Jak nie Chorwacja - to Czarnogóra samolotem.
Wstęp i podróżNa wspólne wakacje 2016 w Czarnogórze namówili mnie kuzyni z Gliwic, których ja namówiłem na wspólne wakacje 2014 w Chorwacji.
Ja namówiłem ich na pobyt w wybranym apartamencie Borka w Breli, oni namówili mnie na pobyt w Otrant Beach Resort w Ulcinj (Velika Plaza).
Namawianie zaczęło się na przełomie roku 2015/2016, kiedy to biura turystyczne mają swoje oferty wakacyjne ze sporym rabatem, jeśli wpłaci się zaliczkę końcem roku lub w styczniu i lutym.
Kuzynka wybrała ofertę biura Rainbow i pobyt w Hotelu Otrant **** w formule all inclusive w okresie od 1.09. do 8.09.2016 r.
Po przeanalizowaniu oferty (za i przeciw) wybrałem opcję za, z tym, że ja zamiast pobytu w hotelu w/w terminie wybrałem zamieszkanie w Willach Otrant *** w terminie od 25.08.2016 r do 8.09.2016 r. ponieważ stwierdziłem, że tygodniowy pobyt jednak za krótki na wakacyjny odpoczynek, na który czeka się cały rok.
Zamieszkanie w willach wybrałem z powodów finansowych - 2 tygodniowy pobyt w willach był tańszy od pobytu w hotelu o ok. 800 zł, a formuła all była taka sama.
Dodatkowo do promocji przewidzianej za wcześniejszą rezerwację Rainbow dodał jeszcze upust 200 zł od całości oferty za wspólny wyjazd z przyjaciółmi.
Tak więc po wpłacie zaliczki 30 % już 25.01.2016 r. mogłem dokonać wpisu w
Kalendarzu wyjazdowym wakacje 2016W czerwcu pokazał się rozkład lotów, wylot z Katowic do Podgoricy zaplanowany był na godzinę 4:30 dnia 25.08.2016 r.
linią lotniczą Enter AirPo długim oczekiwaniu na termin wylotu, wreszcie 24 sierpnia ok. godziny 12-tej nastąpił wyjazd z Nowego Sącza do Pieców k/Rybnika w celu odstawienia na wakacje Kamy.
Kama zamieszkała ze swoją mamą Sami
No i miała jeszcze do zabawy kuzyna Kocurka
Wszystkie te zwierzątka miały wspólnie przez dwa tygodnie przebywać w domu u mojego brata Bogusia.
Po zostawieniu Kamy na przechowanie pojechaliśmy z żoną do Kuzynostwa w Gliwicach, którzy w nocy mieli nas odwieść na lotnisko w Pyrzowicach, natomiast Oni mieli wylot do Podgoricy tydzień później.
Samolot wystartował punktualnie i po locie trwającym 1 godzinę 20 minut wylądowaliśmy szczęśliwie w stolicy Czarnogóry – Podgoricy.
Po odebraniu walizek autokarem pojechaliśmy do Ulcinj.
Trasa
Podgorica – Ulcinj przebiegła częściowo w pobliżu Jeziora Szkoderskiego oraz kawałkiem wybrzeża Czarnogóry.
Autobus na trasie nie miał spóźnienia i po 1 h 30 min. dotarliśmy po godzinie 8-mej do miejsca pobytu, czyli do
Otrant Beach ResortCDN ….