Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak obliczyć cenę campingu za dobę?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kasia123
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasia123 » 12.06.2010 08:00

Może mi ktos pomóc? Rozważamy wyjazd (2 osoby dorosłe + 3,5 letnie dziecko) na camping do Chorwacji. Chcemy jechać samochodem osobowym z małą przyczepką. Jak obliczyć cenę? Że od osoby + ew. dziecko to wiem, ale teraz: samochód, przyczepa, prąd i czy doliczyć trzeba jeszcze miejsce? Cenniki bardzo różnią się od siebie, np. tutaj: premium mare, comfort mare, za co się tutaj płaci?

http://www.camping-adriatic.com/lantern ... /pricelist

Albo tutaj: pitch, comfort pitch - płacę za miejsce + auto i przyczepa? Gdzie tu jest cena za przyczepę? Additional car to po prostu samochód czy jakis dodatkowy samochód? :) Kurcze, Zawsze mam dylemat przy tych cennikach a chciałabym dokładnie wiedzieć ile musielibyśmy zapłacić.

http://www.camping-monperin.hr/campInfo ... a=731&ip=0
piotr68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr68 » 12.06.2010 08:25

Płacisz za osoby i działkę zależnie jaki standard sobie wybierzesz (zobaczysz na miejscu). Na działce stawiasz co chcesz (przyczepa, namiot, samochód) plus opata klimatyczna i na niektórych campingach jednorazowo meldunkowa.
Przykład pierwszy camping w lipcu:
2 osoby 15,20 e
dziecko 3,5roku 0 e
działka np. standard 14,6 e
opłata klimatyczna 2e
w sumie 31,80 euro/dzień
Prąd w cenie
mariusz nowak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz nowak » 18.06.2010 19:37

nie tak- nie tak-jaka parcela-gdzie samochód-gdzie klimatyczne?.
różne kwoty płaci się za te same usługi.
są pola za które nie płacisz za parcele-tylko za osoby plus samochód plus namiot plus taksa klimatyczna/nikogo nie obchodzi ile terenu zajmiesz/
ja od paru lat płacę bez taksy za namiot /willa 4 osob./ plus samochód plus 2 osoby plus parawan 3 x3 plus ponton 3 m za dzień na polskie zł.
ok.50.
w zamian mam widok na wysepkę a sąsiadów w odledłości nie mniej niż 30-50 m- co prawda do toalety muszę mam 120 m.
co rano pływam na wysepkę oddaloną ok.500m i z powrotem a plaża /morze/ nie więcej niż 5-8m.
i co tu jeszcze wymagać za 1/3 ceny podanej przez poprzednika.
pozdrawiam mariusz.
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 18.06.2010 21:16

mariusz nowak napisał(a):nie tak- nie tak-jaka parcela-gdzie samochód-gdzie klimatyczne?.......

Chłopie ochłoń i czytaj ze zrozumieniem, dziewczyna pyta o dwa konkretne przypadki podala linki do cennikow, a ty wyskakujesz z opisem co widzisz ze swojej parceli i ile za to płacisz a kogo to obchodzi?
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 09.07.2010 09:54

mariusz nowak napisał(a):i co tu jeszcze wymagać za 1/3 ceny podanej przez poprzednika.
pozdrawiam mariusz.

to napisz jeszcze co to za capm i gdzie :)

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone