jakiś na Szanowną Panią Elę. jako, że PW tutaj nie działa, to poproszę o info na ma il. hmm, jak tu by tu podać ad res, żeby nie popaść w spamowanie. może "kontonadwadni at mixbox kropka pl"
at = @
kropka = .

pozdrawiam :)
sS

yahhoo napisał(a):Także wróciłem dwa tygodnie temu z Brać, browarek w knajpce 15kun, rakija orzechowa bodajże 60 kun za ok 0,7 pizza od 40kun, w Supetar stacja LPG jeśli ktoś zainteresowany koło niej markecik w którym sporo taniej niż w sklepach np. w Sutivanie (wyjeżdżając z trajektu na rondzie w lewo). Mam namiar na apartamenty u pani Eli pochodzącej z Polski, jak ktoś zainteresowany pw, warunki aliganckie ;) oprócz tego właścicielka w środy organizuje wspaniałą kolację ( za nieduże pieniądze) w niedalekiej restauracji z przekrojem kuchni chorwackiej (owoce morza, baranina itd.).
Co by nie mówić na wyspie jak już kilkakrotnie tu czytałem trzeba liczyć się z odrobinę większymi kosztami w sklepach i na straganach. Generalnie ja np polecam!!
vito
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) vito » 03.08.2009 16:03

yahhoo napisał(a):Także wróciłem dwa tygodnie temu z Brać, browarek w knajpce 15kun, rakija orzechowa bodajże 60 kun za ok 0,7 pizza od 40kun, w Supetar stacja LPG jeśli ktoś zainteresowany koło niej markecik w którym sporo taniej niż w sklepach np. w Sutivanie (wyjeżdżając z trajektu na rondzie w lewo). Mam namiar na apartamenty u pani Eli pochodzącej z Polski, jak ktoś zainteresowany pw, warunki aliganckie ;) oprócz tego właścicielka w środy organizuje wspaniałą kolację ( za nieduże pieniądze) w niedalekiej restauracji z przekrojem kuchni chorwackiej (owoce morza, baranina itd.).

Proszę o namiar na aprt. u P.Eli na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Dziękuję
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 03.08.2009 17:02

Podaj namiary na p. Elę i napisz coś o tym apartamencie- jak daleko od plaży, co w środku ile kaski? a możne jakieś fotki?
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 03.08.2009 17:03

magdach7 napisał(a):

Podaj namiary na p. Elę i napisz coś o tym apartamencie- jak daleko od plaży, co w środku ile kaski? a możne jakieś fotki?

no i jeszcze zapomniałam o mailu adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Sorki
Darek&Regina
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek&Regina » 03.08.2009 17:13

Jak wygląda parkowanie samochodu na wyspie Brać. Będę w Postirze tam zakotwiczę i na pewno pojadę na wycieczkę do Supertaru, Bol, Pucisca, Milnie, Skrip. Gdzie w tych miejscowościach mogę bezpiecznie zostawić samochód nie korzystając z parkingów płatnych? Mam pytanie również o wycieczkę do pustelni Blaca tzn. od strony lądu, gdzie zostawić samochód, jak tam dojść i wrócić by było to max atrakcją. Na Bracu the best(tak wyczytałem z tego forum): Vidova góra i konoba na niej ; Murvica, Pucisca, Skrip, Blaca, droga widokową Praznice-Pucisca-Postira, jadąc do Milnej zatrzymać przy Lozisce - pięknie przyklejonej do zbocza z charakterstyczną, wdzięczną dzwonnicą, dawna stolica wyspy Nerezisce - dla słynnego widoczku drzewka wyrastającego z dachu absydy małego kościółka i co jeszcze? Może ktoś ma opracownego gotowca z wycieczek po Brać jak tam był na wypoczynku.
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 03.08.2009 21:48

Będąc na Braciu możesz zapomnieć o płatnych parkingach może z wyjątkiem Supetaru i Bola chociaż i tam są możliwości parkowania bez opłat w pozostałych miejscowościach stawiasz i idziesz.Najpiękniejsze miejscowości wg.mnie to w kolejności Sutivan,Pucisca,Supetar,Bol trochę przereklamowany(parking 50kn)koło tego cypla.Odnośnie Blacy to jechalem do Nereziste(drzewko)za tą miejscowością masz tablice na Vidovą Gore i ztej drogi, skręcasz w prawo na Blace i masz jeep safari dość długo tak że samochodzik na myjkę :lol: na końcu masz parking i maszerujesz 2,5 km w dół(zabierz dobre buty nie klapki,bo i tacy byli :lol: }potem jesziesz na Vidova Gorę i na Bol i dzień z głowy
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 03.08.2009 21:55

Droga z Puciscy do Supetaru
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone