Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak przygotowania do sezonu ?? !! Powróciłem na forum

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 24.03.2007 20:09

Bond ...... podaj strony www gdzie szukałeś, gdzie znalazłeś, u kogo kupiłeś. Jestem ciekawy i być może przydadzą się.
ps. coś mi tutaj Bondzie nie pasuje, zobacz: http://www.hoteli-njivice.hr/docs/njivi ... iginal.doc
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 24.03.2007 21:29

woka napisał(a):Bond ...... podaj strony www gdzie szukałeś, gdzie znalazłeś, u kogo kupiłeś. Jestem ciekawy i być może przydadzą się.
ps. coś mi tutaj Bondzie nie pasuje, zobacz: http://www.hoteli-njivice.hr/docs/njivi ... iginal.doc

Mi tam wszystko pasuje.Oferta bezpośrednia z hotelu jest droższa niż ta uzyskana poprzez biuro podróży.
Biuro wykupuje większą ilość miejsc i otrzymuje rabaty.
Oczywiście nie wszystkie biura otrzymują zniżki - tylko te największe.
W hotelu rzadko skorzystasz z ofert 7=6 lub otrzymasz znizkę za wczesną rezerwację lub zniżkę większą na dziecko.
Ja przewertowałem katalogi Neckermanna (niemiecki i polski),TUI,Croatia,Adriatyk a skorzystałem z oferty austrackiego biura TERRA REISEN.To biuro chyba należy do Neckermanna Lub do Tui (zostało wchłonięte).
Przy analizie ofert zauważyłem duże zróżnicowanie cen tych samych ofert.
Np www.wakacje.pl oferowało mi pobyt o 1000 zł. droższy niz ten sam obiekt z katalogu Terra Reisen.W Terra juz nie mieli miejsc a www.wakacje.pl były miejsca.
Oferty z katalogu Adriatyk lub Croatia były średnio droższe od tej którą wybrałem o jakieś 400 - 600 zł. na tygodniu pobyty licząc dla 3 osób.
Teraz spadam może coś jeszcze dopiszę.
Pozdrawiam
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 25.03.2007 08:07

woka napisał(a):Bond ...... podaj strony www gdzie szukałeś, gdzie znalazłeś, u kogo kupiłeś. Jestem ciekawy i być może przydadzą się.

Ja płacę za pobyt osoby dorosłej 33 euro za dzień
na dziecko mam 30 % zniżki
za wczesną rezerwację (do 31.03.2007) mam 10 % zniżki.
Podliczyłem tę ofertę ze strony hotelu i wyszło o 100 euro więcej do zapłacenia niz przez biuro.Czyli jakieś 400 zł. mam w kieszeni a tyle to chyba za benzynę zapłacę w jedną stronę.
Bond cały czas kombinuje !!
Pozdrawiam
James
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 25.03.2007 08:54

Bond .... muszę przyznać, zaimponowałeś mi. Tak winno się robić. Ja niestety do tej pory postępowałem chyba jak najwiekszy frajer. Płaciłem jak za żboże a tutaj niektórzy podawali takie ceny że dla mnie były nie wiarygodne. Jak można było niby za tak niska cenę mieć podobne. Teraz wiem, że można. Wklej strony tych biór podróży, ja teraz porównam sobie, może coś znajdę a jak nie to będzie na przyszłość.
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 25.03.2007 09:03

woka napisał(a):Bond .... muszę przyznać, zaimponowałeś mi. Tak winno się robić. Ja niestety do tej pory postępowałem chyba jak najwiekszy frajer. Płaciłem jak za żboże a tutaj niektórzy podawali takie ceny że dla mnie były nie wiarygodne. Jak można było niby za tak niska cenę mieć podobne. Teraz wiem, że można. Wklej strony tych biór podróży, ja teraz porównam sobie, może coś znajdę a jak nie to będzie na przyszłość.

www.terra.at - niektóre biura w Polsce mają przedstawicielstwo tej firmy. Ja załatwiałem w Katowicach.Resztę znajdziesz w necie.
Pozostałe niura wpisz do wyszukiwarki i wyskoczą strony.
Croatia , Adriatyk , Neckermann.
www.adrialin.pl - to też przeszukałem - nawet,nawet można

Ogólnie wolę mieć katalog w ręce niż czytać poprzez monitor oferty.
Pozdro.
Kombinuj chłopie !~!!
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 25.03.2007 09:24

Dzięki. W zasadzie nie czekając na Ciebie zacząłem szukać i znalazłem te biura. Będę teraz sie bawił w szukanie, przeglądanie. Ps. nie wiem czy byłeś już na KRK w Malińskiej, czy znasz ten hotel Beli Kamik. Jak się nie mylę ten hotel nazywał się kiedyś Palace i był to super hotel ( nie spałem w nim ale kilka razy jedliśmy tam posiłki). Jak jest teraz nie wiem.

ps. poprawiłem. Przedtem zjadłem jedną literę i wyszło nie tak jak powinno. Było " Ja się nie mylę..." a winno być.. " Jak się nie mylę...". Niby tylko jedna litera a różnica duża.
Ostatnio edytowano 25.03.2007 12:35 przez woka, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.03.2007 09:31

Na weekend majowy jedziemy tutaj http://www.bonvoyage.pl/page.php?id=162.
Jak wrócę, to podzielę się wiedzą. Poszperałem w necie i podobne jest ok.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 25.03.2007 09:36

FUX napisał(a):Na weekend majowy jedziemy tutaj http://www.bonvoyage.pl/page.php?id=162.
Jak wrócę, to podzielę się wiedzą. Poszperałem w necie i podobne jest ok.

Niezłe ale nie dla mnie. Unikam wysp bez stałego połączenia z lądem. Potrzebne czy nie potrzebne ale sama myśl, że jestem odcięty od lądu i trzeba by na prom - jakoś mnie dołuje. Ja lubię mieć swobodę niczym nie ograniczoną.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 25.03.2007 09:41

Ja do tej pory tylko kilka razy byłem w hotelu. Staram się zatrzymywać w pensjonatach- tak lubię. Bond tylko mnie zaskoczył. Za 2 tygodnie, za 3 osoby - 4200 zł. Ja do tej pory za 10 dni pobytu za 2 osoby z reguły nie mniej jak ponad 6000 zł. Liczę oczywiście wszystkie wydatki.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.03.2007 09:45

My generalnie hoteli unikamy, ale teraz z uwagi na tzw. przed sezon się skusiliśmy. No i dzieciaki bardzo nas namawiały, więc co mieliśmy zrobić :roll: . Ale w czerwcu tradycyjnie apartament :mrgreen: .
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 25.03.2007 10:13

woka napisał(a):Ja do tej pory tylko kilka razy byłem w hotelu. Staram się zatrzymywać w pensjonatach- tak lubię. Bond tylko mnie zaskoczył. Za 2 tygodnie, za 3 osoby - 4200 zł. Ja do tej pory za 10 dni pobytu za 2 osoby z reguły nie mniej jak ponad 6000 zł. Liczę oczywiście wszystkie wydatki.

Rozrzutny chłopie jesteś !!!
Wyspy lubię bo jest mniej luda.
Na Cres jest krótka przeprawa a z Cresu na Krk też króciutko.Wydatek znacznie mniejszy niż wyprawa ze Splitu na Hvar czy też Korcule lub odwrotnie.Mniej stresujące są krótkie przeprawy.
Na te dłuższe to czasem sporo nerwów tracę.
Czy zdąrzę,czy się zmieszczę,czy mnie nie przthaczą itp.
Pozdrawiam

PS
czasem w ofercie ORBISU można znaleźć cos tańszego.
Czasem tańsze nie znaczy ,że dobre.
W taka "kupę " już też wdępnąłem ale to z biura czeskiego.
Z wyjazdu poprzez polskie biura zawsze byłem zadowolony.
Najczęściej korzystam z Neckermanna ale w tym roku wypadło na Terra Reisen.Z Neckermannem tez mam pewne kombinacje obliczeniowe.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 25.03.2007 10:47

James Bond napisał(a):Ja przewertowałem katalogi Neckermanna (niemiecki i polski),TUI,Croatia,Adriatyk a skorzystałem z oferty austrackiego biura TERRA REISEN.To biuro chyba należy do Neckermanna Lub do Tui (zostało wchłonięte).

Sprawdź jeszcze, czy aby na pewno warunki zakwaterowania są te same. Oraz posiłki. W jednej ofercie może być bufet z napojami, a w innej serwowane z napojami dodatkowo płatnymi. Ponadto jedne pokoje znajdują się w części I, a inne w części II hotelu Beli Kamik. O depadensach nie wspomnę... Kompleks nazywa sie Beli Kamik, ale pokoje możesz mieć niekoniecznie w tzw. budynku głównym. Stąd może być aż taka znaczna różnica w cenie. Lepiej to sprawdź, jeśli nie chcesz, żeby się na miejscu okazało, że lądujecie w innych pokojach, niż myślałeś. Różnica może też wynikać oczywiście z marży pośrednika :)
Tak czy siak - szukać trzeba. I kombinować:)
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 25.03.2007 11:31

Plumek napisał(a):
James Bond napisał(a):Ja przewertowałem katalogi Neckermanna (niemiecki i polski),TUI,Croatia,Adriatyk a skorzystałem z oferty austrackiego biura TERRA REISEN.To biuro chyba należy do Neckermanna Lub do Tui (zostało wchłonięte).

Sprawdź jeszcze, czy aby na pewno warunki zakwaterowania są te same. Oraz posiłki. W jednej ofercie może być bufet z napojami, a w innej serwowane z napojami dodatkowo płatnymi. Ponadto jedne pokoje znajdują się w części I, a inne w części II hotelu Beli Kamik. O depadensach nie wspomnę... Kompleks nazywa sie Beli Kamik, ale pokoje możesz mieć niekoniecznie w tzw. budynku głównym. Stąd może być aż taka znaczna różnica w cenie. Lepiej to sprawdź, jeśli nie chcesz, żeby się na miejscu okazało, że lądujecie w innych pokojach, niż myślałeś. Różnica może też wynikać oczywiście z marży pośrednika :)
Tak czy siak - szukać trzeba. I kombinować:)

Mam BELI KAMIK I w hotelu , w hotelu Kimen mam pokoj przed renowacją / po renowacji są o jakieś 10 euro droższe dla 3 osób na dzień / wybieram też pokoje od strony lądu bo też są znacznie tańsze.
Napoje sprawdziłem - płatne dodatkowo / piwo ile ?? 10-12 kun czy już droższe.
Ostatnie piłem darmowe dwa lata temu bo miałem All Inclusive.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 25.03.2007 13:43 przez James Bond, łącznie edytowano 1 raz
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 25.03.2007 12:42

Bond ..... " tu Cię mam". Rozgryzłem (chyba) tajemnicę. Ty jedziesz w czerwcu a ja zawsze w sierpniu ( drogo jak fiks). Pokój mam zawsze ( to obowiązkowy warunek) z balkonem i z widokiem na morze. To jednak podraża. .... ale przejrzę oferty, może coś znajdę.
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 25.03.2007 22:10

woka napisał(a):Bond ..... " tu Cię mam". Rozgryzłem (chyba) tajemnicę. Ty jedziesz w czerwcu a ja zawsze w sierpniu ( drogo jak fiks). Pokój mam zawsze ( to obowiązkowy warunek) z balkonem i z widokiem na morze. To jednak podraża. .... ale przejrzę oferty, może coś znajdę.

zgadza się !!! jadę zawsze w czerwcu jak tylko zaczynają się wakacje.
Porzuć sierpień a trochę grosza pozostanie w kieszeni i możesz go wydać na dłuuuuugi weekend u naszych sąsiadów Czechów lub Słowaków.WARTO !!!
No to pyrsk ludkowie !!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne