Ural napisał(a):I jak tam poruszać się w ruchu drogowym - horror.
No i dlatego bruneci siwieją ....
ajdadi napisał(a):Fajnie było znów sobie pooglądać Ulcinj i Szkodrę...
... będzie jeszcze Kruja.
Ural napisał(a):I jak tam poruszać się w ruchu drogowym - horror.
ajdadi napisał(a):Fajnie było znów sobie pooglądać Ulcinj i Szkodrę...
Mikeee napisał(a):Mi w Albanii bardzo w oczy rzuciło się zamiłowanie mieszkańców do Mercedesów. Głównie to stare rupiecie, ale gwiazda na masce musi być !
Janusz Bajcer napisał(a):Mikeee napisał(a):Mi w Albanii bardzo w oczy rzuciło się zamiłowanie mieszkańców do Mercedesów. Głównie to stare rupiecie, ale gwiazda na masce musi być !
Podobno jest powiedzenie - "masz mercedesa - jesteś kimś".
Mikeee napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Mikeee napisał(a):Mi w Albanii bardzo w oczy rzuciło się zamiłowanie mieszkańców do Mercedesów. Głównie to stare rupiecie, ale gwiazda na masce musi być !
Podobno jest powiedzenie - "masz mercedesa - jesteś kimś".
z tymże większość z nich to atrapy Mercedesów.
Wcześniej o tym tylko słyszałem, ale podczas wycieczki do Albanii, to się potwierdziło.Mikeee napisał(a):Mi w Albanii bardzo w oczy rzuciło się zamiłowanie mieszkańców do Mercedesów. Głównie to stare rupiecie, ale gwiazda na masce musi być!
Janusz Bajcer napisał(a):No ale to nie bazar i legenda o smoku były głównymi powodami przyjazdu do Krui
.... ciekawe czy ktoś wie jaki to był powód
Janusz Bajcer napisał(a):
W miasteczku jest jedna ciekawa uliczka z tzw. bazarem tureckim, można tu kupić różnego rodzaju pamiątki.
Część sprzedających zaprasza do ich zakupu po polsku, widocznie nasi Rodacy są tu częstymi gośćmi.
.
.
.
Oprócz standardowych koronkowych obrusów, magnesów, kubków i koszulek, możemy tu kupić także starą broń, wyroby ze srebra i złota, żelazka na duszę .... no i albański koniak … ale nasz przewodnik Filip odradzał zakup na bazarze, bo można czasem zamiast alkoholu kupić herbatę.
rysiek_r74 napisał(a):Zasiądę sobie cichutko z tyłu i pooglądam Twoje wakacje w Czarnogórze i wycieczki
Czy przewodnik w muzeum w Zamku Rozafa pokazywał wam polską monetę
Janusz Bajcer napisał(a):Witaj Ryszardzie
Niestety monety przewodnik nie pokazywał.
Powrót do Czarnogóra - Црна Гора