Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak połączyć kompa z komórką żeby w(y)szedł internet?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 03.02.2005 17:04

Do wszystkich technokratów :!:

Jak to zrobić?
Jadę na narty na tydzień, biorę ze sobą kompa, komórkę (NOKIA 6310i-tzw. banan), oprogramowanie i kabelek.
Nie chcę się roztsawać z cro.pl więc muszę wykombinować jak w/w rzeczy połączyć żeby dało się korzystać z internetu po GSM (PLUS).
Będę wdzięczny za wszleką pomoc w tej sprawie :!:

Technokraci wszystkich krajów łączcie się :!: :lol:

P.S.
Morski Pasie! Przybywaj!
petris
Cromaniak
temat postu

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 03.02.2005 19:26

Kupic MOTOROLE A 925
na wczasach nie korzystam z komputera ani telewizora przydaja mi sie natomiast mapy telefonie, nanosze mape i w kazdej chwili wiem gdzie powinnam skrecic aby dojsc przydaje sie jak sie zwiedza nieznane miejscowosci ,ale iinternet odbiera swietnie a filmy sciągniete lepiej niz w komputerze.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 03.02.2005 21:20

Na mojej Nokii filmy odpadają bo ekran jest czarno-biały
a dźwięku nima :lol:

Czekam na konkrety; krótko, zwięźle i na temat... :wink:
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 03.02.2005 22:12

niezawodny napisał(a):Na mojej Nokii filmy odpadają bo ekran jest czarno-biały
a dźwięku nima :lol:

Czekam na konkrety; krótko, zwięźle i na temat... :wink:

Przeciez nie mowie o Nokii tylko o MOTOROLI A925
Mariusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz » 03.02.2005 22:51

niezawodny napisał(a):biorę ze sobą kompa, komórkę (NOKIA 6310i-tzw. banan), oprogramowanie i kabelek.
Nie chcę się roztsawać z cro.pl więc muszę wykombinować jak w/w rzeczy połączyć żeby dało się korzystać z internetu po GSM (PLUS).

Nie wystarczy ich połączyć.
Konfigurację dla połączeń z internetem masz na stronach Plusa.
Co zrobić żeby działało ?
1. Skonfigurować w komputerze połączenie dla komórki (zgodnie z danymi ze strony operatora)
2. Ustawić i skonfigurować w komórce tryb połączenia z komputerem (GPRS) - dane albo na stronach operatora albo w instrukcji telefonu.
3. Ustawić w komórce sposób łączenia (kabel, IrDa, bluetooth, itd.)
4. Niektóre typy telefonów wymagają doinstalowania w komputerze dodatkowych elementów (powinieneś je mieć na CD dołączonym do telefonu).
5. Połączyć telefon z komputerem.
Powinno grać :-)
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 04.02.2005 22:30

Udało się - działa!
Dziękuję Mariuszu za dobre chęci.
Ostatecznie jednak skończyło się na konsultancie z działu transmisji danych PLUS GSM. I nie było to takie proste jak napisał Mariusz.
Trzeba znać numery dostępowe, hasła, DNS-y, a wcześniej odpowiednio skonfigurować modem, blutootha, itp.
No ale liczy się efekt końcowy; u mnie internet już hula zarówno po GPRS jak i po HCSD - brzmi nieźle... :wink:
Mogę udzialać porad w tym zakresie.
Porada 1 - trzeba mieć odpowiedni telefon :lol:
meeg
Cromaniak
Re: temat postu

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 05.02.2005 16:12

petris napisał(a):Kupic MOTOROLE A 925
na wczasach nie korzystam z komputera ani telewizora przydaja mi sie natomiast mapy telefonie, nanosze mape i w kazdej chwili wiem gdzie powinnam skrecic aby dojsc przydaje sie jak sie zwiedza nieznane miejscowosci ,ale iinternet odbiera swietnie a filmy sciągniete lepiej niz w komputerze.

Witaj Petris!

Czy możesz podpowiedzieć skąd wziąć mapy. Ja mam motkę A835 i też mam funkcję AGPS podobnie jak w 925.

Pozdrawiam
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 05.02.2005 19:44

meeg napisał(a):
petris napisał(a):Kupic MOTOROLE A 925

Witaj Petris!

Czy możesz podpowiedzieć skąd wziąć mapy. Ja mam motkę A835 i też mam funkcję AGPS podobnie jak w 925.

Pozdrawiam

Podam Tobie dwa programy z sieci:
www.a925.prv.pl
www.nhgps.com
wszystko tam masz opisane tam tez sciagasz mapy
petris
Cromaniak
temat postu

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 05.02.2005 19:47

na pewno bedziesz wiedziala ,ale dla pewnosci w z lewej strony MENU jest GPS klikasz i tam juz masz recepte Pozdr. Petris
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 05.02.2005 19:51

Pozdrowienia z Tylicza k. Krynicy dla wszystkich cro-maniaków :!:
Oto próba generalna połączenia kompa z komórką :roll:
To działa - yoł :!:
Siedzę sobie na kwaterce, -12 stopni, meter śniegu, dzieci buszują na sankach, w TV lecą Wiadomości (niestety jest tu tylko TVP1 i 2) no i przede wszystkim można pogadać, choćby z wami :lol:
Ależ ten świat poszedł do przodu. I pomyśleć że jak USA wylądowały na księżycu to moja babka twierdziła że to jest propaganda bo "Pan Bóg nigdy by na takie bzdury nie pozwolił żeby mu ludziory do nieba samowolnie latały". Dziś pewnie też by mi nie uwierzyła że jest coś takiego jak internet i komórki i można sobie zdalnie robić dobrze... :lol:

P.S.
Same fajne laski na tym forum...

Jestem koło Krynicy, jakby kto był w pobliżu i chciał wspólnie obalić browca to zapraszam - niech się wpisze tu albo na mojego maila (jest w stopce)

pozdrowionka z gór 8)
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 08.02.2005 07:54

petris napisał(a):na pewno bedziesz wiedziala ,ale dla pewnosci w z lewej strony MENU jest GPS klikasz i tam juz masz recepte Pozdr. Petris

Bardzo Ci dziękuję Petris!

Serdecznie pozdrawiam

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone