Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak przygotowania do sezonu ?? !! Powróciłem na forum

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
James Bond
Croentuzjasta
Jak przygotowania do sezonu ?? !! Powróciłem na forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 14.03.2007 12:21

No i tak po dwuletniej przerwie postanowiłem ponownie ruszyć do Chorwacj po raz chyba 6 .Im starszy jestem tym obliczenia mi nie wychodzą.
W ubiegłym roku zatęskniłem za polskim morzem i już nie tęsknię.
Rozczarowanie !! Jednak Chorwacja to jest to !!
Katalogi zebrane i przystępuję do obliczeń.
W tym roku to i tak późno się za to zabieram bo w poprzednich latach w styczniu rezerwowałem wyjazd.W tym roku trudnosci obiektywne spowodowały opóźnienie.
Mam nadzieję ,że coś ciekawego i niedrogiego odkryję.
Są jakieś propozycje ??
Wyjazd planowany od 23.06.07 na dwa tygodnie.
Dojazd samolotem odrzuciłem z powodu ceny i nie takich terminów wylotu i przylotu.
Jak coś ciekawego macie na oku to proszę o info.

Sorki za brak przecinków ale to moja "pięta ,no tego Achillesa"
Pozdrawia
James Bond
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 14.03.2007 13:39

A jakie obliczenia masz na myśli?
Odłóż kalkulator bo się załamiesz i przerwa Ci sie wydłuży :oczko_usmiech:
Wyjazd to ma być przyjemność ... :D

No, chyba że liczysz ... na piękną pogodę 8)

Pozdraviam i udanego urlopu w HR życzę !
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.03.2007 13:48

James Bond napisał(a):W ubiegłym roku zatęskniłem za polskim morzem i już nie tęsknię.Rozczarowanie !! Jednak Chorwacja to jest to !!James Bond

Bondzie - prośba, czy możesz w paru zdaniach napisać na czym polegało to rozczarowanie, abym żonie "wybił z głowy" tęsknotę za polskim morzem?
:papa:
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 14.03.2007 15:47

Janusz Bajcer napisał(a):
James Bond napisał(a):W ubiegłym roku zatęskniłem za polskim morzem i już nie tęsknię.Rozczarowanie !! Jednak Chorwacja to jest to !!James Bond

Bondzie - prośba, czy możesz w paru zdaniach napisać na czym polegało to rozczarowanie, abym żonie "wybił z głowy" tęsknotę za polskim morzem?

Januszku po prostu DROŻYZNA :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.03.2007 16:06

Byliśmy dwa lata temu w Stegnie :evil: na dwa tygodnie z czego 1,5 tygodnia lało :evil: dlatego w tamtym roku wybór padł na słoneczną Chorwację :D
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 14.03.2007 22:19

Do żony Janusz
Nad Bałtykiem sam pokój kosztował mnie tyle ile kosztuje mnie apartament u ujścia Neretwy
Do tego dojazd ( na Chorwację) praktycznie samymi autostradami, czego o Polsce nie powiem
Pewna pogoda
Lepsze wspomnienia

do Janusz
więcej toplesu na plaży itp.
okazałe życie podowodne i nie tylko...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.03.2007 22:36

Knicz Mirosław napisał(a):Do żony Janusz
Nad Bałtykiem sam pokój kosztował mnie tyle ile kosztuje mnie apartament u ujścia Neretwy
Do tego dojazd ( na Chorwację) praktycznie samymi autostradami, czego o Polsce nie powiem
Pewna pogoda
Lepsze wspomnienia

do Janusz

Mnie akut akurat do Chorwacji nie trzeba przekonywać, mogę jechać w każdy jej zakątek, bo wiem czym ona mnie zachwyca od lat.
Nad Bałtyk nie pojadę, nawet jak jest pogoda-woda zimna nie do pływania.
Jak się uprze jechać nad Bałtyk, opłacę jej wczasy na północy :wink:
a ja pojadę sobie na południe :lol:
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 14.03.2007 22:55

Knicz Mirosław napisał(a):Do żony Janusz
Pewna pogoda
Lepsze wspomnienia

do Janusz

Mnie akut akurat do Chorwacji nie trzeba przekonywać, mogę jechać w każdy jej zakątek, bo wiem czym ona mnie zachwyca od lat.
Nad Bałtyk nie pojadę, nawet jak jest pogoda-woda zimna nie do pływania.
a ja pojadę sobie na południe :lol:

a ja pojadę sobie na południe :lol:[/quote]
Janusz, Tego nie zrobisz, jesteś zbyt uczciwy i honorowy na takie zagrywki - takie są moje odczucia. :? :?
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 14.03.2007 23:03

To się naród rozpisał.
Rano cos nastukam bo jestem już blisko zarezerwowania pobytu w Chorwacji.
Dobrej nocy życzę / tylko bez przesady !!!
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 15.03.2007 20:37

James Bond napisał(a):To się naród rozpisał.
Rano cos nastukam bo jestem już blisko zarezerwowania pobytu w Chorwacji.
Dobrej nocy życzę / tylko bez przesady !!!

No widzisz, Ty coś tutaj sklecisz .... a "naród" pisze. Jesteś blisko dokonania rezerwacji czyli wniosek, że ułamki Ci się zgrały. :D
ps. nie zapomnij o korelacji !!!
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 15.03.2007 21:49

Leszek Skupin napisał(a):

Byliśmy dwa lata temu w Stegnie :evil: na dwa tygodnie z czego 1,5 tygodnia lało :evil: dlatego w tamtym roku wybór padł na słoneczną Chorwację :D

A mnie Bałtyk nigdy nie rozczarowuje, od kiedy pamiętam zawsze cześć wakacji spędzałam nad morzem (najbliższa wizyta już w okolicy Wielkanocy) i już nie mogę doczekać się wakacji - cały lipiec nad Bałtykiem a później Chorwacja :D Bałtyk jest piękny o każdej porze roku, nawet jak pada... ale nie dziwię się turystom, którzy wykupią turnus i dwa tygodnie leje-trudno wtedy dojrzeć uroki Bałtyku,a gdy jeszcze po nocach śni się rachunek za tę wątpliwą,bo niestety niesłoneczną przyjemność... :wink:
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 16.03.2007 08:21

Ja mam inne wspomnienia z nad Bałtyku .Jak jeździliśmy do Ustki bo mamy tam ośrodek z zakładu pracy to pogoda była prawie zawsze piękna, ale jak zmieniliśmy plany i pojechaliśmy prywatnie do Kołobrzegu to na 14 dni pobytu 5 było fajnych , dlatego powiedzieliśmy sobie z żoną że nad Bałtykiem długo nas nie zobaczą. Tylko CRO. Pozdrawiam. :D :D :D
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 16.03.2007 08:24

Obrazek

dla takiego widoku warto pojechać 1200km. :D :D :D
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 16.03.2007 13:37

Sorki Ludziska.
Miałem nastukać , udzielić kilku odpowiedzi i kicha.
Już miałem ustaloną rezerwację na dwa tygodnie i klops ale nie całkowity.
Mam rezerwację na Krce/Njivice Beli Kamik I ale to drugi tydzień czyli od 30.06.07 a odpadła mi Crikvenica Omorika od 23.06.07. no i zaczynam kombinować ten pierwszy termin.Finansowo nie chcę przesadzić i zatrzymać się na 4000 zł. dla 3 osób z wyżywieniem.Kombinuję te wszystkie zniżki (wczesna rezerwacja,7=6 , zniżka na "stare" 16 letnie dziecko).No i tak niedaleko Krki aby nie jeździć po całej Chorwacji.Tydzień w jednym hotelu (miejscowości) a drugi w innym hotelu (miejscowości).Uwielbiam wyspy ale kiedys trzeba oszczędzać i nie patrzę na wyspy chociaż bardzo chcę ponownie na HVAR (Starigrad).Już troszkę dorosłem do luksusu i żadne kwaterki nie wchodzą w grę.Biorę pod uwagę tylko hotele.
Mam coś takiego jak HOTEL RIVIERA Crikvenica ale on cos tak skromnie wygląda chociaz niedrogi jest.Był ktoś / Zna ?? Dawać znać Jamesowi Bondowi.On się może odwdzięczy. MOŻE !!!

No to tyle ludkowie na teraz . Jak cos załatwię to dam znać.
Bayo

PS
Cholerka znowu przecinków nie nastawiałem.Będzie wstyd przed dzieckiem.
Do kwestii Bałtyku jeszcze powrócę (stuknę coś)
Stuknijcie też coś o tych nieudanych eskapadach urlopowych w Chorwacji !
Ja miałem taka ale to innym razem a może juz to opisałem gdzieś na forum
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.03.2007 13:57

Z wyspy Krk blisko do Rabac na wschodniej części Istrii
http://www.rabac.hr/home.aspx?j=CRO&d=NA&t=NA&s=HOME
Można też wybrać na zachodnim wybrzeżu Istrii-tam dobrych hoteli bez liku
http://www.hotel-portal.pl/hotele/region-istria/
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne