Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jak przekonać żonę do wyjazdu do cro?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fleischman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fleischman » 05.08.2011 10:35

To raczej taką wezmę. Bagażnik nieduży...

Obrazek
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 05.08.2011 10:42

Nada się.
grzegorz_k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzegorz_k » 05.08.2011 11:34

Szanowne Panie...mam nadzieję,że numer niebieskiej linii znacie :)
fleischman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fleischman » 05.08.2011 12:03

grzegorz_k napisał(a):Szanowne Panie...mam nadzieję,że numer niebieskiej linii znacie :)

Gdyby Szanowne Panie nie znały, to tu proszę bardzo: niebieska lina nr 10

Obrazek

Też się sprawdzi.
:lol:
Al Capone
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Al Capone » 05.08.2011 13:17

mr_prestcott napisał(a):jest tylko JEDEN problem, żonka nie chce jechać
bo to za daleko, bo to za długo, bo dzieci będą jęczeć (one rzeczywiści lubią jęczeć w podróżach a tak daleko naszą piątką to jeszcze się nie pozdrawiam mr_prestcott

widać do kogo się wrodziły :mrgreen:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 05.08.2011 13:35

Można też żonę poczęstować tym .........
Obrazek

Posadzić na tylnym siedzeniu i sruu do Cro.
Za Sveti Rok tym..........

Obrazek

Efektem będzie :

- Kochanie jak tu cudownie gdzie my jesteśmy ?! :D
ferster
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ferster » 05.08.2011 23:26

To ja się dołączę. Właśnie wróciłem z 1-szej wyprawy do HR. Jestem zachwycony , jak cała moja rodzina. Miałem podobny problem, nawet odwołałem rezerwację! :oops: Jednak moja żona powoli spuszczała z tonu. Teraz opowiada wszystkim o wspaniałej wyprawie. Pamiętaj że Ty jako kierowca, jesteś najważniejszy i jedź wyspany. Sama droga jest fajna, jak wyjedzie sie z PL, ale nieco długa. Na pierwszy raz należy wybrać rejon północny żeby nie zniechęcić rodziny niekończącą się podróżą.
Winien jestem podziękowania forumowiczom, bo dzięki wam odwiedziłem ten piękny kraj. :)
Niech żyje chorwacja!! :D
mr_prestcott
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mr_prestcott » 08.08.2011 10:11

No i sprawa załatwiona, zadziałała strategia podjętej decyzji ale bez zbytniego nacisku. Żonie przy okazji udało się wynegocjować szkiełko 1/4f 50mm, więc już wszyscy są pozytywnie nastawieni :D
Jeszcze mam do załatwienia kilka spraw: kupić zestawy ABC, pożyczyć lodówkę, wykupić Assistance - zdecydowałem się na PTU i jakieś ubezpieczenie Pozdróżnicze w mBanku. Ruszamy w sobotę na wieczór w drogę!
Może się uda po powrocie napisac jakąś relację...
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 08.08.2011 11:22

No i tak miało być :D

Gratulacje.

Udanego wyjazdu.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 08.08.2011 18:40

arturac napisał(a):Daj żonie dwa tysiące na strój kąpielowy, i powiedz, żeby sobie kupiła taki, w którym się będzie dobrze czuła w Cro. Nie ma takich myszek co nie lubią serka :)

Kolego mr_prestcott niech kolega nie kupuje stroju. Zawracanie głowy. Poproś żone trzy razy. Jak nie będzie chciała jechać na urlop do Chorwacji to pozostanie ci tylko jej wpierd..lić. :evil: Gwarantuję, to napewno pomoże No bo co jej pozostanie - z podbitymi oczami jechać do pracy czy pokazywać sie sąsiadom czy tesciowej A tak to założy czarne okulary, przypudruje sińce lub naklei kalkomanie tatuaży i pojedzie na Chorwację. Dwa tysiące złotych na strój kąpielowy uważam za zbyteczny i przesadny wydatek. Nie masz na co wydawać pieniędzy? Lepiej na inne wydać cele np. biesiady chorwacko-polsko-cudzoziemskie itp.. Proponuję zastosować się do mojej propozycji zachęty żony do wyjazdu do słonecznej i pięknej Chorwacji. Pozdrawiam :D

P.S. Niech kolega nie marnuje zbytecznie ciężko zapracowanych pieniędzy.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 08.08.2011 18:49

mr_prestcott napisał(a):No i sprawa załatwiona, zadziałała strategia podjętej decyzji ale bez zbytniego nacisku. Żonie przy okazji udało się wynegocjować szkiełko 1/4f 50mm, więc już wszyscy są pozytywnie nastawieni :D
Jeszcze mam do załatwienia kilka spraw: kupić zestawy ABC, pożyczyć lodówkę, wykupić Assistance - zdecydowałem się na PTU i jakieś ubezpieczenie Pozdróżnicze w mBanku. Ruszamy w sobotę na wieczór w drogę!
Może się uda po powrocie napisac jakąś relację...

Nie byłbym taki pewny. A jak zacznie się wycofywać albom grymasić to co ?????. Pozostanie zastosować sie do mojej powyżej opisanej porady małżeńskiej. Pozdrawiam życzliwy Darek1
alwexim
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alwexim » 08.08.2011 20:19

To co w życiu zobaczysz jest twoje i nikt ci tego nie zabierze. To co w Chorwacji zobaczysz tego w Polsce nie ujrzysz. Żadne zdjęcie tego nie odda. To trzeba przeżyć. Samej podróży nie traktuj jako zło konieczne. Przygoda rozpoczyna się od wyjścia z domu. Zaplanuj podróż ze zwiedzaniem, lub innymi atrakcjami. Możesz zaplanować odpoczynek po drodze. Wszystko traktuj jako niezapomnianą przygodę. Wspomnienia później po nawet wielu latach będą bezcenne. Będziesz wiedział, że gdzieś w życiu byłeś i coś zwiedziłeś, nie mówiąc już o dzieciach, będą wspominać szczęśliwe dzieciństwo. :D
mr_prestcott
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mr_prestcott » 09.08.2011 21:06

darek1 napisał(a):
arturac napisał(a):Daj żonie dwa tysiące na strój kąpielowy, i powiedz, żeby sobie kupiła taki, w którym się będzie dobrze czuła w Cro. Nie ma takich myszek co nie lubią serka :)

Kolego mr_prestcott niech kolega nie kupuje stroju. Zawracanie głowy. Poproś żone trzy razy. Jak nie będzie chciała jechać na urlop do Chorwacji to pozostanie ci tylko jej wpierd..lić. :evil: Gwarantuję, to napewno pomoże No bo co jej pozostanie - z podbitymi oczami jechać do pracy czy pokazywać sie sąsiadom czy tesciowej A tak to założy czarne okulary, przypudruje sińce lub naklei kalkomanie tatuaży i pojedzie na Chorwację. Dwa tysiące złotych na strój kąpielowy uważam za zbyteczny i przesadny wydatek. Nie masz na co wydawać pieniędzy? Lepiej na inne wydać cele np. biesiady chorwacko-polsko-cudzoziemskie itp.. Proponuję zastosować się do mojej propozycji zachęty żony do wyjazdu do słonecznej i pięknej Chorwacji. Pozdrawiam :D

P.S. Niech kolega nie marnuje zbytecznie ciężko zapracowanych pieniędzy.

kolego 1arek1, zrobię jak mówisz, ale jak nie poskutkuje to Ciebie też nie omieszkam skarcić :wink:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 09.08.2011 21:40

JackDaniels;) napisał(a):Kup kilogram Bromu w aptece i dosładzaj jej cherbatke...

Uwielbiam znajomość polskiej ortografii :lol: .
mnbm napisał(a):Piszę z Zaostroga. Moja żona przekonała się kupując niezliczone ilości haftowanych obrusów. Nie wiem co będzie dalej

Ja przypuszczam co będzie. Do obrusów pasują stoły. Trza będzie kupić stoły :wink: .

Ja mam inny sposób na przekonanie żony do wyjazdu do Chorwacji. Pytam się w marcu - "to jedziemy nad Bałtyk tak jak w 2003" :wink: .
I tu w odpowiedzi żona mówi "chyba cie /...../". Jak ja lubie jak Ona czasem przeklina. I wtedy piszę maila do zaprzyjaźnionych gospodarzy w Chorwacji... :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.08.2011 06:23

romuald22 napisał(a):[quote="JackDaniels;)"]Kup kilogram Bromu w aptece i dosładzaj jej [b][b]cherbatke[/b]...

Uwielbiam znajomość polskiej ortografii :lol: .[/b]
mnbm napisał(a):Piszę z Zaostroga. Moja żona przekonała się kupując niezliczone ilości haftowanych obrusów. Nie wiem co będzie dalej

Ja przypuszczam co będzie. Do obrusów pasują stoły. Trza będzie kupić stoły :wink: .

Ja mam inny sposób na przekonanie żony do wyjazdu do Chorwacji. Pytam się w marcu - "to jedziemy nad Bałtyk tak jak w 2003" :wink: .
I tu w odpowiedzi żona mówi "chyba cie /...../". Jak ja lubie jak Ona czasem przeklina. I wtedy piszę maila do zaprzyjaźnionych gospodarzy w Chorwacji... :)[/quote]

Nie chcę być złośliwy ale to właśnie smakosze drogich trunków najczęściej popełniają kardynalne błędy na poziomie szkoły podstawowej. Wstyd i jeszcze raz wstyd. No cóż przeważnie dotyczy to nowobogackich osób, niekoniecznie inteligentnych. Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

jak przekonać żonę do wyjazdu do cro? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone