Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jak przekonać żonę do wyjazdu do cro?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 04.08.2011 14:37

Musisz ją przekonać.

U mnie było akurat odwrotnie. Do pierwszego wyjazdu do Cro namówił mnie kolega. Kupił nowe autko i dał pomysł na wspólny wyjazd na dwa samochody. jak w domu powiedziałem żonie, to już nie było innego tematu, tylko szukanie miejsca i kwatery.

Po miesiącu niestety kolega z nienacka stracił robotę i powiedział, że nic z tego. Myślałem, że temat upadł. Ale moja żona stwierdziła, że to co, sami też damy radę. Natomiast ja nie byłem do końca przekonany (tak jak pisali przedmówcy: daleko, samochód może się popsuć, obcy kraj, sami...).

Ale zobaczyłem, że żonka się napaliła, podpuściła synka (wtedy 4 - ro latka) i klamka zapadła. Wyjeżdżałem bez przekonania, wracałem już ..... z planami na następny rok. W CRO oczywiście :D

Za tydzień wyjeżdżamy !!!!4!!!! raz pod rząd.

Pracuj nad żoną :wink:

Powiedz jej, że jak nie to jedziesz sam. A CHORWATKI - słyszałeś :wink: - są bardzo piękne. Jak to nie da rady i puści Cię samego... no to nie wiem.

A dla najmłodszej zapas Nurofenu na ząbki... i w drogę.
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 04.08.2011 14:46

W zeszłym roku był nasz pierwszy raz w Cro i miałem podobny problem do Twojego: że za daleko, że z dzieckiem będzie trudna podróż, że nie dogadamy się na miejscu, że to, że tamto :)

Przekonała małżonke jednak pogoda nad Bałtykiem, kiedy przez dwa tygodnie pobytu byliśmy może ze dwa razy na plaży i ani razu się nie kąpaliśmy !!

A podróż okazała się bajką...: wyjazd o 16:00, najpierw zaciekawienie podróżą, później chwila nudy autostradowej, póżniej bajki dla córy a film dla małżonki... później (ok. godz. 21) kolacja na parkingu i po kolacji jak zasnęły, to obudziły sie na śniadanie na parkingu za Zagrzebiem o godz. 6 rano :) I później znowu chwila podziwiania widoków i o godz. 8:30 byliśmy na miejscu, czyli w Marusici :)

A sama Chorwacja tak małżonkę urzekła, że wyleczyła się z Bałtyku. I ani razu nie było narzekania na gorąco, na kamienie na plaży, w zasadzie na nic, mimo wcześniejszego sceptycyzmu !!

Tak więc osobiście polecam gorąco !!
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 04.08.2011 15:24

Viniu
czy dobrze kojarzę - OCP :?:
mnbm
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mnbm » 04.08.2011 17:05

Piszę z Zaostroga. Moja żona przekonała się kupując niezliczone ilości haftowanych obrusów. Nie wiem co będzie dalej 8O
michael_tureck
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) michael_tureck » 04.08.2011 20:01

Ja bym poszedł jeszcze innym tropem - bardzo egzystencjalnym :D życie jest za krótkie żeby marudzić i jeździć do Mielna, żeby tam siedzieć jak to sierocie 12 dni w deszczu podczas 14 dniowego urlopu :D (doświadczenie wielu moich znajomych) - ja podchodzę do corocznego urlopu na zasadzie "To jedźmy zobaczyć czego jeszcze nie widzieliśmy"; jest tyle pięknych miejsc w Europie które TRZEBA zobaczyć ! byłem już w kilkunastu ale jak patrzę na mapę Europy i zdjęcia to po prostu codziennie dochodzi do mnie myśl że nie starczy mi życia żeby te wszystkie miejsca zobaczyć ! W Europie ! A co tu mówić o świecie ! Ja sobie generalnie przeplatam wycieczki "by air" z "dojazd własny samochodem" i zarówno w jednych jak i w drugich mam wiele miejsc do odwiedzenia; by air już wiem że chce w najlbiższej 5-latce lecieć na Cypr, Maderę, Sardynię, Zakhyntos, Teneryfę.... a z dojazdów własnych wybieram się na południe Francji, do Grecji, mojej ukochanej Austrii zimą na pewno, w Dolomity wschodnie, do Szwajcarii pod Materhorn.... ta lista nie ma końca... więc sugeruję powiedzieć małżonce że po prostu jest tyle pięknych miejsc na świecie, które trzeba poznać, że szkoda czasu !
P.S. 27 sierpnia o poranku... Premantura - ISTRIA ! może nie aż z 3ką maluchów, ale z jednym 3 miesięcznym, więc też wyzwanie, żeby go chronić w czasie tej podrózy.
Jacek58
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek58 » 04.08.2011 23:13

Powiem tak.
W 2000 roku z żoną i dwójką dzieci nie malutkich co prawda ale za to bez: porad, podpowiedzi, namiarów, gps-ów, komórek, internetu, aparatu cyfrowego no i przede wszystkim bez cro.pl oraz auto bez klimy pojechaliśmy w ciemno do Orebica i tak już zostało. W tym roku byliśmy w Chorwacji po raz 17 bo były lata, że jeździliśmy po dwa razy w roku.
Polecam spróbować - tylko to nic więcej.

Powodzenia i pozdrowienia dla małżonki
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 05.08.2011 04:36

mnbm napisał(a):Piszę z Zaostroga. Moja żona przekonała się kupując niezliczone ilości haftowanych obrusów. Nie wiem co będzie dalej 8O

Otworzy restaurację albo filię chorwackiej " Cepelii " :twisted:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 05.08.2011 07:00

moondek napisał(a):A tego próbowałeś? ;)

Obrazek

Rozwaliło mnie ........ :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool:

Można spróbować też tego Obrazek :lol:

Zapewniam , że jak zobaczy pierwszy raz .....zaraz za Sveti Rok , Jadran.... to będzie prosiła o jego popuszczenie . :wink:
kendzior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kendzior » 05.08.2011 07:37

Powiedz, że mają tam niesamowite sklepy z butami. I pewnie będzie po problemie :))))))
grzegorz_k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzegorz_k » 05.08.2011 07:38

mr_prestcott napisał(a):na dodatek pojawiła się jedna koleżanka która na jakiś czas chciała by do nas dołączyć

Widzę,że teraz masz nowy problem-jak to wszystko teraz odkręcić,żeby jednak NIE JECHAŁA :D
No bo skoro koleżanka...ale kanał :D
Może zacznij straszyć jeżowcami ;)
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 05.08.2011 07:39

Może koleżanka nie taka straszna...
grzegorz_k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzegorz_k » 05.08.2011 07:41

Dudek2222 napisał(a):Może koleżanka nie taka straszna...

Właśnie to miałem na myśli. Bo wtedy po co żona??? :)
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 05.08.2011 07:51

Eeee, to by było zbyt grubymi nićmi szyte.
Ale zawsze można upiec dwie pieczenie na jednym ogniu :twisted:
mr_prestcott, tych postów RACZEJ nie pokazuj żonie :D
fleischman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fleischman » 05.08.2011 10:02

Możesz żonie powiedzieć, że żona jednego kolegi z forum kupiła sobie w zeszłym roku śliczny, no po prostu śliczniuteńki kostium kąpielowy w Benetonie w Makarskiej - OKAZYJNIE!

Przy okazji... nie wiecie jak przekonać żonę żeby w tym roku nie chciała jechać do Makarskiej..?

:D
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 05.08.2011 10:08

Patrz posty moondka i maniusta :twisted:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

jak przekonać żonę do wyjazdu do cro? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone