Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak przygotowania do sezonu ?? !! Powróciłem na forum

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 26.03.2007 09:05

FUX napisał(a):Na weekend majowy jedziemy tutaj http://www.bonvoyage.pl/page.php?id=162.
Jak wrócę, to podzielę się wiedzą. Poszperałem w necie i podobne jest ok.

No ładnie !
Marcysia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcysia » 26.03.2007 12:26

Witam wszystkich, jestem troszke nowa i jeszcze nie obeznana z forum - za błędy przepraszam. Czytam jakiś czas i kierując sie waszymi opiniami skontaktowałam sie z da-travel i pomocna Panią Renata Vuletić. Efektem jest dom wakacyjny na Ciovo dla 5 osób na 10 dni za 70 eu dziennie. Zarezerwowałam, zapłaciłam i nie wiem czy dobrze. Od plażyczki dzieli tylko uliczka i ujął mnie grill w ogrodzie.
Tak w ogóle jadę do Cro juz chyba 5 raz, ale jakoś zawsze jest tam inaczej....
Ostatnio bywało sie na włoskich plażach i basta! Dość mam piasku...wszędzie.
pozdro :?:
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 26.03.2007 12:59

Marcysia napisał(a):Witam wszystkich, jestem troszke nowa i jeszcze nie obeznana z forum - za błędy przepraszam. Czytam jakiś czas i kierując sie waszymi opiniami skontaktowałam sie z da-travel i pomocna Panią Renata Vuletić. Efektem jest dom wakacyjny na Ciovo dla 5 osób na 10 dni za 70 eu dziennie. Zarezerwowałam, zapłaciłam i nie wiem czy dobrze. Od plażyczki dzieli tylko uliczka i ujął mnie grill w ogrodzie.
Tak w ogóle jadę do Cro juz chyba 5 raz, ale jakoś zawsze jest tam inaczej....
Ostatnio bywało sie na włoskich plażach i basta! Dość mam piasku...wszędzie.

Nie znam Ciovo i nie wypowiadam się.
Włoskie plaże beeeeee - te na których byłem ale może na Sycylii są ładniejsze.
Baw się dobrze w Cro !!!
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.03.2007 13:06

Marcysia napisał(a):Ostatnio bywało sie na włoskich plażach i basta! Dość mam piasku...wszędzie.

:D :D :D nie jesteś pierwsza i chyba nie ostatnia z takim twierdzeniem. Jednak aby tak napisać trzeba być najpierw .............. we Włoszech. :lol: :lol:
Marcysia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcysia » 26.03.2007 13:20

Mam szczęście w postaci włoskiej rodziny, więc znam trochę życie i bycie nieturystą we QWłoszech i wcale mi się nie podoba. Takiego brudu, śmieci, hałasu nie widziałam w Chorwacji nigdy i niegdzie i niech to się nie zmieni. Piaszczysta plaża niby wygodniejsza, ale ile tam różnych rzeczy pływa przy brezgu - głównie śmieci - no i woda całkiem nie kryształ. Ach juz się doczekac nie mogę tego Ciovo.
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 26.03.2007 14:40

No Bond nieźle Ci wyszło to kombinowanie...całkiem ciekawe.W tym roku rezerwacja już zrobiona, ale w przyszłym roku na pewno do tego wątku wrócę i będę ew. oczekiwać pomocy od agenta 007, co by przez te katalogi poprowadził i zniżki. Póki co pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku. :D
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 26.03.2007 16:18

AnetaA napisał(a):No Bond nieźle Ci wyszło to kombinowanie...całkiem ciekawe.W tym roku rezerwacja już zrobiona, ale w przyszłym roku na pewno do tego wątku wrócę i będę ew. oczekiwać pomocy od agenta 007, co by przez te katalogi poprowadził i zniżki. Póki co pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku. :D

Zapraszam na przyszły rok !!
Możemy razem wertować katalogi.
Lata juz takie sobie ale wzrok jeszcze ho,ho,ho.
Pozdrawiam
James
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 26.03.2007 23:23

James Bond napisał(a):
AnetaA napisał(a):No Bond nieźle Ci wyszło to kombinowanie...całkiem ciekawe.W tym roku rezerwacja już zrobiona, ale w przyszłym roku na pewno do tego wątku wrócę i będę ew. oczekiwać pomocy od agenta 007, co by przez te katalogi poprowadził i zniżki. Póki co pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku. :D

Zapraszam na przyszły rok !!
Możemy razem wertować katalogi.
Lata juz takie sobie ale wzrok jeszcze ho,ho,ho.
Pozdrawiam
James

przyznam, że zpomocy chętnie skorzystam, bo niebardzo lubię w papierach siedzieć (choćby i najpiękniejsze katalogi były), a muszę. :D pozdrawiam
James Bond
Croentuzjasta
no i zdechło to forum / takie życie !!

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 24.04.2007 17:24

no i zdechło to forum / takie życie !!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.04.2007 19:09

Forum żyje :lol: temat zdechł :wink:
chudziak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) chudziak » 04.05.2007 18:23

majeczka napisał(a):Chorwacja w ostatnim roku znacznie podrożala. :?: Jeśli kogoś interesuje oferta 10 euro/os. dziennie, na Hvarze, proszę o kontakt. Tyle właśnie płacimy od osoby w sierpniu. L prroszę mi wierzyć warunki komfortowe. Osobiscie dużo podróżujemy, może nasze wymagania nie są zbyt wygórowane, ale chcemy wiedzieć za co płacimy/ jak to poznaniacy/.:o :o :o
Ja co prawda wybieram się raczej w ciemno bo nie bardzo możemy się zgrac w tej chwili w rodzince z terminami ( a jest nas czwórka czyli ja i trzech chłopa ,ci młodsi to 15 i 17 lat) yślimy o wyjeżdzie wsieprniu i też nie mamy wygórowanych wymagań .Cena 10euro za osoba jest bardzo zachęcająca bo my chcielibyśmy zmieścic się do 55 euro za dzień.Gdybyś mogła podzielic się informacjami byłabym wdzięczna :lol: .Mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 16.05.2007 19:32

chudziak napisał(a):
majeczka napisał(a):Chorwacja w ostatnim roku znacznie podrożala. :?: Jeśli kogoś interesuje oferta 10 euro/os. dziennie, na Hvarze, proszę o kontakt. Tyle właśnie płacimy od osoby w sierpniu. L prroszę mi wierzyć warunki komfortowe. Osobiscie dużo podróżujemy, może nasze wymagania nie są zbyt wygórowane, ale chcemy wiedzieć za co płacimy/ jak to poznaniacy/.:o :o :o
Ja co prawda wybieram się raczej w ciemno bo nie bardzo możemy się zgrac w tej chwili w rodzince z terminami ( a jest nas czwórka czyli ja i trzech chłopa ,ci młodsi to 15 i 17 lat) yślimy o wyjeżdzie wsieprniu i też nie mamy wygórowanych wymagań .Cena 10euro za osoba jest bardzo zachęcająca bo my chcielibyśmy zmieścic się do 55 euro za dzień.Gdybyś mogła podzielic się informacjami byłabym wdzięczna :lol: .Mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Wysyłam Ci dane, jednak jest już dosyć późno i niestety większość apartamentów z reguły jest już zarezerwowana. Zwłaszcza tych nieco tańszych, no a 10 euro/ osobę, to rzeczywiście rewelacyjna cena. :papa:
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 12.06.2007 12:24

zajrzałem i poleciałem na inne forum.
nadal pozdrawiam .
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.06.2007 06:17

James Bond napisał(a):zajrzałem i poleciałem na inne forum.
nadal pozdrawiam .

Na które?
bjk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bjk » 13.06.2007 08:32

Ja byłam na Ciovo w zeszłym roku i niestety nie jestem zachwycona. Jechaliśmy w ciemno - jak pokokorek do i za mostem w Trogirze, a potem wjechaliśmy na Ciovo i zobaczyliśmy te tłumy i ciasnotę to bylismy nieżle przerażeni, ale opanowalismy nerwy i poszukaliśmy noclegów na końcu wyspy jadąc od Trogiru w prawo - Okrug Donji - znaleźliśmy super apartament. Z właścicielem dogadaliśmy się co do satysfakcjonującej ceny (120 m2 z widokiem na morze, dwoma łazienkami i zmywarką w kuchni - pełny luksus). Jak dla nas rewelacja. ALE......... chciałam podkreślić , że nie był to mój pierszy wyjazd do Chorwacji i niestety ale woda w Trogirze cuchnie, a jak byliśmy na wieczornym zwiedzaniu tego co nie było urokliwego miasteczka, to zapachy można lepsze na naszej polskiej wsi "podziwiać". Pojechaliśmy także na plażę w kierunku Arbaniji i Slatine - zdecydowanie ODRADZAM - w wodzie pływają glony (dziwne jak na Chorwację), camping Labadusa - jest fajny, woda czyściutka - ale brak zejścia do wody. W Okrugu Gornji - plaża jest usypana ze żwiru i po machnięciu płetwami praktycznie zero widoczności.
My korzystaliśmy z praży na końcu Okrugu Donji - plaża KAVA - i to miejsce mogę polecić na Ciovo do kąpieli. Jak ktoś chce więcej wiedzieć proszę pisac na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl lub gg: 2922082. Pozdrawiam wszystkich cromaniaków - Basia.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne