Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jak przekonać żonę do wyjazdu do cro?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mr_prestcott
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mr_prestcott » 03.08.2011 13:03

witam
jestem tu nowy i od maja bacznie obserwuję zawartość forum a w szczególności dziłałów samochodem- trasy... i relację z podróży

po zgłębieniu lektury podjąłem decyzję o wyjeździe do cro w drugiej połowie sierpnia, w ciemno, przez SK i HU, wyjazd paluję z waw w sobotę wieczorkiem tak aby dotrzeć w okolicę granicy HU/HR na drugi dzień, tam wyjanąc kwaterę na regenerację sił(może przy okazji ktoś poleci sprawdzone miejsce z termami, ale to nie jest głwny wątek tgo tematu) i ruszyć w niedzielę na wieczór aby dotrzeć w poniedziałek rano do Mandre (Pag) w celu szukania kwater (zgodnie ze wskazówkami życzliwych tu osób).

w sumie wszysko mam już zaplanowane, nawet w maju zmieniłem furkę aby tego typu podróże były bardziej wygodne i przyjamne (ciemne szyby, zasłonki, dwu strefowa klima, regulacja wszystkich siedzeń w poziomie i pionie, dvd, dobre nagłośnienie etc)
zaopatrzyłem się również w cb

jest tylko JEDEN problem, żonka nie chce jechać
bo to za daleko, bo to za długo, bo dzieci będą jęczeć (one rzeczywiści lubią jęczeć w podróżach a tak daleko naszą piątką to jeszcze się nie wybieraliśmy, mam 3 wspaniałe córeczki 8,6,2)
pomimo że dzieciaki obiecują że nie będą jęczeć to sytuacja nie wygląda dobrze, moja żona robi cały czas jakieś dziwne miny jakby pogniewana była czy jej coś złego chciał zrobić. naprawdę ciężka sprawa.

nie znalazłem podobnego tematu na tym forum, a może znalazł się ktoś w podobnej sytuacji i podpowie coś ciekawego, podpowiedzi z przymrużeniem oka też mile widziane, czasami są nawet bardziej skuteczne :lol:

ps przy okazji dziękuję wszystkim za masę cennych i praktycznych informacji o cro

pozdrawiam mr_prestcott
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.08.2011 13:05

piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 03.08.2011 13:39

mr_prestcott napisał(a):witam ...

Jak przekonac?

Znajdz kamere internetowa nad Polskim morzem i nad Chorwackim i pros ja aby codziennie w obie zerkala zwlaszcza kontrolujac pogode :)

Ja dawno temu zerkalem tu i po tygodniach bezchmurnego nieba oraz kilku wczesniejszych deszczowych urlopach w Polsce pojechalismy

http://galijula.izor.hr/web/guest/pokre ... e-s-kamere
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 03.08.2011 13:43

Skoro przeglądasz forum, to może zasadne byłoby zaprosić do "podglądania" żonę ?
Dać do poczytania kilka ( oczywiście, wcześniej wyselekcjonowanych :twisted: ) relacji, do obejrzenia zdjęcia.
A nuż, tak jak wiele osób przed nią, a zapewne i po niej, "zaskoczy" ?
Nie masz nic do stracenia, a wiele możesz ( urlop w Chorwacji !!!) zyskać.
mr_prestcott
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mr_prestcott » 03.08.2011 13:45

piotrulex napisał(a):
mr_prestcott napisał(a):witam ...

Jak przekonac?

Znajdz kamere internetowa nad Polskim morzem i nad Chorwackim i pros ja aby codziennie w obie zerkala zwlaszcza kontrolujac pogode :)

Ja dawno temu zerkalem tu i po tygodniach bezchmurnego nieba oraz kilku wczesniejszych deszczowych urlopach w Polsce pojechalismy

http://galijula.izor.hr/web/guest/pokre ... e-s-kamere

dzięki, ale alternatywą do cro mają być wczasy by air
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 03.08.2011 13:48

Nic tak nie zbliża, jak wspólna podróż autem.
Od samego początku wytwarza się wakacyjny nastrój, a i w drodze powrotnej trwa.
Samolotem lataliśmy, ale to nie to samo, co podróż samochodem.
I, jako bonus, wiele ciekawych miejsc można po drodze zobaczyć.
winetu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) winetu » 03.08.2011 14:05

mr_prestcott napisał(a):
bo to za daleko, bo to za długo, bo dzieci będą jęczeć (one rzeczywiści lubią jęczeć w podróżach a tak daleko naszą piątką to jeszcze się nie wybieraliśmy, mam 3 wspaniałe córeczki 8,6,2)
pomimo że dzieciaki obiecują że nie będą jęczeć to sytuacja nie wygląda dobrze, moja żona robi cały czas jakieś dziwne miny jakby pogniewana była czy jej coś złego chciał zrobić. naprawdę ciężka sprawa.

pozdrawiam mr_prestcott

Moje dzieciaki też jęczą. Nieprawdą jest jak tu pisze wielu, że dzieci bardzo dobrze znoszą podróż bo każde dziecko jest inne. Proponuję nocleg po drodze najlepiej w jakimś fajnym miejscu, laptop z bajkami, grami czy też inne dvd, mp5, palmtopy, tablety. Nie lubię tych gadżetów ale w podróży dla dzieciaków super (byle nie biły się o to podczas jazdy). Jak odpowiada Ci nocna jazda to większe prawdopodobieństwo snu dzieci.
mr_prestcott
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mr_prestcott » 03.08.2011 14:16

winetu napisał(a):
mr_prestcott napisał(a):

pozdrawiam mr_prestcott

Moje dzieciaki też jęczą. Nieprawdą jest jak tu pisze wielu, że dzieci bardzo dobrze znoszą podróż bo każde dziecko jest inne. Proponuję nocleg po drodze najlepiej w jakimś fajnym miejscu, laptop z bajkami, grami czy też inne dvd, mp5, palmtopy, tablety. Nie lubię tych gadżetów ale w podróży dla dzieciaków super (byle nie biły się o to podczas jazdy). Jak odpowiada Ci nocna jazda to większe prawdopodobieństwo snu dzieci.

dokładnie tak planuję i nawet nie liczę na to że obędzie się bez jęków i nocnych przebudzeń zwłaszcza najmłodszej uczestnicznki wyjazdu, na dodatek klawiaturka się jej jeszcze wyżyna, ale mam nadzieję że do czasu wyjazdu najgorsze będzie miała za sobą
mr_prestcott
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mr_prestcott » 03.08.2011 14:20

Dudek2222 napisał(a):Skoro przeglądasz forum, to może zasadne byłoby zaprosić do "podglądania" żonę ?
Dać do poczytania kilka ( oczywiście, wcześniej wyselekcjonowanych :twisted: ) relacji, do obejrzenia zdjęcia.
A nuż, tak jak wiele osób przed nią, a zapewne i po niej, "zaskoczy" ?
Nie masz nic do stracenia, a wiele możesz ( urlop w Chorwacji !!!) zyskać.

może poczekam aż się w temacie jeszcze więcej postów pojawi i druknę w całości do przeczytania :lol: nabrałem trochę więcej optymizmu bo chyba i mi zaczeło już się udzielać z tego wszystkiego :oops:
mr_prestcott
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mr_prestcott » 03.08.2011 14:22

Jacek S napisał(a):Cześć

forum/viewtopic.php?t=19272

oops :oops:
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 03.08.2011 14:22

Jeśli raz Ci się uda to wystarczy-na kolejny wyjazd to ona sama się zdecyduje :D
winetu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) winetu » 03.08.2011 14:22

Pokaż lepiej jakieś fotki :-) , za dużo tu tego żeby coś doradzić.
guniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) guniak » 03.08.2011 15:20

Jak sie nie spodoba to juz więcej nie pojedziecie.A podróż naprawdę fajnie mija.Może żona auto poprowadzi po drogach europy.Polska to inny swiat.To tylko 12-17 godz. jazdy.
emok
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) emok » 03.08.2011 20:07

mr_prestcott napisał(a):witam
jestem tu nowy i od maja bacznie obserwuję zawartość forum a w szczególności dziłałów samochodem- trasy... i relację z podróży

po zgłębieniu lektury podjąłem decyzję o wyjeździe do cro w drugiej połowie sierpnia, w ciemno, przez SK i HU, wyjazd paluję z waw w sobotę wieczorkiem tak aby dotrzeć w okolicę granicy HU/HR na drugi dzień, tam wyjanąc kwaterę na regenerację sił(może przy okazji ktoś poleci sprawdzone miejsce z termami, ale to nie jest głwny wątek tgo tematu) i ruszyć w niedzielę na wieczór aby dotrzeć w poniedziałek rano do Mandre (Pag) w celu szukania kwater (zgodnie ze wskazówkami życzliwych tu osób).

w sumie wszysko mam już zaplanowane, nawet w maju zmieniłem furkę aby tego typu podróże były bardziej wygodne i przyjamne (ciemne szyby, zasłonki, dwu strefowa klima, regulacja wszystkich siedzeń w poziomie i pionie, dvd, dobre nagłośnienie etc)
zaopatrzyłem się również w cb

nie znalazłem podobnego tematu na tym forum, a może znalazł się ktoś w podobnej sytuacji i podpowie coś ciekawego, podpowiedzi z przymrużeniem oka też mile widziane, czasami są nawet bardziej skuteczne :lol:

ps przy okazji dziękuję wszystkim za masę cennych i praktycznych informacji o cro

pozdrawiam mr_prestcott

W Cro nie tylko jedzenie, widoki i słońce smakują inaczej. Dziewczyno jedź a wspomnienia pozostaną na długo.
Mario 1975
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario 1975 » 03.08.2011 20:40

Pokaż Żonce jakieś zdjęcia i relacje, których na tym forum jest multum, to musi Ją ruszyć.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone