bjk napisał(a):Ja byłam na Ciovo w zeszłym roku i niestety nie jestem zachwycona. Jechaliśmy w ciemno - jak pokokorek do i za mostem w Trogirze, a potem wjechaliśmy na Ciovo i zobaczyliśmy te tłumy i ciasnotę to bylismy nieżle przerażeni, ale opanowalismy nerwy i poszukaliśmy noclegów na końcu wyspy jadąc od Trogiru w prawo - Okrug Donji - znaleźliśmy super apartament. Z właścicielem dogadaliśmy się co do satysfakcjonującej ceny (120 m2 z widokiem na morze, dwoma łazienkami i zmywarką w kuchni - pełny luksus). Jak dla nas rewelacja. ALE......... chciałam podkreślić , że nie był to mój pierszy wyjazd do Chorwacji i niestety ale woda w Trogirze cuchnie, a jak byliśmy na wieczornym zwiedzaniu tego co nie było urokliwego miasteczka, to zapachy można lepsze na naszej polskiej wsi "podziwiać". Pojechaliśmy także na plażę w kierunku Arbaniji i Slatine - zdecydowanie ODRADZAM - w wodzie pływają glony (dziwne jak na Chorwację), camping Labadusa - jest fajny, woda czyściutka - ale brak zejścia do wody. W Okrugu Gornji - plaża jest usypana ze żwiru i po machnięciu płetwami praktycznie zero widoczności.
My korzystaliśmy z praży na końcu Okrugu Donji - plaża KAVA - i to miejsce mogę polecić na Ciovo do kąpieli. Jak ktoś chce więcej wiedzieć proszę pisac na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl lub gg: 2922082. Pozdrawiam wszystkich cromaniaków - Basia.
dziwne co piszesz bo jest tu paru cromaniaków co pisze całkiem co innego,ale być może piszesz o innym Ciovo ,chyba o tym co jak Atlantyda ..........