Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak przejechać przez Wiedeń?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Slawek_Kruk
Autostopowicz
Jak przejechać przez Wiedeń?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slawek_Kruk » 13.07.2006 14:49

Czy ktoś mógłby podać trasę przez Wiedeń (w sensie którędy bo zbytnio nie wiem ;/) jadąc od Mikulowa w kierunku miejscowości Graz?? Prosze o pomoc. Z góry dziekuje :)
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 13.07.2006 15:53

Slawek_Kruk napisał(a):Czy ktoś mógłby podać trasę przez Wiedeń (w sensie którędy bo zbytnio nie wiem ;/) jadąc od Mikulowa w kierunku miejscowości Graz?? Prosze o pomoc. Z góry dziekuje :)

Zaprzęgnij do pracy viamichelina
http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... &x=20&y=15
Dziekan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziekan » 13.07.2006 16:00

Bez względu z której strony będziesz jechał, wydaje mi się że oznaczenia są tak czytelne w samym Wiedniu że bez problemu się połapiesz gdzie i którędy. Kieruj się na Graz na autostradę A2.
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 13.07.2006 16:22

Dziekan napisał(a):Bez względu z której strony będziesz jechał, wydaje mi się że oznaczenia są tak czytelne w samym Wiedniu że bez problemu się połapiesz gdzie i którędy. Kieruj się na Graz na autostradę A2.

Potwierdzam. Trasa prowadzi co prawda środkiem miasta, ale za to pięknymi tunelami a oznaczenia są tak czytelne, że nie ma się co przejmować tylko jechać "na Split".
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 13.07.2006 16:35

[quote="aGGi
Trasa prowadzi (ciach) ale za to pięknymi tunelami (ciach).[/quote]

aGGi masz osobliwe poczucie estetyki :D
Jak lubisz jazdę tunelami to polecam przejazd w Hamburgu pod Renem - zostawia niezapomniane wrażania :!:
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 13.07.2006 18:15

gospodarz napisał(a):aGGi masz osobliwe poczucie estetyki :D
Jak lubisz jazdę tunelami to polecam przejazd w Hamburgu pod Renem - zostawia niezapomniane wrażania :!:

Jakbyś codziennie próbował przejechać przez Warszawę, to tunele w Wiedniu by Ci się bardzo podobały :D
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 13.07.2006 19:54

Teraz rozumiem.
My w Krakowie też będziemy mieli niedłuuuuuugo pierwszy tunel :D
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 13.07.2006 21:56

gospodarz napisał(a):aGGi masz osobliwe poczucie estetyki :D

Ale się porobiło na tym świecie; Ren zaczął płynąć przez Hamburg... Jak ja tam bywałem to płynęła Łaba (nie mylić z Łebą) :lol:
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 16.07.2006 18:42

MC, MC, MMC
ale dałem plamę :oops: :oops: :oops:
pawel_46
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel_46 » 18.07.2006 14:35

wczoraj wróciłem z Cro wiedeń ominąłem obwodnicą na Bratysławę :) To ponoć nowa droga leci się nią też na kierunek Węgier i Czech
ArekOpole@30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArekOpole@30 » 18.07.2006 14:44

Slawek_Kruk napisał(a):Czy ktoś mógłby podać trasę przez Wiedeń (w sensie którędy bo zbytnio nie wiem ;/) jadąc od Mikulowa w kierunku miejscowości Graz?? Prosze o pomoc. Z góry dziekuje :)

Wiedeń jest dobrze oznaczony - choć lekko się zjerzyłem jadąc drogą od Brna, bo droga dolotowa była coraz węższa i węższa i już miałem wrażenie że wjadę do rynku a tu nagle autostrada :) reasumując - od Brna wjazd do wiednia cały czas prosto aż do skrzyżowania z autostradą (nie da się pomylić) w lewoi znowu autobaną cały czas główną :)
szunaj11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szunaj11 » 18.07.2006 18:54

ArekOpole@30 napisał(a):

Wiedeń jest dobrze oznaczony - choć lekko się zjerzyłem jadąc drogą od Brna, bo droga dolotowa była coraz węższa i węższa i już miałem wrażenie że wjadę do rynku a tu nagle autostrada :) reasumując - od Brna wjazd do wiednia cały czas prosto aż do skrzyżowania z autostradą (nie da się pomylić) w lewoi znowu autobaną cały czas główną :)

A 2km wcześniej ( ale w prawo :arrow: ) jest juz wjazd na Autobane :idea: :lol:

Obrazek

Pozdrav
micz43
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) micz43 » 19.07.2006 11:32

Czy zdjęcie przedstawia dojazd od strony Brunerstrase?, czyli od"klasycznego wjazdu do Wiednia od strony granicy czesko-austriackiej???
szunaj11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szunaj11 » 19.07.2006 17:56

micz43 napisał(a):Czy zdjęcie przedstawia dojazd od strony Brunerstrase?, czyli od"klasycznego wjazdu do Wiednia od strony granicy czesko-austriackiej???

Zgadza sie , wlaśnie w tym miejscu trzeba opuścić Brünnerstrasse :lol:
ArekOpole@30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArekOpole@30 » 19.07.2006 19:35

hmmmm :oops: ale na moje usprawiedliwienie jest to że byłem tam po raz pierwszy oraz była 22 :D Na drugi raz trza uważać :)
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone